Прогноза: При предсрочен вот - и Сидеров, и НФСБ в парламента

От протестите ГЕРБ губели повече от БСП, видя "Медиана"
Обновена: 4 юли 2013 20:34 | 4 юли 2013 20:33,
180
Прогноза: При предсрочен вот - и Сидеров, и НФСБ в парламента
Снимка: архив, Булфото

При предсрочни парламентарни избори е възможно да наблюдаваме в парламента две националистически партии, две „Атаки”- на Валери Симеонов и на Волен Сидеров. Решаването на задачата за политическата стабилност тогава ще бъде още по-жизнерадостно. Това прогнозира в интервю за „Фокус” социологът Кольо Колев, директор на агенция „Медиана”.

Той припомни, че 3 месеца преди изборите на 12 май резултатът на „Атака” е бил около 1,5% - 2%, но партията успяла много бързо да се мобилизира и в крайна сметка постигна 7,3%. "Така че да ги зачеркнем с лека ръка и да кажем „Не, край с тях” не е много сериозно”, коментира Кольо Колев.

Според изследване на "Медиана" 60% от анкетираните искали правителството да продължи да работи, а 28% искат избори тук и сега, съобщи още социологът.

„Разбира се, искащите избори не са мнозинството, но съвсем не са малко. Мнозинството биха предпочели друго решение, но все пак 28% са доста хора. Като цяло 60% от хората казват: „Абе да заработи”, някои от тях поставят времеви граници. 18% казват: „Да работи една година, пък после ще видим” или „Пък после да има избори”, а други 42%: „Да работи, пък като видим как работи, тогава ще решим дали да има предсрочни избори", поясни Колев.

"Хората си дават сметка, че предсрочни избори едва ли ще могат да решат сериозните проблеми на страната. На този фон основните политически партии се разполагат така, че печеливши няма. И ГЕРБ, и БСП губят, но БСП губи по-малко от ГЕРБ", каза по-рано пред БНР Колев.

По думите му не се наблюдава раждане на нова алтернатива. "При това положение, ако имаме едни предсрочни избори, най-вероятно ще имаме повторение на картината, която получихме и след изборите на 12 май", смята той.

В проучването на "Медиана" Пламен Орешарски е на трето място по одобрение политик. Колев обясни, че причината е, че голяма част от обществото не обвинява за назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС самия Орешарски. Те смятат, че това е политическа игра, в която той е бил замесен. Освен това Орешарски се държи доста спокойно и говори за проблемите, които ще бъдат решавани, посочи Колев.

Изследването е проведено в периода 27 юни – 1 юли 2013 г. с 998 души от цялата страна тип „фейс ту фейс”.

То е поръчано и финансирано от ТВ 7, каза Колев. Поръча ми го Жени Павлова, а не Делян Пеевски, подчерта той.

Мира Радева от Института за социални изследвания и маркетинг пък обясни, че се въздържат да пуснат проучване. "Знаете, че тези изследвания в период на напрежение като че наливат масло в огъня и дискредитират нашата работа. Така че избягвам подобно изследване на терен и не желая упреци, че съм такава и онакава", аргументира се тя пред БНР.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Медианаизследване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
40
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Кольо Колев- "Червен Кольо"- на всеки нормален човек е ясно какво преадставлява- червена манипулация...
68
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изследване ПОРЪЧАНО ОТ TV 7!!!Поръчано на Кольо Колев - виден червен социолог...
67
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червен Кольо пак се изказа неподготвен.
66
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СТОЙЧО СТОЙЧЕВ, СОБСТВЕНИК НА МЕДИАНА И ГОЛФ ИГРИЩЕ, ДС АГЕНТ И ВЕРЕН СЪРАТНИК НА БСП-ДС В ПРОПАГАНДАТА.
65
1
 
19
 
! Отговори
savov преди 10 години
vinagi ni lashat komunistite ne im viarvaite
64
2
 
26
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Да подсетя червен кольо ,че е пропуснал качващия се рейтинг Д. Пеевски,който диша във врата на съсела
63
1
 
3
 
! Отговори
gost преди 10 години
има едни де не могат и да 4етат ако пак станат какво 6те стане пален срам дано се сложат нормални хора наи накрая 6тото от тия де не могат да 4етат са само за заплатата си вси4ки видяхме 6то могат
62
4
 
35
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Лъжат. Атака взе 2,3% във Варна. Сравнете броя на протестиращите и бабетата пред пилоните. Когато фактите говорят...червените духат.
61
4
 
31
 
! Отговори
ттттуууууутт преди 10 години
от ясно по ясно е че е поръчано от крадливите комунисти - един вид казват " и да има нови избори пак ние ще сме на власт- така че оставете ни да крадем на спокойствие "
60
5
 
27
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
БСП губят, но БСП губи по-малко от ГЕРБ", каза по-рано червен Колев..и прав БСП Е НА НУЛА,А харесвания Олигарски е сред анкетираните фейс ту фейс" в съюза на слепите!
59
0
 
22
 
! Отговори
Михаил преди 10 години
СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ
58
2
 
7
 
! Отговори
До 64 преди 10 години
Защо да не разбираме?
57
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе гледам форумците много разбират и от социология :) Тя Мира Радева не иска да даде прогноза, но умниците от форума си мислят че каквото има в *** им гербаджиски глави и това е вселенската истина. Сменете си млако мисленето, че много ще ви боли на следващите избори.
56
2
 
11
 
! Отговори
До ss преди 10 години
Значи ако ss не се върне повече няма да си играя с вас
55
8
 
34
 
! Отговори
Партиен член преди 10 години
А бре Кольо,защо пак лъжеш българския народ?! Я стига с тия фалшиви прогнози за наивници и не се излагай да ги правите повече!В днешно време и при сегашната ситуация едно от най-трудните неща е ДА ПРАВИШ ПРОГНОЗА ЗА ЕДНИ БЪДЕШИ ИЗБОРИ! ПРОПУСКАШ,ЧЕ ХОРАТА не искат иазбори,а направо ликвидиране на партиите!Това,което бе преди дни във Варна не е олицитворение на народното настроение-ако сега има избори ни Атака,ни БСП ще бъдат в нов евентуален парламент-поблъскай си блъските повече да улучиш!
54
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"То е поръчано и финансирано от ТВ 7" И СПИРАМ ДА ЧЕТА ПО НАТАМ.ПО-ДОБРЕ 100год.ГЕРБ отколкото 4г.ДПС и Болен.ОСТАВКА
53
1
 
5
 
! Отговори
До ss преди 10 години
Къде си приятелю? Хайде да си пишем
52
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бракя гейберюги- УЖАС! -Двама Сидеровци в новия Парламент! Ние с един не можем да се преборим, а те стават двама! Никакви избори, никаква демокрация, а Хунта като в Египет, иначе няма кокал- ще се слуняме немили- недраги по паветата и ще си подвикваме, колкото за самочувствие. Гееерп!
51
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че това е червена агенция, създадена да манипулира. Вижте им прогнозите преди изборите как ГЕРБ трябваше да изчезнат - какви смешни проценти даваха... Ясно е що за агенция е, а когато абсолютно всички го разберат, ще създадат нова, ще сложат ново име и така - червените никога няма да ни оставят да дишаме.
50
1
 
15
 
! Отговори
Играча ss преди 10 години
Абе тоя агресант се сърди че някой му отговря! Заначи взел си парите да пишеш по форуми така че ще пишеш. Не е ледно. Питаш ли кво му е на серго и на ореха а? Цял ден ги плюят пък те непоклатими