Оставка няма да дам, имам спешни мерки!

Орешарски обяви, че минималната заплата скача от 1 октомври
Обновена: 19 юни 2013 15:56 | 19 юни 2013 11:42, Камелия Цветанова
627
Оставка няма да дам, имам спешни мерки!
Пламен Орешарски Снимка: БТА

Премиерът Пламен Орешарски за пореден път обяви, че няма да си подаде оставката, въпреки че протестиращите вече настояват точно за това. 

„Миналата седмица допуснах грешка и знам, че хората ми искат оставката, но това би било безотговорно и би хвърлило държавата в още по-голям хаос, изборите пак ще се проведат по действащото законодателство и ще постави под съмнение усвояването на над 15 милиарда евро от ЕС за следващия програмен период”, мотивира се министър-председателят.

Той припомни, че е поел отговорността за стабилизация на страната и за извеждането й от кризата и решаването на тежки проблеми след период на несигурност и кипящи граждански вълнения. 

„В момента на полагане на клетва знаех, че този кабинет няма да има обичайните 100 дни на толеранс. Искам вашата временна подкрепа за спешен пакет от стабилизационни мерки за подобряване на положението на хората, на бизнес климата и демократизацията на управлението”, обърна се той към депутатите. 

Орешарски коментира, че за него също е важно да се запази гражданският мир и заради това призова политиците да се обединят около това, което ги сближава, а не да акцентират върху онова, което ги разделя. 

Още по темата
Съвсем доскоро над нас беше надвиснала опасността за ново поскъпване на тока с до 40 на сто по заявките на дистрибутори и това предопредели и една от първите задачи на правителството, сега вече можем да създадем предпоставки за снижаване на цената, защити се още премиерът. 

Той посочи, че правителството има и готовност да увеличи парите за майчинство; да отпусне не по 150, а по 250 лева на децата, които ще бъдат записани в първи клас, а родителите им са нуждаещи се, а минималната заплата да скочи от 1 октомври, което има значение и за бизнеса. 

До 30 август ще разплатим всички обществени поръчки на бизнеса, ще ускорим възстановяването на ДДС, увери още премиерът.  Той обяви, че кабинетът ще предприеме и решителни стъпки против контрабандата. 

Предвиждаме предложения за промени в Закона за обществените поръчки, за да се улесни достъпът до тях. Още в следващите месеци ще предприемем стъпки за привличане на кредитни ресурси за стартиращия, малък и среден бизнес, обеща Орешарски. 

„Предвиждат се и редица мерки за демократизиране на управлението. Струва ми се, че на дневен ред още по-важен е въпросът за изработване на нов Изборен кодекс, така че страната да е подготвена в по-голяма степен за провеждане на избори за следващия парламент. Предвиждаме да разширим диалога с местната власт”, каза още Пламен Орешарски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


627
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
383
1
 
28
 
! Отговори
аз преди 10 години
До къдравияДавам му шанс да си тръгне сам, в притивен случай ще усети народната любов.
382
12
 
7
 
! Отговори
az преди 10 години
До СмяхДо az"Оставка няма да дам, имам сMешни мерки"===============Абе и вшата ТИКВА нямаше да дава оставка ама я даде :) Сега да видим кой е по мъж Орешарски ли ТИКВАТА :) Всички знаят подвизите на Боко като каратист никога не излизал на срещи със по силни противници!!! Дори като МУТРА пак се е крил зад гърба на Маргините :)И този искате да го върнете ??? СТРАХЛИВАТА МУТРА БОРИСОff НИКОГА ПОВЕЧЕ НА ВЛАСТ ! ТОВА, ЧЕ НЕ МИ ХАРЕСВА ОРЕШАРСКИ-НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ИСКАМ БОКО!!!
381
2
 
24
 
! Отговори
чужденец преди 10 години
тези хора негилие срам?Само те не разбтаха че на хорат им писна от лъжливи обешания
380
3
 
0
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 10 години
ROEMISKOTO PROKLYATIE TEGNE NAD CELIYAT BALKANSKI POLUOSTROV . BALKANSKI GRABITELI BARBARI VINAGI CHTE STE TAKA PROKALNATI STE OT ROM .
379
3
 
45
 
! Отговори
joro преди 10 години
комунист власт не дава трябва да му са вземе.
378
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
защо примерно не подпомогнете пенсионерите а не *** 250 защото не се сещам българин с първолаче на когото ще дадът
377
6
 
2
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 10 години
I SELED 2000 GODINI SLAVYANI I MUSULMANI NEMOGAD DA SI RAZDELYAT ROMEISKITE ZEMI .
376
44
 
12
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
Докога ще продължават тези вълнения в България,защото те са напълно излишни.Тези протести са подготвени от ГЕРБ и РЗС.ТЕЗИ СЪЩИТЕ ПАРТИИ НЕ ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВАТ,ЗАЩОТО ВИДЯХМЕ МНОГО ДОБРЕ ТЯХНОТО ТРИГОДИШНО УПРАВЛЕНИЕ,КОИТО ДОВЕДОХА НАРОДА ДО ПРОСЯШКА ТОЯГА,А СЪЩО И ТОЗИ БОЙКО БОРИСОВ ,НЕГОВОТО ЕДНОЛИЧНО УПРАВЛЕНИЕ НИКАК НЕ СА ДОБРИ И ПОЛЕЗНИ ЗА БЪЛГАРИТЕ.ТОЗИ СЪЩИЯТ АБДИКИРА ОТ НАРОДА И ВЛАСТТА.ЗА НЕГО НЕ СА МУ ПРИЯТНИ ДА КОНТАКТУВА ПОЛЕЗНО И ДОБРЕ СЪС ХОРАТА И ДЪРЖАВАТА-ЗАТОВА ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТ
375
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички частиници осигуряват служителите си на минималната заплата и им хвърлят по 500 - 700 лева заплата и това е в големите гадове и викат много им даваме. Ей излезте на светло че скоро хората и вас ще погнат. Всички карате коли за по 100 000 лева и пищите че сте бедни и хора не ви били влизали, стотинки сте изкарвали! Вие сте за отрепване бе!
374
12
 
42
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
ЩЕ СИ Я ПОДАДЕШ И ПЕСЕН ЩЕ ПЕЕШ! БЪЛГАРИЯ ДА НЕ Е ТВОЯ ПО НАСЛЕДСТВО,ЧЕ СИ ТОЛКОВА САМОНАДЕЯН!!! ТЕЗИ СПЕШНИ МЕРКИ,С КОИТО САМО ИСКАТЕ ДА ИЗЛЪЖЕТЕ ОТНОВО НАРОДА КАТО ОБЕЩАВАТЕ ДА УВЕЛИЧАВАТЕ ТОВА И ОНОВА ИСКАТ МНОГО ПАРИ,КОИТО АКО ГИ ИМАШЕ ОТДАВНА ДА СИ ГО НАПРАВИЛ!!!ОТКЪДЕ ЩЕ ГИ ВЗЕМЕШ??? ТАЕН ЗАЕМ ,КОЙТО И ВНУЦИТЕ НИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ВРЪЩАТ??ВЕЧЕ СЕ ГОВОРИ ЗА ЕДИН ТАКЪВ ОТ МИЛИАРД И ТРИСТА МИЛИОНА ПРИ 3% ЛИХВА НА МЕСЕЦ. КАЗВАЙ ВЕДНАГА ОТ КЪДЕ!!!СТИГА ЛЪЖИ!!!
373
4
 
20
 
! Отговори
До 401 преди 10 години
Не си прав. Бизнеса и частниците имат страшно много пари но това замразяване на заплатите ги облагодетелства и направиха още повече. Бойко добре го беше измислил. Ти бе си наясно с така наречения бизнес у нас! Всички частници искат да станат милионери за 2 месеца и осигуряват служителите си на по минималната заплата. И това е в цяла българия. Ей народа ще започне и на вас да ви търси сметка скоро. Вдигайте заплатите на хората не се правете на Борисов който 4г ни лъже че няма пари иначе горите!
372
4
 
26
 
! Отговори
Работещ преди 10 години
Това с минималната заплата си е жив популизъм и ще засегне огромен брой честни и работещи хора като мен, които имат малък семеен бизнес, занаят, свободна професия, патентен данък и др. С минималната заплата са вързани и множество данъци, осигуровки и такси. И без това плащам сума ти пари на месец, а има дни, когато и един клиент не влиза и приходът е стотинки. ***! Съвсем ще ме съсипете! Какво да направя? Да си зарежем всички работата, да народим 10 деца и да отидем на помощи. Нещастници!
371
2
 
11
 
! Отговори
void преди 10 години
До 397:Не се чуваш какво говориш, защото ако се чуваше щеше да си издъхнал от смях. Минималната заплата не може да се вдигне по заповед от държавата. Това трябва да го направи възможен бизнесът, а за да стане това трябва да има икономически растеж и конкуренция на пазара на труда. Рано или късно хората ще спрат да се съгласяват на работа за какви да е пари и така бизнесът ще е подложен на натиск от работниците а не обратното. Това тук е изнудване на бизнеса от държавата и ще доведе фалити.
370
32
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес след 19:00 всички българи се събираме пред централата на ГЕРБ и им искаме оставките! Причини : не ходят на работа а прибират заплати, лично гласувани от тях 2870 лева месечно ( когато го гласуваха замразиха доходите на хората)Последните 4г работиха против Българските интереси. Ограбиха българския народ и държава. Събирайте се братя българи и да им покажем че не ги щем и ще им търсим сметка за всичко което се случи през последните 4г. Победа за българия!
369
7
 
14
 
! Отговори
Леля Ог преди 10 години
До АнонименНякой да защитава ГЕРБ ?! И те са същите ***! Парламента е като сбирка на душевно болни, със замъглени от жажда за власт и пари мозъци! Време да е повикаме тия от Карлукуво да си ги приберат! Трябва да изхвърлим *** от парламента! По-добре някой селски кмет да сложим да ни управлява , отколкото тия!
368
33
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До всички ГерберастиКато се вдигне минималната р. Заплата се вдигат и всички останали бе . Против ли сте? Вие сте българо изменници!!! Какво направиха ГЕРБ с енергетиката само? Направиха така че тока да ни скача всеки 3 месеца. Обслужват свой и чужди интереси! *** жалки сте. Замразени доходи и никакви майчински? Това ли искате? Аз пък не. Аз искам високи заплати, ниски цени и НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ !!!
367
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте какво направиви вчера г-н Орешарски, махна оналайн сайтовете за залагане в услуга на на неговия добър приятел Божков ( Еврофутбол). А иначе се извинява на хората за Пеевски, докато пак им го забива!
366
16
 
5
 
! Отговори
bashkolio преди 10 години
До ОЛД БЕНАЗ ти предлагам и трети вариант:- 6 месеца пробен период и ако няма резултати - всички,ама абсолютно всички вън!
365
2
 
37
 
! Отговори
... преди 10 години
"Той припомни, че е поел отговорността за стабилизация на страната и за извеждането й от кризата" Още с първите си стъпки Орешарски дестабилизира страната. Изкара на протести хиляди хора.Как от сега нататък да му се вярва? Аз лично не му вярвам.
364
2
 
28
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Типично по комунистически сега плашат с уж някакво предполагаемо увеличаване на тока с 40 %, пък те щели да го намалят с 5%. Абе тапири такива, нали когато бяха протестите срещу ББ тогава казвахте че тока щял да се вдигне с 20%. Тогава! Откъде сега измислихте 40 и другия ми въпрос веднага, ако ДКВР е преценила и решила, че трябва да се увеличи с 40% по какъв магически начин вие ще го свалите с 5? Това е разлика от 45 %. Мамка ви само плашите народа за да се явите като спасители и ви се връзват.