Цели 9 часа БСП бистри бъдещето си

Червените редици строени зад Станишев
Обновена: 21 юни 2013 07:11 | 21 юни 2013 07:08,
133
Цели 9 часа БСП бистри бъдещето си
Снимка: архив, Булфото

В сегашната кризисна обстановка не оставка на ръководството на БСП е начинът за поемане на политическа отговорност. Това се посочва в решение на Националния съвет на БСП, гласувано тази вечер, слез близо 9-часово заседание на "Позитано" 20.

Вместо това е наложителна пълна консолидация и да се осигури ясна политическа подкрепа за спешните мерки в плана "Орешарски", се казва в него.

Националният съвет на БСП гласува доверие на Изпълнителното бюро да изпълни определени задачи, коментира пред журналисти заместник-председателят на партията Георги Пирински.

В отговор на въпрос той каза, че вот на доверие за определени политики не означава вот на доверие към председателя.

"Обсъдихме въпроса, когато подготвяхме проекта за решение, и стана ясно, че Станишев е искал именно такъв мандат, с който да реализира необходимите стъпки в този момент, а не че по принцип е поставял въпроса за доверие", обясни Пирински. Той уточни, че става дума за задачи, които партийните органи и ръководството да изпълнят, за да има стабилна подкрепа за кабинета.

Още по темата

Георги Първанов (президент на България от 2002 до 2012 г.) коментира, че на пленума е имало груба манипулация.

"В документа между другото е вкаран текст, свързан с доверието, при положение че такава точка в дневния ред няма и в докладването на председателя такъв проблем не беше поставен", посочи той и допълни, че не е участвал в гласуването.

Секретарят на БСП Антон Кутев отрече да е имало манипулации на заседанието.

"Над 100 членове на Националния съвет подкрепиха документите, не повече от 15-20 бяха "против" или въздържали се. Беше предложен вот на доверие на ръководството да изпълни конкретни задачи и Националният съвет го подкрепи", посочи той.

"Гласувахме доверие на лидера и на ръководството на БСП", категорична беше и Мая Манолова, заместник-председател на Народното събрание.

По времето, през което червените стягаха редиците, протестът премина пред централата им.

Точно тогава инцидент помрачи мирния многохиляден протест срещу политиката на кабинета "Орешарски".

Журналистът от в. "Телеграф" Радослав Киров пострада, след като провокатори започнаха да мятат бутилки и камъни към "Позитано" 20.

Репортерът има рана на главата, но състоянието му не е сериозно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
25
 
! Отговори
121 преди 10 години
НЕКА ПРОТЕСТИТЕ ПРОДЪЛЖАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
75
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Журналистът от в. "Телеграф" Радослав Киров пострада, след като провокатори започнаха да мятат бутилки и камъни към "Позитано" 20." Много са зле хората в България,след като нямат пари за бутилка бензин а хвърлят камъни.Криза,голяма криза... политолог коко
74
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Разстрел и след разстрела червеи-това е толкоз просто и логично" коко чете стихотворения,актуални и днес.
73
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я гледй-"ПРОВОКАТОРИ" хвърлили камъните,иначе"ние сме културни и интелигентни"!***,колкото повече погребвате БСП,по-жизнена става!От1990 година насам ,все я погребвате,ама още е жива!Вашите деди я убиваха,давиха в шлепове в Дунава,погребваха жива, изгаряха в пещи,даваха на кучета,за пари рязаха глави-и пак оживя!Мъчите се напразно!От ден на ден се вижда какви сте на протестите,нервите ви не издържат и вече показвате истинско лице!Вчера счупихте витрина,днес какво-ще палите Централата ли?
72
4
 
30
 
! Отговори
Пъзел преди 10 години
Не е нужно да си губят 9ч. за нещо което всеки може да им каже...НЯМАТ бъдеще!
71
3
 
22
 
! Отговори
smehurko:))))))))))) преди 10 години
9 часа много малко и нито един от тях не каза кой е номенирал Пеевски.Дпс отказаха да е тяхна номинация, БСП също отказаха че е тяхна номинация, Орешарски също незнае чия е номинацията:)))))))))))) .Задава се Големият ? чия е сам ли се е номенирал и взел поста:))))))).Кога лъжат и кога казват истината.По делата им ще ги познаете.Мислете добре ХОРАААА
70
3
 
18
 
! Отговори
Силно учуден преди 10 години
До Анонимен : Приятелю, какво демократично виждаш в тази партия - изпълнителка на волята на червени, сини, оранжеви и прочие олигарси!?
69
0
 
13
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Ми то десните партии ако ги създават комунисти какво се получава?
68
3
 
16
 
! Отговори
БСП умря! преди 10 години
Нещастници!последният да загаси лампата!
67
4
 
29
 
! Отговори
Николай преди 10 години
Жалко, много жалко!Бях на Ваша страна, но сега оттеглям подкрепата си!Дръжте си маминото синче Станишев и си берете плодовете от тази *** постъпка!
66
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Парадокса е че БСП остана единствената демократична партия в парламента.Проблема е че не успяхме да създадем силна демократична дясна партия.
65
0
 
3
 
! Отговори
селския преди 10 години
До МАРИО-38 .Приятел, сутрин когато се бръснеш и се погледнеш в огледалото си спомняй какво си писал.
64
17
 
2
 
! Отговори
Victor Genov преди 10 години
Комунистите сме за НАТО,Европейски Съюз и работа за хората.Да живее пресвещенна България!
63
3
 
19
 
! Отговори
§ преди 10 години
Умре. БСП пое безвъзвратно към историята. В недалечно бъдеще на Позитано 20 ще остане само кафенето, евентуално и скулптурата ако някой чевръст бесепар не я продаде за скрап
62
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
има коментари, че БСП (и структурите зад нея) желае гражданска война падане на МВФ и борда, летяща инфлация и посел някои хора отново ще станат кредитни милионери за сметак на народа, който ще се окаже с още по-голям външен дълг, затова нагнетяват допълнителон обстановката. Не се хващайте на провокации
61
0
 
2
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 10 години
ДО СОФИЙСКА МУТРАВ МИСТЪР ПЪНЧ НЕ СЕ ЛИ СЪБИРАХА ГЕЙЧЕТА.КОГА ИСКАШ ДА СЕ ВИДИМ.МОЖЕ БИ ВСЕКИ ДЕН ,БЕЗ СЪБОТА И НАДЕЛЯ,КОГАТО ИСТИНСКИТЕ СОФИЯНЦИ ,КАТО ТЕБЕ,СИ ХОДЯТ ПО РОДНИТЕ МЕСТА.ЕЙ АРТИСТ-ДАЙ ЧАС ЗА СРЕЩАТА И СТИГА ПОЗОРИ ИСТИНСКИТЕ СПОРТИСТИ ПРИНУДЕНИ ДА СИ ИЗКАРВАТ ПРЕХРАНАТА ПО ДРУГ НАЧИН.НЕ СМЕ ГО ИСКАЛИ,НО СИ ПАЗИМ ЧЕСТА И ДОСТОЙНСТВОТО.ДАЙ ЧАС,ЕЙ ФАЛШИВ МИШОК.
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
София,поздрави от морето!страхотни стачкуващи,страхотни хора
59
3
 
3
 
! Отговори
Victor Genov преди 10 години
Довечера ще купя още едно знаме за някой фен на държавата като мен.25 лева за таксиметров шофьор не са малко пари.Преди 2 години се изказах пред телевизия "СКАТ",след като излезнах от зала "Универсиада" 18 часа след края на изборния ден потресен от скотското отношение към хората.При никое правителство преди това не бяхме виждали подобна дивотия.Да ви е честит избора господин Президент.Сега да си мълча ли,след като четири години мълчах с леко прекъсване?
58
6
 
11
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До azdeazДОСТА ДЪЛГА СЕДЯНКА!!! ИМА ТУК ВЪВ ФОРУМА НЯКАКВА ГРУПА КОЯТО САМО СПАМИ С ГЛУПАВИ КОМЕНТАРИ КОИТО ЦЕЛЯТ ДЕЗИНФОРМАЦИЯ! ПРОТЕСТЪТ БИЛ ЗА ДА СЕ ВЪРНЕ ГЕРБ НА ВЛАСТ! СЪС СИГУРНОСТ ИМА МНОГО ХОРА КОИТО ГИ ИСКАТ ВСЕ ПАК ТЕ СПЕЧЕЛИХА МНОЗИНСТВО НА ТЕЗИ ИЗБОРИ, НО ПРОТЕСТЪТ НА УЛИЦАТА Е ПРЕДСТАВЕН НАЙ-ВЕЧЕ ОТ ХОРА НЕ ПРЕДСТАВЕНИ ВЪВ ВЛАСТТА! ПРЕСТАНЕТЕ С " БАРЕКОВСКИТЕ НОМЕРА " ПЛАТЕНИ И ПРОВОКАТОРИ ЗА СЕГА СЕ РАЗБРА, ЧЕ ИМА САМО ЧЕРВЕНИ И ПСЕВДОНАЦИОНАЛИСТИ!!!
57
2
 
19
 
! Отговори
AZ преди 10 години
Явно разбират хората,че ако сега се оттеглят от властта повече никога няма да я имат.И явно властта за тях е по-важна от честта и достойнството.