Данък "десятък" отпада, готвят коледен пенсионерски бонус

Червените спешно пишат и закон за младежката заетост
Обновена: 2 юли 2013 14:31 | 2 юли 2013 14:07,
237
Данък "десятък" отпада, готвят коледен пенсионерски бонус
Снимка: Dnes.bg

Левият депутат Дора Янкова обяви на личния си сайт, че от догодина ще отпадне несправедливият, както го нарече тя, данък върху лихвите на банковите депозити, въведен миналата година от бившия финансов министър Симеон Дянков.

"Този данък е още едно доказателство, че ГЕРБ стовариха кризата върху най-бедните и честни българи и затова смятаме да отпадне", настоя Янкова, която е член на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

По думите й истинският проблем в момента са милиардите в офшорни сметки, за които не се плащат данъци и се ощетява държавата.

Тя спомена още, че предстои приемането на три важни законопроекта - най-напред за младежката заетост, предвиждащ преференции за работодатели, които наемат младежи до 29 години, на които държавата ще поеме част от осигуровките. По тази програма правителството е договорило еврофинансиране от 60 млн. евро.

"В обектива е и грижата за възрастните хора. Предстоят промени в Кодекса за социално осигуряване, с които от 2014 г. да се преустанови нарастването на възрастта за пенсиониране и същевременно даване на възможности за по-ранно пенсиониране при недостиг от 2 години стаж и възраст", посочи тя.

Дора Янкова допълни, че предстои и връщане на "швейцарското правило" за индексация на пенсиите, а до края на седмицата ще стане ясно и какви ще са коледните добавки за пенсионерите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
14
 
! Отговори
арни преди 10 години
Абе този "икономически гений" Дора Янкова нас бедните за ненормални ли ни прави.Премахване на лихвите касаят само богатите нейни и други олигарси и самите тях.За това ще си идат от властта защото са *** и искат народа да е такъв.
33
2
 
16
 
! Отговори
do 26 преди 10 години
По данни на Българска народна банка (БНБ), над 70% от депозитите в страната са на стойност до 1000 лева.
32
6
 
19
 
! Отговори
.......... преди 10 години
До GeorgiГлупако, всичко това е чудесно, но когато се прави в следствие на икономически ръст и увеличен БВП, а не за сметка на заеми! Заема задълбочава кризата и прехвърля тежестта за следващите поколения. Аман от неграмотна червена ***...
31
4
 
9
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
Комунделите стават много съвестни като ги притиснеш до стената :)
30
8
 
14
 
! Отговори
KeepWalking преди 10 години
Общо взето управлението на БСП се състой в това да се изхарчат всички пари,само и само да останат на власт,не се правят реформи....Има някакъв излишък в бюджета и парите се изхарчват ,което разбира се не води до покачване на стандарта а просто до даване на някакви джобни........2009 бяхме в топ 5 на държавите застрашени от Банкрут....сега вдигат пенсии,заплати,маичински,и след това ше ревем както гърците реват сега...не сме ги изработили тия пари......
29
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някак ми се струва, че правителството се чуди какви мерки да вземе, за да запуши устите на хората и да се приберат по домовете, а после да си граби на поразия. Ние не сме бедни заради сметка за ток или заради данък лихви, а заради цялостно ограбване, заради което сме държава от третия свят. И с някакви популистки мерки няма да станем по-богати, докато все същите олигарси и политици ни тъпчат.
28
1
 
8
 
! Отговори
Ори преди 10 години
ДО 30Надявам се, че го казваш с огромна доза ирония.
27
22
 
5
 
! Отговори
анонимен1 преди 10 години
Браво, десятъкът е ограбване на бедните и съвестни стари хорa
26
3
 
18
 
! Отговори
дора янкова преди 10 години
малко за хората да им замажеме очите, а ние да си теглиме бързо кредити от банките за нас,че утре може и да ни свалят от власт
25
9
 
29
 
! Отговори
Gerotheone преди 10 години
Този данък е още едно доказателство, че ГЕРБ стовариха кризата върху най-бедните и честни българи и затова смятаме да отпадне", настоя Янкова, която е член на парламентарната комисия по бюджет и финанси.Как точно хората със солидни спестявания в банките се числят към "най-бедните и честни българи" аз това не мога да го обясня. Това може да го измисли само "гений" от редиците на "честната и вечно мислеща за българите" комуноидна партия! ОСТАВКА!!!
24
8
 
32
 
! Отговори
Наско преди 10 години
Явно тройната коалиция се готви за избори и иска да остави фалирала държава на следващите !!!
23
9
 
34
 
! Отговори
моки преди 10 години
Наблегнете на законопроекта за Незабавната Оставка- той е най-важен!!!
22
5
 
33
 
! Отговори
иван преди 10 години
въпреки това си подайте оставка,ние ще ви търсим и лихвите!Излагацията на БСП е огромна.Да залага бъдещето на България на един луд е и престъпно!
21
7
 
29
 
! Отговори
ОРИ преди 10 години
Отново пълни демагогии в типично БСП (ДС) стил, обаче има и много *** народ, който им вярва. Е как точно данъка върху лихвите удрял най бедните, бе господа БСП-арски тикви??! Ама вие много добре знаете, че не е така, а точно обратното удря вашите тлъсти спестявания, дето ги накътахте по банките последните 20-30 години от ограбената икономика, от далавери контрабанда. Щото господа социалисти (а не сте никакви социалисти, а чисти престъпници), хората в БГ основното, което имат са кредити и заеми
20
3
 
24
 
! Отговори
Бай Иван преди 10 години
от къде пари за такива увеличения, пак ли ще вземат от "***"... едва ли.
19
7
 
27
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Това махате ,онова намалявате,бонуси разни,а пари от къде!?накрая ще оставите държавата отново в фалит..........
18
7
 
18
 
! Отговори
Калкулатор преди 10 години
Ухаааааа, сега сметнете от партийните субсидии на влог какви лихви ще паднат.Малииииии колко екстра/бонус *** ще се нахранят преди изборите?Машала, Ашколсун *** Доре, Боко, Цоко, Гея, Бея, и ЗлУдея :))))))))
17
8
 
35
 
! Отговори
бамбуча преди 10 години
абе държавата уж беше разграбена и най-бедна от както са почнали промените, а тези раздават пари като за световно, това са социални а не икономически мерки
16
11
 
36
 
! Отговори
:) преди 10 години
Хайде стига с вече с тези пенсионерски бонуси! Относно другата простотия, че данъка върху приход от лихви се е стоварил върху най-бедните - първо бедните най-бедните нямат банкови депозити. Второ, дори и да имат банкови депозити те е два ли са по-големи от 2000-3000 лв. Приход на на 3000 лева депозит при 4% годишна лихва е 120 лева. Данък за една година 12 лева или по 1 лев на месец. Хайде стига демагогия.
15
12
 
22
 
! Отговори
333 преди 10 години
А шефовете на Пеевски какво смятат по въпроса?ОСТАВКА!