ОреШаро, пусни кокала без бой!

Домати полетяха към сградата на НС, където стотици се събраха на "кафе"
Обновена: 26 юни 2013 14:19 | 26 юни 2013 09:05,
452

Снимка: Dnes.bg

Стотици хора се събраха на сутрешно кафе пред парламента с искания за оставка на правителството на Пламен Орешарски.

Те носят плакати: "ПарламEND", "Пусни, ОреШаро, кокала без бой".

Чуват се и дежурните викове: "Оставка", "Мафия", "Червени боклуци" и "Долу БСП".

Още по темата

Протестиращите обаче не скандираха само срещу управляващите, част от тях носеха и плакати "ГЕРБ=на мафия".

В началния час – 8.30, на задния вход на парламента имаше едва около 50 човека, но към 8.40 броят им рязко нарасна. Първоначално те бяха застанали пред служебния вход, но в последствие обградиха целия парламент. В момента е блокирано цялото движение около сградата.

С бурни освирквания бяха посрещнати червената депутатка Корнелия Нинова и зам.-председателят на НС Мая Манолова. Вътрешният министър Цветлин Йовчев пристигна, в момента в който протестът се разполагаше пред централния вход на НС и също не започна нормално работния си ден, а с викове: Мафия.

Протестът днес отново е мирен, като много хора са дошли преди работа или на разходка с кучетата си. Някои от тях държат метли, "за да изметат боклука".

Част от протестиращите призоваха за радикализиране на действията им.

"Докато не полетят яйца и развалени домати към депутатите, няма да има ефект", обясниха част от тях.

Веднага след това домати полетяха към парламента. Служителите на полицията реагираха незабавно и помолиха протестиращите да се преместят.

При протестиращите към 9 часа излезе зам.-председателят на НС Мая Манолова.

Протестиращите обаче категорично отказаха да разговарят с нея. Червеното острие направи няколко опита за диалог, но всички те се увенчаха с неуспех, като последния път, в който тя поиска да разговаря с хората, към нея полетяха кроасани, бисквити и други хранителни продукти.

Манолова сподели, че е излязла да покани протестиращите в 15 часа в парламента, за да обсъдят  исканите от тях промени в изборното законодателство.

„Вижда се, че диалог не може да се води“, сподели разочарована Манолова.

На протеста беше и учителят на годината по информатика Явор Никифоров , който стана известен покрай протестите пред БСП с исканията си за оставката на депутата Христо Монов, който нарече протестиращите „интернет лумпени“.

Той държеше кутия натурален сок, на която беше изписал: “Кръв от комунисти“.

Той обясни, че днешният протест е предупреждение към всяко следващо управление, че грешки като тази с Делян Пеевски не могат да се повтарят.

Към 9 и 20 вече хората започнаха да се разотиват, но движението в района все още е блокирано.

Междувременно парламентът не успя да започне работа поради липса на кворум. Депутатите на ГЕРБ и „Атака“ не са на работните си места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
14
 
17
 
! Отговори
БЗНС преди 10 години
ОреШаро, пусни кокала без бой! и ни докарай пак БУДА хипертоника.Дивата *** Цеци, свинята майка фидоска и още и още плужаци.По колко ви платиха да драскате по сайтовете и да надувате бузи по протестите
35
5
 
9
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До Мистър ХБожееее каква нежна душа си ти!!! Хвърчащите домати са невероятно силно унищожително оръжие познато от стари времена хахахахаха поне като ви плащат да ви подбират бе!!! Коментарите ви са доста смешни! И необосновани!!!
34
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МонархистКойто и да дойде, ще е по добре от това да ни оправляват КОМУНИСТ, ТУРЧИН И НЕНОРМАЛЕН !!!
33
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** бяха повечето на пролетните митинги. Да наричаш сегашните протестиращи ***, означава или ти да си такъв, или да не живееш в Сф и да не си се разходил да видиш какви хора протестират - аз не съм очаквал такива хора да живеят в България, това е цветът на нацията. А винаги може някой да прати 2 човека да хвърлят яйца и домати, та да наричаме после всички 20 000 ***.
32
2
 
10
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Много интересно това номерче,което си го е изписало ДЕБЕЛО това умно,можещо,интелигентно,разумно дете на лявата ръчица на кой БАТКО от протеста е, на кой ЧИЧКО ПАРИЧКО или може би на ПАРТИЙНА ЦЕНТРАЛКА????
31
3
 
2
 
! Отговори
! преди 10 години
До за когото си искате!Барабар с тях, трябва и твоите любимци да ги вкарат, та чак тогава да се гласува.
30
4
 
6
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До От Австралия(Сидни)Ти нали си си избрал начина си на живот и в коя държава да го водиш!!! За това не ни казвай на нас тези които сме тук на къде да си накланяме калпака!!! Иначе да си жив и здрав ти желая от сърце (наистина)
29
11
 
15
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
до 15 - те не си пият кафето, те творят закони за да ви стане по-добре, ето сега за енергетиката гласуват в моменат намаление на тока, обаче ако паден сега правителствоот ще остане стария закон и ще има увеличение на тока с 40 процента - ама е по-лесно да събереш 200-300 юнака (толкова са защото са точон пред моята работа) и да викаш оставак пречейки и на други хора да работят нормално.
28
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Управляващите са толкова дебелооки, та не им пука за протестиращите хиляди вече толкова дни. Аз съм за мирните средства също и не бих хвърлял дори пуканки. Явно обаче хората вече не им издържат нервите. Сигурен съм, че опозицията тук няма пръст, ако имаше, щяха да са организирани съвсем друг тип хора, които не просто да хвърлят няколко домата, а да са далеч по-агресивни. Очаквам наесен да е по-опасно, понеже сега хората са по морета, отпуски, сезонна работа. А наесен и сметките ще нараснат.
27
14
 
17
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
И още нещо - да ви управляват ония, които четири години ви обясняваха, че трябва да стягате коланите(за да получава мутрата congratulations от Европа), а те (калинките им) си раздаваха бонуси в размери на милиони левове? Това ли искате?Ако наистина това искате, то мога само да ви съжалявам.
26
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само бой ще ги оправи тия лумпенчета пред парламента!
25
10
 
10
 
! Отговори
обективен преди 10 години
_до реалист 11пост *** ти наистина си много *** или ти е написан предварително поста и си длъжен дума по дума да го изографисаш.Като как ти се вижда толкова платени?!?! Внушаваш небивалици и ли съдиш по себе си за платен подлизурко?! Кое от двете е ?!Протестиращите са наистина цвета на нацията , които издържат държавата и с право искат пълен рестарт на системата.Казах!!!
24
3
 
5
 
! Отговори
Киро преди 10 години
До ДА13Гледам, потйш се пред монитора.
23
6
 
19
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Интересна статия в Биволъ" Вицепремиерът Бобева е кадър на Васил Божков - ЧерепаПравителството на Черепа се окомплектова "
22
6
 
12
 
! Отговори
винаги преди 10 години
ме е радвало, как всички партийки си имат по един драскач в форумите... ама много ми чудно от толкоз различни коментари не развиват ли тия хора шизофрения!?
21
21
 
6
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
не мога да празбера по каков се предполага че протеста е мирен след като във въздуха хвърчат домати? мирен щеше да е ако нямаше насилие и провокации.
20
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мислещия, защо не се събуди цели четири години.Сигурно си се унасял блаженно от приспивните песни на герб със солист ББ.
19
8
 
25
 
! Отговори
ран-ът преди 10 години
До KatinarЩом не дават власт без кръв - ДА ПРОЛЕЕМ ТЯХНАТА!!! КРЪВ ТОГАВА!
18
26
 
17
 
! Отговори
за когото си искате! преди 10 години
Първо Цецо и агент Буда трябва да бъдат вкарани в пандиза! След това можете да си гласувате, за когото си искате!
17
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Босия го арестуваха десет полицая преди да успее да хвърли и един домат, но сега на "интелигентният" протест който радва сърцето на президента им е разрешено, нали?