Всяко от спорните назначения на кабинета - основание за оставка

ДПС извива ръцете на Орешарски, смята историкът Драгомир Драганов
Обновена: 15 юли 2013 09:36 | 15 юли 2013 09:36, Петя Славова
30
Всяко от спорните назначения на кабинета - основание за оставка
Според историка Драгомир Драганов ДПС извива ръцете на Орешарски със скандални назначения. Снимка: Булфото

Всяко едно от спорните назначения на кабинета „Орешарски” до момента е основание за оставка. Това коментира пред Нова телевизия политологът Антон Тодоров. Според него същото ще стане и с назначенията във втория ешелон на властта.

Политологът коментира назначения в петък областен управител на София Емил Иванов, който е бивш застраховател на ВИС-2 в Своге, а по-късно става кмет на града.

Положението в страната коментира и историкът проф. Драгомир Драганов. "Никак не му е лесно на премиера Пламен Орешарски, отбеляза той и добави към трудностите на настоящия кабинет и отказа на ГЕРБ да сътрудничи в Народното събрание и при смяната на управлението.

Историкът призова да се разграничи кадровата политика на правителството от кадровия натиск на коалиционните партньори. По думите му ДПС извива ръцете на Орешарски със скандални назначения.

„Напоследък не мога да си обясня маса неща, като се започне със скандалните назначения и се стигне до протестите, които вече изпълниха своето предназначение и в тях няма логика. Като че ли отвън се цели дестабилизация. А всяка дестабилизация играе в полза на олигархията”, отбеляза историкът и заподозря американски интереси, подпомогнати неочаквано от френския и германския посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех, какво прави алкохола!
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Историците се занимават с история ,а не с политика.Неса малко нещата за оправяне в историята, измислените неща след 1944г трябва да се заменят с истинските написани от истораци преди 1934г.
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно този политолог какво е коментирал за назначенията при управленито на ГЕРБ?Май е мълчал като *** и е *** същия на ББ.А при ГЕРБ всички назначения бяха спорни.Май обърках - не бяха спорни а безспорно грешни,некадърни,крадливи,че е и без дипломи,събирани на кръстовища.А тогава това политологче що не искаше оставки?
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами не е - той изглежда ангел пред новите управници
21
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имахте 4 г за мин. председател Бойко Борисов и не ривахте и не скачахте. Имахте го и за кмет 2 пъти и пак не скачахте, а обяснявахте колко е достоен и как миналото и настоящето му нямали никакво значение. След като сме имали Тиквата за властелин, всеки друг е ангел пред него!
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в кояалицията дпс-бсп водеща партия е дпс,бсп има вече второстепенна роля.така е защото избирателите на дпс са сигурни эи ффинансовия ресурс на партията е огромен.при бсп се разчита основно на купените *** гласове и на старците.от дпс ще зависи колко време бсп ще бъде допускана във власта.когато на дпс им стане некомфортно да са в компания на бсп и атака ще ги ритнат.до тогава ще си ги използват.на станишев интереса му е да изкара до май месец и след това да върви най малко еврокомисар
19
4
 
12
 
! Отговори
Стефанов-29 преди 10 години
До MertkanИскам да се извиня от името на обикновените хора за непремерените приказки на някои други.Но и да ти обърна внимание, че ДПС не политическа партия, а ФИРМА.Когато гласувате за нея (ДПС има "твърд" електорат),подкрепяте политическа линия, която винаги много удобно разиграва картата на етническия мир и толерантнос.Към това прибави дори и съмнението за пълзящ ислямизъм-това е картинката,която на никой мислещ човек не харесва. Ако за тебе южната ни съседка е "Майка Турция",става сложно!
18
3
 
12
 
! Отговори
zvero3 преди 10 години
До MertkanПроблема ДПС е много сериозен, и да хората мразят ДПС и след като 20 години са им набивали в главата, че това е турската партия, няма как да им обясниш наново, че това не е така. Българите винаги са били толерантни и приятелски настроени към турците, апък и към всички останали етноси, в което е и проблема защото именно това се използва за злоупотреби с тях.
17
6
 
15
 
! Отговори
до мерткан преди 10 години
"Приятелче" аз за 25 г. не съм чул и не знам някой си "Хасан" депутат да е направил нещо за България,*** се възползват от власта и нищо повече...лошото е че башибозука по селата става нетърпим когато дпс е във власта...меко казано нетърпими стават ***...а аз страдам от това.Не ни стигат нашите ами и вашите...ай сиктир...*** наистина извиват ръцете на комунистите...а точно сега не е най удачния момент...ама те са си ***...
16
2
 
9
 
! Отговори
zvero3 преди 10 години
Еми да каже не на ДПС !Обаче как да стане като с това не и те ще са вън!
15
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо Орешарски се връзва да играе на това хоро? Нали щеше да назначава експерти? Самият Орешарски е компроментиран заради това, че се навива на такива компромиси. Не може да се изкарва невинен заради исканията на ДПС, той затова е там да намери начин да се разбере с тях, без да засяга интересите на обществото.
14
2
 
5
 
! Отговори
щавен преди 10 години
До Анонимен 18лозунги ли ще постваме? ето от мен един: руските часовници - най-бързи в света!
13
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Америка, Германия, Франция и Холандия се съюзиха, за да съсипят бедна, но горда България. :)
12
9
 
33
 
! Отговори
работещ преди 10 години
Докато историците ни са такива като това комунистическо *** Драгомир Драганов (вече професор), все повече ще затъваме, а комунистите ще обвиняват все "американски интереси".Аз виждам само СЪВЕТСКИ НЕНАСИТНИ ГРАБИТЕЛСКИ интереси. Те ни съсипват.
11
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 15къде в статията прочете нещо за турци. става въпрос за дпс. а това за вас винаги е равно на турци
10
13
 
23
 
! Отговори
Mertkan преди 10 години
Извинявайте, приятели но в коментарите има големи глупости. Какво значение има дали някой се казва Иван или Хасан,защо Иван може да е политик а Хасан-не? И само не ми казвайте заради онези 500 години, защото историята е такава каквато е,ако е арменец или евреин никой нищо не казва, но щом е турчин го нападе?За мен България е моя родина,тук съм роден, работя,плащам си данъците и си гледам семейството, но явно ние нямаме право, a когато прочета "мръсни турци" помаци *** *** ми сTABA KpuBo
9
6
 
32
 
! Отговори
Мародер преди 10 години
По думите му ДПС извива ръцете на Орешарски със скандални назначенияНе му измива ръцете, ами най-брутално го изнасилва, но като истински комунисти Бесепето нямат нищо против да ги *** турците, но да са на власт. Комунистът не дава властта като нормалните хора, той я дава с кръв.
8
5
 
16
 
! Отговори
Васо преди 10 години
Освен историк, трябвало да си и професор за да преоткриеш топлата вода.
7
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Драганов е като щраус, заврял си е главата отзад. Хем не може да си обясни скандалните назначения, хем не може да си обясни протестите. Много е ясно скандалните назначения са една от причините за протестите. Протестите не са изпълнили своето "предназначение" (Нямам представа какво има пред вид професора под предназначение на протестите) защото скандалните назначения продължават
6
6
 
26
 
! Отговори
Егон преди 10 години
До bgsoldierА защо след като не сте доволни не сте на улицата? Или само си хортувате вкъщи кой кого назначил и как щяло да бъде много по-добре, ако не бил турчин. Пълен абсурд! Като не си доволен излизаш и правиш нещата да се случат така, че да си доволен.