Даниела Бобева става вице на Орешарски

Тя е била министър в кабинета на Стефан Софиянски
Обновена: 25 юни 2013 14:35 | 25 юни 2013 12:53,
167
Даниела Бобева става вице на Орешарски
Пламен Орешарски Снимка: БТА

Даниела Бобева, директор в БНБ, доцент и преподавател в УНСС, както и министър в кабинета "Софиянски", ще е вицепремиерът по икономическите въпроси в кабинета "Орешарски".

Премиерът Пламен Орешарски ще внесе утре кандидатурата й за гласуване в Народното събрание. Тя ще бъде без портфейл, но ще има отговорности да координира икономическите ведомства. Бобева е била министър на търговията в служебното правителство на Стефан Софиянски.

Бобева ще отговаря и за чуждестранните инвестиции у нас.

Още когато обяви кабинета си, Орешарски обяви, че ще предложи вицепремиер по икономическите въпроси, но той ще бъде обявен след месец, защото все още има ангажименти към банкова институция.

Орешарски обясни, че кандидатурата на Бобева е негова.

Изборните правила се правят при действащ парламент и след като се гласуват, ще преценим ситуацията, каза пред журналисти Орешарски. Той отказа да отговори директно дали смята да подаде оставка заради продължаващите вече 11 дни протести с искане за оставка на кабинета.

Премиерът отказа да коментира и темата относно назначаването на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев за трети вицепремиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
0
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До JerryТи пък защо реши че искам да управлявам? Ти голяма фирма управлявал ли си? Хора назначавал ли си? УВОЛНЯВАЛ ли си ги? Идея си нямаш какъв товар е управлението на една малка фирмичка и каква отговорност е това. Аз не я искам. Но и тези *** и крадци Фея Бея и Злодея не ги ща. Изложеха се тотално. Да си ходят.
67
1
 
3
 
! Отговори
Ели преди 10 години
До Без-партиен Всичко това което казвате са много хубави думи. Преживях- режим на тока (дъщеря ми беше на дни и не можех да я преобуя 3/1, а за къпане не можех и да мисля), режим на водата, инфлация, хиперинфлация, купонна система (полагаше се на човек половин килограм сирене), смяна на парите. Ходех на всички протести и през всичкото това време комунистите ми се смееха нагло и нахално. Сега съм на протеста и ще бъда там докато те си отидат. Вече имам и внук, не искам той да плаща за Белене.
66
1
 
1
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До ЗлопаметнаПроблема е, че ако сложим теб и такива като теб начело на държавата, положението няма да се промени, защото манталитета ви е същия, простотията ви е същата. Жаждата за кражби и далавери ви е същата. Нали знаеш- проблема не е кой управлява, а КОЙ ги е пуснал да управляват.
65
0
 
3
 
! Отговори
Без-партиен преди 10 години
До ЗлопаметнаДо голяма степен сте права, но според мен протестите са хаотични, без реални искания, без стратегия. Едно измитане нищо не решава, както много пъти видяхме... Мажоритарният вод нищо не решава Промяна на Конституцията нищо не решава, промяната на законите нищо не решава. Но спазването им би дало ефект, ел. правителство би дало ефект (автоматична реформа в много ако не и всички институции), прозрачност на дейността на регулаторите би дала ефект...
64
3
 
2
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Jerry Ако мислиш, че щом ходя да протестирам, значи ми плащат, то това е някаква много странна логика с много допускания. Аз не виждам пряката връзка.
63
1
 
2
 
! Отговори
ice babay преди 10 години
Хората от близо 2 седмици ги гонят, те си назначават.... Нямам думи!И Милети Орешарски си назначава свои хора в затвора, и се пускат едни фиктивни обяви на сайта на МП и се взимат и раздават едни парички на този и онзи и т.н. и т.н и т.н Нямам думи!!!Лесно не се пуска кокала. Като му гледам усмивката и тежко на майка България!
62
2
 
0
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Без-партиен:)) Добре, очевидно главицата ти е пълна с*а, защо така открито демонстрираш тъпотията си? Ако изобщо имаш някакви реални цели, ще избираш от това, което е налично. А не да си срещу всички, докато комунистите те оправят отзад.
61
0
 
2
 
! Отговори
rigre преди 10 години
До 47Не забравяй,че ГЕРБ са партия на 7 години,ДПС са на 23,а БСП-на 122.Има разлика ,нали?
60
4
 
3
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До ShopДа, знам, че искате ГЕРБ. Просто исках някой да си го каже. На всички отдавна им е ясно, че ГЕРБ плаща на част хората за този протест. Останалите, които "мразят безплатно", са най- обикновени ***, мърезеливи хейтъри и др. социални ***. Като цяло, "протестиращите" сте около 4-5 % от населението на София, а в национален мащаб сте 1-1.5% от населението. Няма как малцинството да определи дневния ред на мнозинството.
59
0
 
1
 
! Отговори
Без-партиен преди 10 години
До ShopПродавача в най-близкия магазин до Вас!!
58
2
 
1
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Без-партиенИзвинявайте, господини, но мен са ме обиждали тези *** над 20 години. Омръзна ми. Така че не ми говорете за "интелигенция" - там в Парламента я няма.
57
2
 
2
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Без-партиенА ти що за пиле си? Последната инстанция на Природата ли? Посочи ми някой, който е на нивото на Бойко Борисов?
56
1
 
1
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До JerryОпределено НЕ искам тези, които са се окопали там в днешния Парламент. Единия не си взима хапчета, другия хленчи че искат да го убият, трети пък под сурдинка върши неговите си далавери, четвъртия си е изтупал прахта и изпълзял като Гоцето (забравихте ли го как е нарушил Конституцията, обнародвайки стенограмите?). Точно тези не ги искам. Никой от тях. Стига им толкова.
55
0
 
3
 
! Отговори
умна урва преди 10 години
тЕЗИ цял месец вече се опитват да изкарват хората *** че не знаели какво искат. стари ченгеджийски трикове.така на мен едно време имах един кандидат любовник дето искаше секс без пари и все ми разправяше че не съм знаела какво искамПАРИ ИСКАМ ВЕ ФУТЬО, ПАРИта и тези така като не им отърва и се правят на улави и недоразбрали
54
2
 
3
 
! Отговори
Без-партиен преди 10 години
До ЗлопаметнаСтила ви на изказ и нападки ми е доста познат.... Нищо не казвате, съскате срещу някого и нещо. По-добре да подражаваме на интелигентни хора да знаете, хора с постижения и авторитет... Колкото повече обиди и омраза, толкова по-добре за една или друга политическа пасмина. В момента гражданите могат да упражнят голямо влияние в правилна посока, а сме на път да се закопаем за пореден път, защото се припознаваме в един некадърник с много ясно криминално минало!!!
53
5
 
3
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До ЗлопаметнаКогато имате аргументи ЗАЩО искате Велико събрание и КАКВО точно искте да се промени в Изборния кодекс, тогава няма да е лошо да ги кажете. Защото аз от вас "протестиращите" не съм чул какво ИСКАТЕ. Чувам само заучени реплики. Сигурен съм, че не знаеш как се свиква Велико Народно събрание, нито защо се свиква, нито какви правомощия има. Да, променя Конституцията, но това го знаят и уличните кучета и ви е една от заучените фрази. Обаче не знаеш какво друго може да прави.
52
2
 
2
 
! Отговори
Ели преди 10 години
До участник Прав си. Но най-голямата грешка на Борисов беше, че не ги съди и за многото им грешки и не им потърси отговорност. Станишев изгуби четири класифицирани документа . За всички сделки които ощетиха държавата и т.н. Сигурна съм, че и той сега съжелява за това. Гарван гарвану око не вади, затова сега всички вкупом да си ходят.
51
0
 
0
 
! Отговори
Без-партиен преди 10 години
До Shopоткровен, но.....глупав
50
2
 
2
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До JerryТова че вие в силата на собствената възраст или а-политичност не ги знаете и не сте им следили магариите последните 20 години, не значи че всички наоколо са като вас.
49
3
 
5
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До JerryКой ти е казал такова нещо? Аз като ходя на протести, искам ГЕРБ, а не съюзниците на комунистите, маскирани като ДСБ и пр.