Орешарски остава, докато има подкрепата на НС

Направената политическа грешка не е повод за оставка, заяви премиерът
Обновена: 27 юни 2013 16:27 | 27 юни 2013 16:25, Елка Василева
124
Орешарски остава, докато има подкрепата на НС
Пламен Орешарски. Снимка: архив, Булфото

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че ще продължи да работи, докато има подкрепата на Народното събрание. Той направи това изявление пред български журналисти в Брюксел, преди да влезе на заседание на президенти, премиери и вицепремиери от Партията на европейските социалисти (ПЕС).

Орешарски отрече вчера да е намеквал за възможна оставка с думите: Това вие така сте го разбрали. На въпроса смята ли да се оттегли от премиерския пост, той отговори: Докато имам подкрепа от парламента, не.

Ако бъде питан на срещата на ПЕС за ситуацията у нас, Пламен Орешарски каза, че ще обясни, че с назначението на Делян Пеевски е била допусната една политическа грешка, която обаче не е повод за оставка.

Изборът на Волен Сидеров начело на комисията по етика в парламента Орешарски не смята да коментира, защото по думите му това е парламентарен въпрос.

Още по темата

По повод започващия по-късно днес двудневен Европейски съвет и темите от заседанието на държавните и правителствените ръководители от ЕС Орешарски уточни, че общата сума за борба с младежката безработица в Общността до 2020 г. е шест милиарда евро. За България е малко над 100 милиона евро, това е сериозна подкрепа за нашите усилия за осигуряването на повече младежка заетост, добави той.

По неговите думи България има интерес бъдещият бюджет на ЕС до 2020 г. да намери бързо одобрение. Според премиера това би дало възможност своевременно да бъдат осъществени преговори за предстоящото споразумение с Европейската комисия за проектите у нас, в които ще бъдат вложени средства на ЕС.

Попитан за оценка на вчерашното решение за прекратяване на проекта "Набуко", след като консорциумът, разработващ азербайджанското находище "Шах Дениз 2", се отказа от проекта Набуко-Запад и избра да изнася газ към Европа по Трансадриатическия газопровод - ТАП, Орешарски посочи, че би било по-добре развитието на този проект да продължи. От всички страни по този проект България е най-близо до трасето на Трансатлантическия газопровод (ТАП), преминаващ през Гърция, отбеляза Орешарски. Той изрази надежда до построяването на ТАП България да има връзка към газопреносната система на Гърция, за да се осъществи разнообразяването на доставките на газ за нашата страна, а не да разчитаме на едностранна зависимост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този ЧЕРВЕН кълвач е нахален до безобразиеОлигарски е абсолютен мафиот и крадец!Нагъл и жалък!
71
21
 
10
 
! Отговори
damata преди 10 години
До протеста Жалки сте с напъните си да влияете на политиката в държавата!Вместо да клечите и да се влачите по улиците като *** по-голяма полза ще има от вас, ако идете да прекопаете някоя нива или приберете реколта от череши или кайсии ,ама иначе задниците ви са като селски плевни големи за големи заплати но знайте парите няма откъде да дойдат ако не си ги заработите а пък милионите на големите няма да ги вземете защото 89 вие си пожелахте да живеете така - едни да са богати за ваша сметка!
70
2
 
11
 
! Отговори
salmonela преди 10 години
Е, всичко е ток, щом има подкрепата на Сидеров.
69
2
 
14
 
! Отговори
хахо преди 10 години
Явно, душевната хигиена на мнозинството в този парламент никаква я няма. Сигурно не са и чували за такава. Затова хората алергясаха от вонята и.
68
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пелтека си няма и представа колко е жалък в очита на милиони българи и на цивилизована Европа - падението на комунистическта клика е неописуемо ! Няма шанс за извращенията на комунистическите изверги!Поразиите, които обаче ще направят в оставащите им дни на власт ще са като на умиращо гадно гнусно животно!Власт, която заграбиха без да им е отредено по закон да управляват !Гадове долни!
67
4
 
27
 
! Отговори
Ivan преди 10 години
В политиката грешките се поправят с ОСТАВКА! Поне кажи кой направи избора на правителството вместо теб *** и зарад кой сега излизаме на улицата за прореден ден!
66
3
 
12
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
До Да се срешнем в събоВ събота Другарю ,да си носите и ***, че ще имате за подаръци ,много яйца. Та може да забъркате по един омлет или на очи. По желание :))
65
4
 
11
 
! Отговори
Pesho преди 10 години
Nemoga da razbera shto za naglost. Tsqla Bulgaria e po ylitsite da stachkov, a tozi niamalo da se maha. Ama kolko trqbva da si nagul, che da pravish takiva izkazvaniq?!
64
5
 
16
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
76, спокойно де, не се пеняви :D Нали знаеш - денят се познава от сутринта. А като гледам "сутринта" на това правителство, чак страх ме хваща какъв ще е "обедът", камо ли "вечерта". Щом я надробиха такава каша за три седмици, само можем да се надяваме България още да я има след три месеца.
63
6
 
9
 
! Отговори
:) преди 10 години
До д0 66То се вижда кои сте папагалите. И това сте вие, платени драскачи. На вас защо пък все герб ви е в устата? И още нещо: от Сидер-ага по-голям папагал няма в България.
62
16
 
5
 
! Отговори
д0 66 преди 10 години
Каква злоба, това е истината. Злоба е да се хвърля цялата вина за сегашната мизеря на Сидеров, или да се иска оставка на правителство дето още няма и три седмици в управлението. Но това както казах не е само злоба, а нах-новото психическо заболяване - герберастия. Поразява централната нервна система и прекъсва възможността за каквото и да е мислене. Поразените зациклят и повтарят едно и също като папагали. Много са, може да се провери във форума.
61
4
 
23
 
! Отговори
монопола преди 10 години
Волен да покаже документ за психично здраве
60
5
 
25
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Много ни се натрапва за ГРЕШКА назначаването на Деян Пеевси за шеф на ДАНС !БСП и ДПС , си помислиха, че като техните избиратели са будали, и цивилизованите и образованите са такива. Та..... това не беше никаква грешка, а просто ,ако мине номера.Същото и с оня сикаджията.Така че, викам да си вървите. Не ставате ! Това е !
59
30
 
5
 
! Отговори
Да се срешнем в събо преди 10 години
Не знам, дали може да се спре това безумие в централната част на София и по централни софийски улици. Но трябва да се чуе, че има инакомислещи. Малко или много, но ни има. Нека в събота, в 12.00 часа, се съберем пред пилоните на НДК в подкрепа на Кабинета "Орешарски". И нека се види и чуе, че за разлика от младите, умните, красивите, интелигентните (има и други прилагателни), инакомислещите не използваме цинизми, примитивни "остроумия", обидни нападки.
58
7
 
13
 
! Отговори
:) преди 10 години
До Анонимен1% софиянци - друг път. И друго да ти кажа, хората по протестите НЕ са за герб, НЕ са и от герб. По темата: да назначиш за шеф на ДАНС някой с 2 дни трудов стаж в тази област означава само едно: назначаваш най-нагло "метач", вярно безмозъчно прасе ти пази гърба и да ти държи чадърчето над главата. Това не е политическа грешка, а наси****. И беше точно "ако мине номера".
57
1
 
7
 
! Отговори
шанс преди 10 години
т/а да се даде шанс на правителството на орешарски, което предлага силна икономическа програма, в пъти по-добра в сравнение с предишната. жалко, че сините, носители на най-демократичните идеи, не са представени в парламента. но това казаха хората преди 1 месец. сините т/а да поработят здраво, за да минат поправителния си изпит на следващите избори. т/а ни повече толерантност и спазване на законите, зачитане на институциите и държавностт. това искаме всички - протестиращи и неявно протестиращи.
56
8
 
6
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Докато умните се наумуват,лудите се налудуват.Крепете т..аците на ЕС още,а гледайте жално хитрите гърци как измъкнаха изпод носа ни проекта"Набуко".Продадоха гърците си ДЪРЖАВНАТА!!!!! газова компания на азерите,ще подават газ на Европа и це са енергийният център на Балканите,а за нас остана отново проекта НАМУКО и плюенето по Сидеров и АТАКА,че искат да обърнем лицето си на изток.Казват,ама кой да слуша??? На българинът НАЦИОНАЛНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ не му трябват!! Бори се с поробители още!!
55
7
 
15
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Виж сега, нещастна кукло. Подкрепата към теб, правителството и НС в момента не е даже нула, а под нулата!Видяхме ви вчера контра-протеста: 100 баби! :)Така че вдигай си чукалата, Сергей-Мергей и се махайте от страната ни даже. Ей там в Москва може да ви посрещнат с хляб и сол :))
54
3
 
9
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
63, много злоба, много нещо. Не съм фен на ***, ама просто не ми се мисли какво ще ви стовари след оня номер, който му погодихте с Пеевски :D
53
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наглостта им е безгранична.