Здравните вноски да не се пипат, съветват от КНСБ

Синдикатът иска да знае колко хора не ги плащат и защо
Обновена: 16 юли 2013 20:25 | 16 юли 2013 20:25,
16
Здравните вноски да не се пипат, съветват от КНСБ
Снимка: архив, Булфото

Вицепрезидентът на КНСБ Иван Кокалов коментира, че не вижда възможност в скоро време здравната вноска да се покачи от 8 на 9%, тъй като доходите на хората няма да се увеличат.

След среща със здравната министърка Таня Андреева той каза, че увеличаването на вноската може да доведе до по-ниска събираемост, тъй като много хора биха се отказали да плащат.

Само преди три дни Андреева се обяви за скок на здравната вноска, но с уточнението, че сега точно не е времето това да стане факт.

Още по темата
"Крайно време е да се види структурата на здравнонеосигурените хора - кои са в България, кои могат да бъдат покрити от социален фонд, кои могат да плащат, но не го правят, и за последните да има санкции", настоя днес синдикалистът.

Кокалов добави, че министър Андреева е изразила становището си за изработването на Национална здравна карта по различни индикатори - демографски показатели, заболеваемост, наличен леглови фонд и др.

Не е била обсъждана обаче темата за закриването на болници.

"Обсъждахме възможности за регулиране на ситуацията по отношение на лекарствата за онкологични заболявания, за болниците за рехабилитация, за средствата в Националната здравноосигурителна каса, които няма да може да бъдат повишени, за допълващото здравеопазване чрез частните фондове и др.", каза още Кокалов.

Той обяви, че се очаква следващата седмица да се свика Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването.

"Именно в съвета е мястото за разговорите за доходите на лекари и медицински сестри", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
borho преди 10 години
КЪМ УПРАВНИЦИТЕ : ЕЙ, МУТРИТЕ - ПАК РАБОТИТЕ ЗА КАРТЕЛА,А ??? КОЙ ВИ ПЛАЩА БЕ ???
15
0
 
1
 
! Отговори
Мимоза преди 10 години
Е, и като си плащам чинно здравните осигуровки от първия ден, та до днес без прекъсване, какво от това?! Отивам на зъболекар, всичко си платих като поп! Отидох на АГ специалист, той пък не работел с "Касата", всичко си платих! Наложи ми се да направя мамография и нея платих, защото беше свършил лимита!!! Та като редовно се осигурявам за всичко, на реалният си доход, КАКВО ОТ ТОВА?! Та питам аз, ЗАЩО СЕ ОСИГУРЯВАМ ИЗОБЩО?!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние с жената живеем в чужбина от много години. Въпреки че не сме задължени си плащаме здравните осигуровки в България за 6 или повече мвесеца напред. За да сме осигурени като идваме в БГ за отпуската. Жената беше в БГ през юни, отишла на зъболекар и се оказа че е сме със спрени права защото не сме подали някаква молба (наскоро измислена) въпреки че сме платили за още 3 месеца напред. Какъв е смисела да плащаш на *** държава?
13
0
 
2
 
! Отговори
Des преди 10 години
shte gi izplatq samo rabota nqkva da mi preslojat ot korupcionoto buro po truda jalki sa nqkoi hora da iskat predishen opit kato dori nito az nito dr chast veche zavurshili 12 klas prez 2008 godina samo razmqtame kracholi veche mi pisna da hodq tam dori a korupciqta e na vsqkude vsichki ako sa rodnini na nwkoi rabotodateli she te se uredish inzche glad I mizeriq za ostanalite
12
0
 
2
 
! Отговори
d-r Haus преди 10 години
Да бе, и като ти представят сметка от порядъка на 30 000 лева или евро ,ще се озъбиш.Мен друго ми прави впечатление,че нямя да се оправят нещата особенно в малките градски болници е ясно,ами този Д-р Иван Кокалов откакто е в синдикатите винаги взима страна която е в ущърб на лекарското съсловие.Какви сериозни събития стават в държавата и тук -там се чува гласчето на някои синдикалистче, на когато се чу апела за корекция на здравните вноски изведнъж Кокалов напомни ,че е жив
11
0
 
18
 
! Отговори
LZ2STZ преди 10 години
Трябва да се премахне този модел на осигуряване и да се потърси друго решение , например доброволни здравни застраховки , който иска ги ползва , който не иска , ще си плаща за медицинска помощ . Не може да задължаваш хората със закон да плащат без да те интересува дали имат средства за това .
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се пипат ама надолу, не може да има излишък и той да се преразпределя, а когато отида за направление да ми казват, че няма. Тово означава единствено неразчетени събирания на надвишени вноски и точене на здравната каса. Да си харчите всички изкрадени пари за свещички *** мръсни!
9
5
 
10
 
! Отговори
сс-23 преди 10 години
До denim58 И да ми цъфнат старите кадри на БКП : Бойко , Цецка, служителят на 7-о упр. на ДС Цв. Цв. дъщерята на агент Калин Орелът М.Кунева- Пръмова , С.Паси и всички хиени от т.н. прреход.Ядохме им попарата и на тях и на компетентните от Герб. И всичките започнаха с правилегиите- самолети , яхти, *** и популизъм. Егати уптра демократите.Що се правиш на ***, сякаш не знаеш какви лай..а са изср..ли Прав е Сидеров : колониална държава сме
8
9
 
11
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
Aбе я първо да вдигнете събираемостта, че към момента 1/3 от работещите не са трудов договор, а половината от тези на трудов договор са на минимална заплата, а реално вземат повече....
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сваляме с 5% тока, но пък вдигаме здравната вноска с 1% (не се знае реалните суми какви са). Още малко врътки и никой няма да знае дали реалните приходи/разходи не са същите/по-добре/по-зле. Важното е, че ще се чувстваме по-добре - тока хората си го плащат лично на каса и го усещат, не минава през работодателя.
6
0
 
43
 
! Отговори
оптимист преди 10 години
Министърката да не се прави на ощипана МОМА.1 безработен плаща на месец 16.80лв а държавата за пенсионер,деца ученици студенти ,соц слаби 2 лв/на месец и КУРИОЗ:Тези пари не отиват за здраве,а в резерва на НЗОК.и после в бюджета.На 31.12.2012 90 млн лв бяха върнати защото не можаха да се изхарчат.Освен това Дянков открадна 2млд.лв от парите за здраве.Конституционния съд разпореди връщането им НО???Резултат ЙОК!!!Така че най големия крадец и мошеник е ДЪРЖАВАТА,а не бедните.А министърката да го.
5
2
 
14
 
! Отговори
прокурор преди 10 години
Последните указания на ВСС и на Гл. прокурор са:-Всички които са честни, работливи и не са свързани с мафията постепенно да бъдат уволнявани. Не е необходимо такива съдии да развалят атмосферата на съдебната система. Който обаче е уволнен за връзки с мафията да бъде възстановен защото тепърва ще имаме работа с честните хора, които трябва да бъдат смачкани.
4
1
 
42
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
`Всички без здравни осигуровки са безработни,съответно не плащат и за пенсии и т.н.Това трябва да се знае и хич да не ми обясняват проценти и други глупости.Тъжното в случая е че работещите в други държави плащат там а тук са без права и откъде един безработен ще намери пари да плаща осигуровки заем ли да тегли явно сте се побъркали.
3
7
 
33
 
! Отговори
ННН преди 10 години
ащо не се плащат, ЗАЩОТО ХОРАТА НЯМАТ РАБОТА,КАМО ЛИ ПАРИ !!!! В ЧУЖБИНА НИКОЙ НЯМА ДА ТЕ ИЗОСТАВИ,ЗАЩОТО НЯМАШ ЗДРАВНИ,А ТУК ТЕ ОСТАВАТ ДА УМРЕШ
2
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И тази ли министърка ще се прави на щраус? Проблемът е повече от елементарен - има огромно количество хора със спрени здравноосигурителни права. За да ги накараш да започнат да плащат вноски, те трябва да видят полза от това. Видя се, че като ги плашат, резултат няма. Ще трябва да сменят тоягата с морков.
1
10
 
43
 
! Отговори
denim58 преди 10 години
Правителството на Оглушарски е вредно за България! До кога бе КНСБ ще ви чакаме да се решите на обща политическа стачка, за да се свърши всичко по-бързо?!Страхливци!