ЕС може да замрази членството ни, плаши Кунева

"Писмото на посланиците е последно предупреждение"
Обновена: 10 юли 2013 16:14 | 10 юли 2013 13:21, Камелия Цветанова
303
ЕС може да замрази членството ни, плаши Кунева
Меглена Кунева. Снимка: Булфото, архив

Според лидера на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева общото становище посланиците на Германия и Франция, които призоваха за "отказ от олигархичния модел" на управление, заради който вече четвърта седмица гражданите в България протестират срещу политическия модел и кабинета "Орешарски", е последно предупреждение за България.

След това изявление можем да очакваме само всички 27 страни да замразят членството на България в ЕС и вземането на решения, като се надявам да не се стигне дотам, коментира тя в Русе, предаде БТА.

Още по темата
Кунева заяви, че часът е "дванайсет без една секунда" и безпрецедентната декларация на двамата посланици на страните, наречени "моторът на Европа", е отношение на столиците на тези държави.

"Това е отношение на едно правителство, доминирано от социалисти, каквото е правителството на Франция, и едно правителство, доминирано от ЕНП, каквото е правителството на Германия", отбеляза Кунева и допълни, че ЕС е абсолютно единодушен в оценката какво се случва в България.

По думите й писмото казва "Осъзнайте се. Разчитаме повече на хората, които са на улиците, отколкото на политиците, представени в парламента".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как да приемеш насериозно интерпретациите на една *** овца, договорила безобразни условия за страната си за членството в ЕС? Ако правителството има действия, нарушаващи Конституцията и Европейските закони, да , европейските лидери могат да бъдат загрижени и да предприемат санкциониращи действия. В момента няма основание за подобно нещо, колкото и дни да излизат хората на протест, те все пак са хиляда души, не са няколкостотин хиляди и не могат да предявяват искания от името на цяла България.
157
4
 
12
 
! Отговори
me преди 10 години
Глупости на търкалета. Реално няма механизъм за замразяване на членството на държава-членка, няма и да има. Цялата лигавщина се прави от депутати от ЕНП, които просто не могат да приемат, че са загубили един лесно-манипулируем министър-председател, член на тяхната партия. На ЕС не й пука кой е на власт в България, интересува ги къде отиват гласовете при гласуванията в ЕП и ЕК. Ако ги интересуваше демокрацията, може би трябваше да почнат с Виктор Орбан в Унгария. Но той е от ЕНП и си го къткат.
156
1
 
6
 
! Отговори
psn до 196 преди 10 години
Май ставаше въпрос за пари от фирмите, с които е работел в частния си бизнес, а не за държавни пари. Защо манипулирате така информацията?
155
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този позор за Родината пак се показва,има ли политически трусове,тя е там,че да нагнети още повече положението.
154
10
 
5
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Росен Плевнелиев трябва да има доблестта самоволно да си подаде оставката след неколкократното нарушаване на Конституцията и разкритието за офшорната му сметка от 1млн. долара в Кипър, пари присвоени от държавната хазна и от парите на данъкоплатците. 60% от хората искат нормализиране на ситуацията.
153
4
 
4
 
! Отговори
ХЕЙ преди 10 години
До koito_trqbwaХЕЙ УМНИЦИ НЯКОЙ ОТ ВАС ДАВА ЛИ СИ СМЕТКА КАКВО ОЗНАЧАВА ЗАМРАЗЕНО ЧЛЕНСТВО И ЧЕ ЗАРАДИ ТЪПИТЕ НЕЩАСТНИ КОМУНИСТИ МАМАТА ЩЕ НИ ***
152
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АБВТогава ще ми смучеш козината п
151
11
 
12
 
! Отговори
АБВ преди 10 години
Кривоустова, не спада ли към крупата на олигархически марионетки та се репчи така смело?Да го замразяват това членство, стига са плашили!
150
5
 
8
 
! Отговори
Жицата преди 10 години
До Одисей 1,така и не могат да го схванат това с реакторите чугунените тикви, и колко пари ни даде ЕС за затварянето им. За тях реакторите трябва да работят во веки веков :) Ама не мислят, колко печалба е имало от тях, не мислят, че сега има излишък на ток и без затворените реактори, ами ако още работеха тогава какво щяхме да правиме? Още по скъп ток щяхме да имаме тук, но никой не го мисли това, дай им да лаят само "реакторите, предателка, пари банк ... " :)
149
5
 
9
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Интересно като ни замразят и разрешенията за работа и започне масовото връщане на работници какво правиме.,въвеждане на визи,промени в таксите за обучение,обмитяване на стоките /означава масови фалити с последващ пълен крах на икономиката и последващ на държавата.Но вие си го заслужавате и го искате и ще го получите.
148
8
 
6
 
! Отговори
USA преди 10 години
Tazi Kukuviza ne trjabva da se obagda izobshto no v sluchaja e prava .Glasuvaite pak za komunistite DPS i ATAKA Glupazi...
147
12
 
20
 
! Отговори
koito_trqbwa преди 10 години
Кунева, ако обичате спрете да се изказвате по каквито и да било въпроси. Само фактът, че не сте избрана в правителството ви спасява от линч. Знаем ви кирливите ризи ! На мен лично изобщо НЕ МИ ДРЕМЕ ЗА "ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ"! Най-много ни спрат финансирането и какво.. Тъкмо някои хора ще се научат да знаят 2 и 200 !!!!!
146
1
 
12
 
! Отговори
psn до 183 преди 10 години
Още по-лошо. Освен, че ще се изпарят всички външни инвеститори, ами ще търпим и сериозни санкции в рамките на ЕС.
145
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е заради печалбата, а защото ЕС защитаваха френската АЕЦ в Румъния и искаха тя да продава скъп ток на България и да трупа тлъсти печалби.
144
8
 
9
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Тази не знае какво говори наистина,трябва иде в затвора,да си почине малко.
143
3
 
8
 
! Отговори
psn до 175 преди 10 години
Как ще стане, при положение, че няма клауза за изключване от ЕС. Няма как да прекратят членството ни. Могат само да го "замразят", т.е. да гласуват за отнемане правото ни глас. В Гернания се чу такова предложение още преди седмица.
142
1
 
13
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Пръмова е права, но не защото мисли така, а с цел да извлече евентуални дивиденти. Все пак тя е част от статуквото, макар и индиректно.
141
4
 
3
 
! Отговори
познай преди 10 години
Чудя се при това ниво на компетентност и интелигентност как някои се осмеляват да посегнат към клавиатурата..Този политически канибализъм е с ефекта на бумеранга, така и тези, които вие подкрепяте ще бъдат незаслужено оплювани.И в крайна сметка=всички са маскари.А може ли Сидеров примерно да се сравнява с Кунева.Разлика като между небето и земята....
140
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много си нагла! Не сме толкова прости!
139
10
 
9
 
! Отговори
EU(Top Secret) преди 10 години
СТРОГО СЕКРЕТНО!САМО В 1 ЕКЗ.!На 1-ви юли Хърватска беше тържествено приета в ЕС.Така Хърватия стана 28-та държава членка.До няколко месеца членството на БГ ще бъде не само замразено,ами направо ПРЕКРАТЕНО!Така общо държавите-членки на ЕС ще бъдат пак 27...БГ беше временно членка на ЕС-временно изпълняваше ролята на външна граница на съюза.Сега Хърватска е външна граница...БГ е вече аут!Good bye Bulgaria!Това е и елегантен начин да ни отрежат от Шенген и от правото на работа след 01.01.2014.