Зинаида Златанова: Протестите ни карат да работим

Вицепремиерът коментира и последния СРС скандал
Обновена: 16 юли 2013 07:14 | 16 юли 2013 07:12, Петя Славова
53
Зинаида Златанова: Протестите ни карат да работим
Зинаида Златанова. Снимка: Булфото

"Протестите ни карат да работим", заявява пред "Сега" вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. "Още в първия месец аз публикувах списъка с медийните договори, което не беше направено последните 6 години, откакто съществуват оперативните програми.

Това е ясна заявка и доказателство за прозрачност. Ще продължа да публикувам договорите не само на медиите, но и на всички изпълнители на обществени поръчки по оперативните програми, което досега също не е правено. Гражданите по мое мнение искат преди всичко повече прозрачност при управлението на страната. Каквото мога аз да направя в тази посока, го правя", подчертава Златанова.

В отговор на въпрос министърът коментира и последния СРС скандал с участието на членовете на Висшия съдебен съвет Камен Ситнилски и Румен Боев. По думите на Златанова е необходимо да се изчистят до максимум процедурите, за да е ясно на гражданите и на редовите магистрати как и защо се избират техните ръководители. "Различни НПО-та и съсловни организации застъпват един или друг подход.

За мен най-добрият подход е балансираният. Т.е. да не затваряме системата. Имали сме и такива времена. Опасно е да се отиде и в другата крайност. Така че трябва баланс, който да осигури максимално обществено доверие. Трябва да седнем заедно с ВСС и магистратските организации и да решим кое е най-доброто", допълва Златанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
toy преди 10 години
ПРОТЕСТИТЕ ВИ КАРАТ ДА СИ ОТИДЕТЕ! НЕ ДА РАБОТИТЕ!23 години доказахте, че не работите, а слугувате на олигархията!
39
0
 
0
 
! Отговори
Ирина преди 10 години
Вие сега не работите, представям си ако няма протести.
38
0
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Ако няма протести какво щяхте да правите?
37
0
 
0
 
! Отговори
Миха преди 10 години
Как ви дава повод да работите.... Това не мога да го разбера... по принцип нормалните хора подават оставка и продължават напред. Но това при комунистите не се получава...за тях това е нетипично и както на теория, така и на практика. За това аз призовавам да не прекратяваме шествията, а и дори да увеличим мащаба, защото само масовата принуда, би могла да доведе до резултат. Ще дерзаем и няма да се отказваме! Тези не ги искаме!
36
0
 
0
 
! Отговори
Искам ОСТАВКА преди 10 години
Те трябва да Ви накарат най-накрая да си подадете ОСТАВКАТА, защото тази "народна любов" не Ви се отразява добре на здравето!
35
0
 
0
 
! Отговори
кк преди 10 години
"Свят широк и диванета разни!", беше любимата приказка на един много мъдър дядо. Всеки плюе, а никой не иска да признае, че тази дама е един изключителен капацитет. Но тези драскачи, които се пишат на много интересни, даже и представа си нямат коя е тя. И съм сигурен, че тя ще свърши за няколко месеца повече работа в това министерство, колкото другите за години не свършиха.
34
1
 
2
 
! Отговори
до 39 преди 10 години
Това са наши,родни калинки,ние си ги отгреждаме и издигаме като Р.Желева заминистър и еврокомисар,Фидосова за виден парламентарист,К.Илиева за шеф на фонда "Земеделие"и още,мястото не стига да ги редя,тях няма да закачате,ще говорите само за чуждите.Нашите са безценни,чуждите-вредни,асно?
33
1
 
8
 
! Отговори
Мародер преди 10 години
Лелче Зинаида, набийте си го в тъпите кратуни *** от правителството, че с изключение на бандитите и неграмотните червени ***, никой не иска вашето идиотско правителство и хората ви мразят и се отвращават от вас. МАХАЙТЕ СЕ ВЕДНАГА!
32
0
 
15
 
! Отговори
ив! преди 10 години
Много тъпо изказване... Ако народа не протестира какво??? Няма да работи парламента ли???? Боже, прости им те не знаят какво говорят!
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
защо, ако няма протести няма да работите ли??? Тази чува ли се какво говори!!
30
2
 
11
 
! Отговори
Зина преди 10 години
Аз съм Зинаида, протестите ме карат да се страхувам. Само ми вижте физионимията и ми вижте името и ви става ясно, че съм дете на дърти комунистически номеклатури. Като потомствена номеклатура аз съм ***, некадърна, аморална, лъжлива и крадлива, нищо че тате и мама ме изучиха в чужбина. С тези мои качества мога да стана политик в България, друго не мога да стана, а и неискам. Като политик мога да говоря глупости и да върша золуми, за което плащат добре. Вие си викайте на площада, не ми пречите.
29
11
 
4
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До УЖАСА защо не се ужасяваше от калинките на Боко тиквата ?
28
3
 
14
 
! Отговори
УЖАС преди 10 години
ТОВА ПРОСТО МОМИЧЕ НЯМА НЕОБХОДИМОТО ОБРАЗОВАНИЕ И СТАЖ ЗА ПОСТА КОИТО ЗАЕМА ЕГАТИ ЦИРКА В ТАЯ ДЪРЖАВА
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
просто момиче прави просто изказване!!! ми ако няма протести.няма да работите ли.аман от простакели!!!!
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние в това правителство всички сме комунисти от висшия ешалон на комунистичекста клика - ДС, доносник до доносника. Народе, не разбра ли, че сме на всеки километър. Ако не ни пратите всички комунисти в урановите мини, няма да можете да ни изчистите от хубавата ви родина!
25
2
 
4
 
! Отговори
- преди 10 години
гадина
24
1
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 10 години
Един съвет до парламентариститите-ако искате поне малко доверие в морено от недоверие и отрицание,забравете отпуската,безсрамие и агресия ще бъде един месец след началото на работата ви да излезете за да печете *** на морето,докато страната е като врящо гърне и иска предсрочни избори.Проявете разум и съпричастие с гладуващите,недоволните,сърдите,протестиращите,работете за да докажете,че сте необходими и загрижени за бъдещето на народ и държава.НИКОЙ НЕ ПОЛЗВА ПЛАТЕНА ОТПУСКА СЛЕД МЕСЕЦ
23
0
 
10
 
! Отговори
Една преди 10 години
Тогава голямо бачкане ви чака!
22
3
 
19
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
Нагъл<по-нагъл<най-нагъл<комунист<Вагинининин<Станишев
21
3
 
14
 
! Отговори
qwer преди 10 години
До да живее Орешарски:".....вдигна минималната работна заплата от октомври,...." и как разбра,че е вдигната мин.раб.заплата от октомври като до тогава има още 2.5 месеца бе *** ? Всичките поддръжници на тази *** сте едни природно издхани ***. Обещанията на тези *** в червени дрипиги слушаме 69 год, но на тех вече верват само ***,***, *** и селски говедари и свинари. Ти от кои от тези изброени си бе *** *** ?