Маргарита Попова призова ГЕРБ да се върне в НС

Тя иска от Орешарски по-силен глас
Обновена: 18 юли 2013 20:36 | 18 юли 2013 20:35, Камелия Цветанова
25
Маргарита Попова призова ГЕРБ да се върне в НС
Вицепрезидентът Маргарита Попова. Снимка: Булфото, архив

Вицепрезидентът Маргарита Попова смята, че е редно депутатите от ГЕРБ да се върнат в парламента.

„Най-малко от всичко имаме нужда от разединение сега. Имаме нужда от отговорности на властите, от парламента в цялост и  работа за благото на държавата, а не за да прикриваме пошли  властови модели“, каза тя.

На въпрос дали с казаното намеква, че ГЕРБ трябва да се върнат в парламента, вицепрезидентът заяви, че не го намеква, а казва това категорично.

Маргарита Попова коментира още, че диалогът може да се възстанови с общо желание на всички.

"Общо желание на всички трябва да има. На мен много ми се иска да видя в малко по-засилена роля министър-председателят", каза вицепрезидентът като допълни, че си позволява да каже това пред медиите, защото го е споделила и с премиера.

„Трябва да се наложи и да покаже, че  не му е приятно или не би искал негови говорители да бъдат политически лидери, които в момента не доказват категорично, че поставят народното, националното, държавническото пред партийното, а той е експерт, той е министър-председател на всички и на него се пада да има малко по-силен глас“, посочи Маргарита Попова.

Още по темата

Според нея протестиращите са се обединили около  силния народен контрол срещу пошлости в упражняването на публичната власт и желанието да има стабилност, за да може държавата да продължава да върви напред.

Попова допълни, че исканията на протестиращите са родени от дълбока загриженост за това, че можем повече, но не го правим, от загриженост, че не винаги виждат умни хора да ръководят и да упражняват власт.

„Крайно време е да сложим съзнателно край на глупостта, на пошлостта, на горделивостта, на малодушието, умните и кадърните да не ги отблъскваме в ъгъла, да не четем празни декларации, в които няма нищо, а да дадем път на можещите хора, които да поведат страната в продължение на пътя, който избрахме преди 23 години и да направим от държавата ни това, което всички заслужаваме“, каза вицепрезидентът Попова.

Тя добави, че президентската институция не е тази, която решава кога и как да се случват избори, кой и кога да подава оставка.

Тези въпроси се решават единствено и само от изпълнителната власт в лицето, на което и да е българско правителство и от Народното събрание в неговата цялост, посочи вицепрезидентът.

Вицепрезидентът участва в отбелязването на 176-та годишнина от рождението на Васил Левски пред бюст-паметника на Апостола в Алеята на възрожденците в Борисовата градина в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
илиян преди 10 години
не ги искаме обратно!
19
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
герб да си седят там където са!
18
1
 
1
 
! Отговори
? преди 10 години
До ГражданинНе зная колко си гражданин,но я очевАдно,че злобата ти е промила мозъка.Също като вица за полицая,дето видял и пребил един турчин,защото сме били под турско робство.Като му казали,че това е преди векове,отговори:"Няма значение,аз ДНЕС го разбрах"...
17
2
 
3
 
! Отговори
неучуден преди 10 години
До УчуденСамо *** човек не би разбрал защо трябва ГЕРБ или да е в парламента,или до един да си подадат оставките! В цял свят се получава заплата САМО за свършена работа,нали? Аз взимам 520лв за 12 часов работен ден,те -700лв+колите,за регистрация!?
16
7
 
6
 
! Отговори
Учуден преди 10 години
Че защо да се връща ГЕРБ в НС , когато стана доста напечено?! Да отнесе боя заедно със заслужаващите го луди от ордата на Болен, крадливите *** и дебелооките социалисти! Не, благодарим!Да бият СС, Кутьо, Корнелия, бърборината Мая, М.Миков и т.н. Волен и да го бият нищо няма да каже, защото вече е изкукуригал! Куку!
15
5
 
16
 
! Отговори
додо преди 10 години
Да, госпожо Вицепрезидент, кажете от това Президенство една умна приказка.Най-после, че ни писна... от жалки лакърдии от Роско ОфшоркатаГЕРБ с Боко избягаха от парламента само заради едно Боко Банкянски изнудва за ДОГОВОРИЛИСЬ да не го съдят за золумите. Това е Боко/условието за ДОГОВОРИЛИСЬ да се примъкне в парламента като ***, а мотив ще е я вот на недоверие" ИЛИ Изборен кодекс, без значение мотива - ДОГОВОРИЛИСЬ е условието! Голям СЕИР ще е как Боко се присламчва като *** на деПутатска банка. Пък а го съзре онзи злодей СИДЕРА, и ще изреве: ГЕРБ напуснаха като АСЛАНИ, ГЕРБ се
14
4
 
17
 
! Отговори
браво! преди 10 години
браво на вицето! това е една наистина достойна и адекватна позиция, с което защитaва донякъде авторитета на президентската институция. с бездействитето си и непремерени приказки президентът плевнелиев взривява и разделя обществото, както и разваля имиджа на страната повече от бойко.
13
3
 
20
 
! Отговори
Оня Гъз преди 10 години
Да попитам само ? Мутрите ходят ли на работа ? Очевидно, мястото на Бате Бойко не е в НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. Ясно е , човека си има друга работа . Така сега се оказва , половината българи не сме представени в парламента ? Струва ли си пак да се гласува за ГЕРБ ???
12
17
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Отвратен съм от БСП за тяхното дебелокожие! Вместо да сведат глави и да си направят разбор те продължават да се излагат. Нима тази партия не взриви Църква, нима тази партия без закон не отне земите на хората със животни и инструменти! Нима тази партия не изби маса народ без съд и присъда! Нима тя не даде калиев йодит на Българския народ от чернобилската катастрофа за която сега Българският народ загива като ежедневни мушици и сега искат пак да изкарат невинните виновни за да крадат,съдят,убиват.
11
5
 
20
 
! Отговори
Also also преди 10 години
Галфона Борисов ли ще прави закони,та той едно интелигентно изречение не може да каже!
10
6
 
1
 
! Отговори
сиктир преди 10 години
До електорат матряловЩо не им изядеш това което им е в гащите ! Нали ревете че сте гладни
9
16
 
5
 
! Отговори
сиктир преди 10 години
До АнонименМного Ви се иска ГЕРБ да се разпадне ама ...........и какво Ви остава бе нещастници като се разпадне ? Остават Ви комунисти и турци и луди атакисти . *** нещастниците сте тука
8
15
 
7
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До АнонименНикой не е пречил на Орешарски да работи. Протеста е на улицата. Не са му вързали нито ръцете, нито краката, нито езика. Тъпашки оправдания, че трябвало да му се даде "поне" месец. Досега с*рат вече 2(два) месеца.
7
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе дори като те назначат на работа ти дават 6 месеца изпитателен срок, а Орешарски го почнаха от третия ден. А не забравяйте, че февруарските протести дойдоха след почти 4 години безумно ,не мога даже да го нарека управление на герб!
6
8
 
40
 
! Отговори
outsider преди 10 години
Бойко Борисов няма много възможности. Вече му е ясно, че ще трябва да се върне в парламента, натиска за това се увеличава. Но му се ще това да стане в подходяш за него сценарий: да дойдат да го поканят, да му донесат шербет и рахат локум, като на ага от едно време, а той да влезе в парламента, да вземе думата и да ги направи на мати-маскара. Но в другите парламентарни партии няма желаещи да му играят по свирката, не и този път.
5
6
 
11
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Всичко си има цена-Председателското място и пропорционално комисиите....
4
2
 
2
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
бттфсквщ
3
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ ще се разпаднат като партия преди да се върнат. ЦЦ е подсъдим и с полицейско досие. ИФ вече подаде оставка и напуска ръководството на ГЕРБ. Остава само ББ да реши дали да не напусне ГЕРБ и тогава ГЕРБ ще се разцепи към СДС и Костов. Попова и Плевнелиев отчаяно се опитват да спасят останките и *** останали от ГЕРБ.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ко?Не! Кога?
1
15
 
42
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
Палачинката пак се обръща..... ГЕРБ пълнят гащите