73 млн. отиват при тютюнджиите, обеща Греков

Земеделският министър се срещна с протестиращи на Дунав мост
11 юли 2013 13:17,
21
73 млн. отиват при тютюнджиите, обеща Греков
Производители разпиляха тютюн на пътя. Снимка: Булфото

Министърът на земеделието проф. Димитър Греков и заместникът му Бюрхан Абазов се срещнаха с тютюнопроизводители и зеленчукопроизводители, които тази сутрин блокираха кръговото край ГКПП "Дунав мост".

Повече от час продължи блокадата, което доведе до образуване на големи опашки от превозни средства.

Протестиращите запалиха бала с тютюн и изсипаха домати и зелен боб на пътя.

Още по темата
По време на срещата министърът обеща подкрепа за тютюнопроизводството. Той им каза, че за тази година са отпуснати 73 млн. лева.

"Имаме съгласието на премиера за още 11, 5 млн. лева, които също ще бъдат отпуснати. Друго искане е да има гаранции за следващата година, което също е уговорено. Постави се въпросът за следващия програмен период. Тютюнопроизводството за България е важен отрасъл. Нямаме подкрепа от ЕС, но за българските тютюнопроизводители ще има до 2020 г. национално финансиране", категоричен бе Греков.

По повод исканията на зеленчукопроизводителите министърът каза, че по време на Съвета на министрите на земеделието в Люксембург е била приета рамката от 13% в подкрепа за зеленчукопроизводството, животновъдството и трайните насаждения.

На тръгване производител каза на министъра, че стачката им не е партийна.

"Ние не искаме да сваляме правителството. Ние искаме да ни се изпълнят исканията", каза мъжът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tova e otrasyla, ot koito dyrjavata ima nai-golqma pechalba v zemedelieto. No nali trqbva da se navejdame na nqkoi hamerikano-cionisti, zashto da ne go unishtojim kato vsichko drugo.
18
3
 
1
 
! Отговори
злоба Балканска преди 10 години
С таа злоба Балканска до път без Изход , нито некои е дошъл от Волгоград нито от Турция , вскички са родени тука , да ама Тодор Живков започна тоа Геноцид , де да беше Чаушеску
17
2
 
2
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
Няма друг сектор, в който да се наливат толкова много пари спрямо обработваемите декари. Колко се дава на овощарите, лозарите, пчеларите, зеленчукопроизводителите, свиневъдите, птичарите, и какво ли още не свързано със осигуряването на значителен ресурс от работна ръка. Почти НИЩО. И най лошото, е че тази е политиката на Министерството на земеделието от началото на прехода. Въпросът е ЗАЩО. Ами внос - митници - черни каси.
16
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 10 години
пак ще грабят пари от българите да ги дават на турците.къде е сег волен ахмедович доганов? турската *** от ямболските села.
15
2
 
8
 
! Отговори
избирател преди 10 години
Лесно обещание, но наш гръб.Като сте некадърни, изпуснахте парите на ЕС и сега ще ни товарите, тази година, пък и догодина. БСП-ДПС само това умеят - да харчат и да задлъжняват, а после следващото правителство да въвежда рестриктивни мерки и да стане омразно на хората, да загуби изборите и отново старите муцуни отгоре.
14
2
 
6
 
! Отговори
БАБА ТОНКА преди 10 години
Правителството е много щедро на обещания,които не спазва!
13
2
 
14
 
! Отговори
ЕС преди 10 години
ЕС бяха дали срок до 2009 да се спрат субсидиите за тютюнопрозиводителите, но както винаги ние сме много изпълнителни ;). Усещам, че пак ще спрат европарите заради бсп+дпс....
12
2
 
9
 
! Отговори
ТВ преди 10 години
Да спрат да им дават пари за тютюн. Нека подпомагат само тези, които искат да се откажат от тютюна и да се пренасочат към друг подходящ за тези райони продукт. Светът ще пуши все по-малко, но ще става все по-гладен. Производството на храни ще е все по-важно. Ние пак ще сме на опашката и ще внасяме картофи от Германия, Полша и Египет.
11
4
 
9
 
! Отговори
adas преди 10 години
В цяла Европа спират субсидиите за тютюна, само в Бг ги увеличават. До кога ще храним турците , производители на тютюн около родопите, с парите на българския данекоплатец !?БСП + ДПС с всеки ден ни надупват все повече
10
2
 
2
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
По повод исканията на зеленчукопроизводителите министърът каза, че по време на Съвета на министрите на земеделието в Люксембург е била приета рамката от 13% в подкрепа за зеленчукопроизводството, животновъдството и трайните насаждения, та тези пари равни ли са на онези за тютюно производителите.
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия байряци си ги наврете там дето не огрява майка ви *** ***!
8
3
 
10
 
! Отговори
eeha преди 10 години
мръсниците им запушват устите за да не стане бунт!
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НИКОГА АМА НИКОГА НЕ ВЯРВАЙ НА КОМУНИСТ !!!!!
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия пари ги нямат за нищо раздават на коро куцо и сакато само да носи името Мехмед.За какво точно отпускаме пари нали е пазарна икономика? Защо не дадете и 70 милиона на розопроизводителите или на доматопроизводителите... нееее важното е контингента да се хрантути.
5
2
 
25
 
! Отговори
Ралица преди 10 години
Пак за *** и ***, ще има , а за интелигентните хора среден.................
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Булгартабак" - Делян Пеевски!!! :)
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде потече потокът от български пари към турското ДПС. Докопаха се до властта, т.нар. "наши" политици им се наведоха удобно и парите потекоха ...
2
5
 
28
 
! Отговори
Lumpen преди 10 години
От джоба си ли ги извади другарю Греков тези пари?!После защо не им стигали 1-2 милиарда?!Ами като си оправяте грешките за сметка на народа, как ще стигнат Тавариши комунисти?
1
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди години им казаха, че пари за тютюн държавата ще спира да дава и да се ориентират да гледат нещо друго. И всеки път им отпускат пари за последен път и така вече 5 години. Е вече се осират тези. Като им резнат кранчето един път и веднага ще почнат да сеят картофи. ***.