Парите на Плевнелиев декларирани до стотинка

Официално отрекоха да е източил $1 млн.
Обновена: 18 юни 2013 14:42 | 18 юни 2013 14:35, Камелия Цветанова
181
Парите на Плевнелиев декларирани до стотинка
Преди да влезе в политиката, Росен Плевнелиев беше успешен бизнесмен. Снимка: БТА, архив

След като във вторник сутринта из медиите се разнесе неофициална информация, че президентът Росен Плевнелиев е източил от инвеститора в Бизнес парка в София - компанията "Линдер",  1 млн. долара, които сега са в офшорна фирма в Кипър, от прессекретариата на държавния глава официално отрекоха това да е вярно.

“Прессекретариатът на държавния глава заявява, че подобни твърдения не отговарят на истината. Доходите и имуществото на Росен Плевнелиев и на неговото семейство са публично известни и достъпни на интернет страницата на Сметната палата от първия ден, в който той заема публична длъжност", се казва в изявлението.

"През всички години, в които президентът е работил в реалния бизнес, той се е придържал към правилата на закона. За този период той е платил дължимите си данъци до последния лев, както в България, така и в страните, в които е работил.

Доходите на президента и имуществото, което той и семейството му притежават, са с изцяло доказан произход. Нещо повече, в работата си като бизнесмен той не се е обогатявал от обществени поръчки, не е „усвоявал“ държавни пари и не е приватизирал държавни дружества на безценица”, се казва в съощението.

От прессекретариата коментират, че „тиражираните версии са очакван отговор на принципните и категорични позиции на държавния глава за запазването на държавността, на морала при назначението на лица на висши държавни длъжности и в подкрепа на справедливото гражданско недоволство от последните дни”.

Според президенството подобни твърдения имат за цел да отклонят общественото внимание от "безпринципните назначения в политиката и от справедливите протести на българските граждани срещу тях".

"Президентът на Република България ще продължи да защитава демокрацията, морала и интересите на народа, независимо от компроматните войни срещу него”, пише още в изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За стотинките сигурно е вярно.За доларите и еврата работата е друга и затова нищо не се казва.
148
0
 
3
 
! Отговори
тепърва преди 10 години
ще стане ясно за всички офшорки, създадени от български крадци, мошенниции най-обикновени перачи на пари, един куп политици и социолози.един по един ще ги осветлят по бели ***
147
1
 
3
 
! Отговори
до Гого преди 10 години
Гого, млад си и не знаеш. Тази школа се казва АОНСУ. Там основно кагебейци обучават здравите сили как да се прицелват с *** по идеологическия враг. Комунезите са майстори на пропагандата и манипулациите. Техен емблематичен идеологически хит в партийния официоз: "Пияни американски войници се наливат с кока кола", не е виц
146
1
 
2
 
! Отговори
Znam! преди 10 години
"В работата си като бизнесмен той не се е обогатявал от обществени поръчки, не е усвоявал държавни пари и не е приватизирал държавни дружества на безценица, се казва още в изявлението." Че кой казва, че Линдер е държавно дружество, или пък е изпълнявало "държавни поръчки"??? И нима източването на упълномощителячастно дружество, дал ти доверието си, е помалко укоримо от източването на държавата? Сигурно и укриването на данъци чрез легално заобикаляне на закона е също даже не престъпление към
145
3
 
3
 
! Отговори
avram_bakalina преди 10 години
Не е вярно, лъже!
144
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Eдинствената сериозна дейност, с която могат да се занимават комуноидите е да бъркат в собствените си *** и да замерят почтените хора с фекалии. Също като Бареков той има челен опит в тази дейност.
143
0
 
1
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До дедо ТашункоЗащото си прос.
142
5
 
12
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Клевети, лъжи, кал, инсинуации - стилът на БСП! И на сегашните избори само с компромати се занимаваха, не с програми, и на предишните избори "забремениха"девойка някъде от Сев.България от Цветанов. Костов надничаше зад рамото на Б.Б. Е, тия 2-та пък са отдалечени на светлинни години. Имаше внушения и лъжи за Софиански(с партийната книжка) и за всеки спретнаха по нещо кално. Абе, не мога да не им призная- спецове са САМО в тази област. И се чудя, имат един свестен Я.Стоилов ,как вирее там?
141
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В интерес на истината Президента в момента се държи най-адекватно от всички политици.Аз не се учудвам ,че се почна оплюването срещу него.Не съм му фен.Само гледам фактите.В такива интересни времена е хубаво да бъдем обективни.
140
8
 
11
 
! Отговори
До 154 преди 10 години
Ти май си същия гербаджия които се опитва да ни каже че испанците и гърците и другите са по зле от нас. *** кого се опитваш да лъжеш??? Ти къде живя последните 4 години? Не се прави на много умен!!!
139
15
 
8
 
! Отговори
jesse_james преди 10 години
Плевнелиев ми се струва, че няма да изкара мандата си. И по време на предишните протести не се радваше особено на народната любов, особено като се подигра с исканията ни, а сега пък ич няма да се толерира тази негова предприемчивост за наша сметка. Той за това толкова бързаше да започне с Тех парка.
138
7
 
14
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Цялата им предизборна борба на червените мина само във вадене на компромати. Явно си имат добри инструктури от ДС и КДС - стилът на тези е плюй, все може да хване дикиш, 100 пъти повторена лъжа , може да се приеме и за истина от наивниците. Трдно, обаче, лъжливото овчарче -БСП ще прилъже някой. Като си спомня, винаги техните предизборни дебати не бяха по програми, а все с мръсотии, клевети. Цветанов (без да ми харесва) беше забременил една девойка, която аха, аха да ражда преди миналите избори.
137
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какъв президент може да е тая Бойкова кукла марионетка
136
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ ПОЗНАВАМ ЧОВЕК ДА Е ЗАБОГАТЯЛ С ЧЕСТЕН ТРУД. АКО ЕВЕНТУАЛНО ПОЗНАВАТЕ ТАКЪВ КОЙТО С ЧЕСТЕН ТРУД Е ЗАБОГАТЯЛ БЕЗ ДА Е КРАДНАЛ ЛЪГАЛ ИЛИ ПРАВЕЛ ДАЛАВЕРИ ПРАТЕТЕ МУ ИМЕТО В КНИГАТА НА ГИНЕС. НЕКА ЦЕЛИЯТ СВЯТ РАЗБЕРЕ ЧЕ С ЧЕСТЕН ТРУД СЕ СТАВА МИЛИОНЕР.
135
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Роска ,ако се разровят още ще замирише.айде стига си се правил на ущипана мома.
134
7
 
17
 
! Отговори
:) преди 10 години
Бареков за пореден път доказа, че е лузър, даже бих казал супер лузър Писмо на Шефа на Линднерpik.bg/шефът-на-%22линднер%22-лъжа-е-че-плевнелиев-е-източвал-пари-от-фирмата-ни-news80953.html
133
13
 
8
 
! Отговори
laura преди 10 години
Хайде сега не на нас тия. Добре знаем че над Плевнелеив има широк прокурорски чадър. Ясно беше че и след тези разкрития нищо нямаше да се случи, Фактите обаче остават. Това не е първият път когато името му осъмва окаляно. Няма да бъде и последният. Хората нека сами да си вадят заключения.
132
8
 
9
 
! Отговори
до 153 преди 10 години
Абсолютно си прав, криза нямаше. Нито в Европа, нито дори в Гърция, Кипър, Испания и Португалия. А аз лично видях как се товарят милиардите. На едни магарета, после ги прехвърляха на влакове, бронирани и теинаваха без да спрат, чааааак до Швейцарско. ***!!! 23 години ни крадоха и направиха около 8 милиарда чиста печалба, сега били крали милиарди и от къде и от какво??? Промити мозъци хванати в ченгеджийството на червените *** - подслушвания, бюлетини и всякакви измишльотини.
131
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До дедо ТашункоБогат се става като станеш от ГЕРБ, замразиш доходите на хората, 4 години ги убеждаваш че в света има криза и пари няма, сасипваш бизнеса и изнасяш милиарди в свой сметки извън българия. Рецептата е безотказна!
130
15
 
13
 
! Отговори
Rapti преди 10 години
Президентът Росен Плевнелиев ще излезе по-голям национален предател, отколкото някога съм си мислел. Приятелството му с Иво Прокопиев за пореден път показва как са се страснали сенчести бизнес структури и властта в ръцете *** президента.