ГЕРБ не ходи в НС, но пък месечно прибира милион

Депутати обаче роптаят, че изнемогват без заплатите си
Обновена: 11 юли 2013 08:38 | 11 юли 2013 08:37,
246
ГЕРБ не ходи в НС, но пък месечно прибира милион
Банките на ГЕРБ в НС са трайно празни. Снимка: Булфото

1 292 421 лв. влизат на месец в касата на ГЕРБ, независимо че депутатите им не стъпват в парламента.

Макар че не се вясват в НС, депутатите на Бойко Борисов вземат около 700 лв. на месец, толкова им остават, след като парламентът удържи за неизвинените им отсъствия 2/3 от основната депутатска заплата, която в момента е 2196 лв, съобщава "24 часа".

Отделно парламентарната група на ГЕРБ всеки месец прибира и 140 544 лв. държавни пари. На толкова възлизат т.нар. 2/3 над заплатите - или 1464 лв., които се полагат на всеки от 96-имата народни избраници за представителни разходи и сътрудници. Те обаче не се прибират лично от народните представители, а влизат в касата на групата.

Допълнително там на месец постъпват и 1 081 605 лв. - толкова е държавната субсидия за ГЕРБ.

Тя се изплаща на тримесечие, но се дава именно защото партията е парламентарно представена и от нея се очаква да работи като такава.

Това изчислява "24 часа", като събра парите от държавната субсидия, депутатските заплати и необлагаемите 2/3 за групата.

Въпреки големите постъпления в партийната каса повечето депутати от ГЕРБ са оставени да преживяват само със 700-те лева от заплатата.

Много от тях вече роптаели, че не могат да си покриват разходите, затова от централата отпуснали нещо като втора заплата от държавната субсидия за онези, които работят по закони и становища, пише изданието.

На останалите им е наредено да си останат в провинцията и да не правят излишни разходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
18
 
! Отговори
кольо преди 10 години
До graywatch : Но пък бсп и дпс си ходят....там ми е ясно ще имат субсидии и тн...ама за герб дето взема милион...според статията не ми е ясно .......Като не ходят в парламента да им се спрат парите...да видим дали няма да се върнат а?
17
5
 
21
 
! Отговори
Студент преди 10 години
До graywatchДа, но те поне ходят на работа. Работа на едно правителство е да кове закони, които да са в полза на всички нас обикновените граждани. Ако искат да си вършат работата да отидат в Парламента. Щом не ходят не заслужават нито субсидия нито нищо! Аз гласувах за ГЕРБ защото мислих, че Бойко Борисов е голям пич ама като го гледам каква е пу*ка по-добре да си гласувам за някой друг!Ако аз не ходя на работа ще ме уволнят дисциплинарно, а не да ми дават 1/3 от заплатата.. и аз искам като тях
16
22
 
9
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Коя нормална партия може да седне до една вредна за България тройна коалиция.
15
1
 
21
 
! Отговори
СРАМ! преди 10 години
Допълнително там на месец постъпват и 1 081 605 лв. - толкова е държавната субсидия за ГЕРБ.И ОЩЕ ТОЛКОВА ЗА БСП, И ОЩЕ ТОЛКОВА ЗА ДПС И АТАКА, ПЛЮС ЗАПЛАТИТЕ, ПЛЮС ВСЕВЪЗМОЖНИ КОМИСИЙКИ, ПЛЮС ПОЧТИ БЕЗПЛАТНИТЕ КЮФТАЦИ, ПЛЮС ГОРИВО И СЛ. АВТОМОБИЛИ, ПЛЮС БЕЗПЛАТНИ КВАРТИРИ, ПЛЮС МИЗАТА ОТ ОЛИГАРСИТЕ И МАФИЯТА...Е. ТОВА Е БРАТЯ БЪЛГАРИ, РАБОТИМ ЗА ДА ХРАНТУТИМ 240 ТУНЕЯДЦИ. БЕДНА 6 МИЛИОННА БЪЛГАРИЯ ИЗДЪРЖА И ЦЯЛА АРМИЯ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ.
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз ако не отида 3 дена на работа и оставам на улицата, а депутата на всичкото отгоре взема и 700 кинта без да се появява в Парламента. Като техен работодател народа трябва да може да ги уволни щом не желаят да вършат това, за което са избрани!
13
4
 
30
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Свръхнаглост, трябва да им спрат субсидиите, щом не ходят на работа - реално нищо не вършат, освен за собствените си *** и изветрялата им партия
12
6
 
31
 
! Отговори
mohnke преди 10 години
ГЕРБ е най-голямата излагация в новата българска история. Затова и някой западни гадове ги подкрепят. Удобно им е да сме за смях и министри да са милиционери, доносници и бандити, които се продават за жълти стотинки. Искрено съжалявам т.нар. протестиращи, че се връзват на акъла на тикви и бандити. Дори и да се плаща аз никога няма да участвам в протест, който ще върне кратуната, цвъцко, сеска и прасето фидосова. А кой дърпаше 4 години конците на боко главата? Нали е същата олигархия!
11
1
 
19
 
! Отговори
дОКО преди 10 години
КВО РЕВАТ ВСИЧКИ СА БИЗНЕСМЕНИ КРЪВОПЙЦИ И ПЛАЩАТ ПО 300 ЛЕВА ЗАПЛАТА
10
8
 
18
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 10 години
Оставка-Оставка-Оставка.Аз съм интригант-вие сте прости а България е страната на Бизнесмените с кинти и Глупаците като вас на Площада.Ох да се върна пак на власт че да намаля заплатите защото сами виждате криза е и кинти няма....за вас...нас не ни мислете ние имаме милиарди окрадени от вас в прехода който никога няма да завърши просто защото нямаме интерес!Understaund My?
9
4
 
25
 
! Отговори
Калина преди 10 години
Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава.
8
4
 
23
 
! Отговори
кольо преди 10 години
До graywatch : не са същите.....те общо вземат толкова колкото ГЕРБ.....а и тия поне ходят на работа....докато ония не се появяват в парламента пък вземат кинти....
7
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И за тази разпасана команда плащаме от нашия джоб. Тежко е да си гербер в наши дни- не ходиш работа и държавата ти плаща заплата.
6
8
 
29
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 10 години
Трябва да се върна на власт по най-бързия начин защото това правителство иска от октомври да направи минималната работна заплата 360 лева.Това небива да се допуска.Ако се увеличат доходите на хората после как аз с пура в уста за 400 лева ще обяснявам на света че имаме най евтината работна ръка.Ама като кажа най-евтината значи бием и Уганда и сме номер 1!Винаги съм искал да сме първи без значение на реда.Всеки ден на протест а после като се върна ще намаля заплатите.Understaund My?
5
4
 
38
 
! Отговори
оох преди 10 години
Нещастните, да ги съжалиш. А колко хора те оставиха без пукнат лев като им взеха бизнеса?
4
2
 
42
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Нямат късмет ! Горките , само със 700 лева ,а как живеят хора с пенсия под 200 лева? До кога тези партий ще обират народа?
3
47
 
14
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Как да ходят, като комуно- турците направиха фактически преврат и узурпираха властта!!!ОСТАВКА!!! МАФИЯ!!! ВЪН!!!
2
1
 
20
 
! Отговори
П.С.Ц преди 10 години
Без коментар
1
1
 
34
 
! Отговори
аре стига бе преди 10 години
А на "втората заплата от субсидии" удържат ли се данъци?