Протести - може, но при конкретни искания

Буруджиева отхвърли идеята за насрочване на дата за предсрочен вот
Обновена: 6 авг 2013 11:35 | 6 авг 2013 11:29,
114
Протести - може, но при конкретни искания
Татяна Буруджиева. Снимка: Булфото

БСП не се притеснява от евентуално вето на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета, но това би било пряка намеса във финансовата политика на кабинета. Това стана ясно думите на депутата от “Коалиция за България“ Татяна Буруджиева пред Нова телевизия.

По нейни думи е недопустимо държавният глава да се намесва в тази сфера от работата на кабинета.

Неслучайно сега се иска актуализация на бюджета. Този месец има много сериозни плащания по кредита, който беше изтеглен, за да се заплати на животновъдите - в размер на 800 млн. лв. 

По нейни думи едно вето би забавило много от необходимите действия по изтеглянето на новия 1 млрд. лева дълг, а това би могло да забави социални плащания, връщане на ДДС и други задължения на държавата.

Буруджиева коментира и продължаващите протести с искане за оставка на правителство, както и за определяне на дата за изборите.

Не може да превръщаме правителството в служебно правителство. Всяко правителство може да падне в конкретен момент. Определяне на дата няма да успокои напрежението, каза депутатът. Тя отново лансира тезата на левицата, че протестиращите нямат конкретни искания и не представляват всички искания.

Всичко това е приело форма на диктат, заяви Буруджиева. По нейни думи протести трябва да има, ако не се изпълняват конкретни искания.

Във всяка една демокрация има хора, които одобряват едни неща, и други, които не ги одобряват, каза още тя.

Според няма умишлено бавене на промените в Изборния кодекс, нито пък се правят политически чистки и назначения в администрацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
16
 
! Отговори
antracit преди 10 години
Чевен кон и умен (честен) комунист не съществуват. Поради тази причина, кокошката на снимката да си затваря наглата човка. Не искаме идеи, напътствия и ръководене от некомпетентни и корумпирани хора, доказали с времето че не само не може да им се вярва но трябва и да бъдат *** до крак. Никакъв диалог и компромис ...само затвор и въже за тях.
39
4
 
21
 
! Отговори
Наглеци преди 10 години
Нагли до безобразие. Само дъвчат плащането към земеделците с тези 800 млн. които после ни изплатиха от евросъюза. А се чудя кредита който е взет за да се платят тези 800млн. щом е с внесена главница (защото са ни превели парите) и има много сериозни плащания по него (значи по лихвите),както казва тази уфсъ, та чудя се колко ли сериозни ще са плащанията по този 1 млрд. след като там ще плащаме и главница и лихви??????????????????????????
38
3
 
24
 
! Отговори
дo aaaaaaaa преди 10 години
Крокодилите са умни дотолкова, че да ви захапят и напълнят ненаситния си търбух. Неизмеримо злобни, алчни, подли, безогледни. Разръффат и своите. И ГРОЗНИ, АМА МНОГО ГРОЗНИ. Физическата грозота предопределя духовната. Злобата на грозните е неистова. Грозно зееща уста. Безогледни и лъжливи твърдения, нищо човешко, деликатно, градивно. Газещ наред таласъм. Нагло манипулиране. Сухораслицата дори не се усеща, че с израза си предизвика само отвращение. Истинска комун-ага. Достоен наследник. Ех, Дядо, Дядо, това ли е идеята ти?
37
4
 
22
 
! Отговори
чичо данчо преди 10 години
Абе, чичо Манчо! Тти още ли мърдаш бе, *** комунистическа, още ли не си пукнал? Я се скрий някъде, че скоро ще ви изритаме, мръсни ***, национални предатели и българоубийци! А такива неграмотници като тебе трабва да знаят, *** червена, че в България никога не е имало фашизъм! Имаше червен фашизъм от 1944 г. до 1989 г.! А генерал Луков е национален герой!
36
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Чичо МанчоС голям плам защитаваш тази лъжкиня! Но предполагам, че и ти си от същото безчестно котило. А това, че коментарите са против нея, означава, че са против всички като нея.
35
3
 
27
 
! Отговори
антикомунист преди 10 години
Коя си ти ***, нещастнице, че да определяш условията на протестите? Нещо си се объркала, дърта червена кратуно чугунена! Условия какво да четем и каква музика да слушаме е определял някога баща ти, виден комунистически изверг и убиец , когато е инквизирал вързани хора и ги е пращал в лагерите на смъртта! Само че, това време отдавна мина, червена кратуно! Ако не си го разбрала, скоро ще го разбереш, когато ви изритаме, заедно с догановската престъпна ***, и цялата ви червена бандитска пасмина!
34
2
 
27
 
! Отговори
Бунакова преди 10 години
Дори само заради такива долни комунистчески издънки като Буруджиева, този парламент трябва да се разкара. И тя би убивала като баща си, но времето е друго и затова се е усъвършенствала в до наглост в лъжи и манипулации.
33
19
 
2
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 10 години
Мърлячи седесарски, ето какво ще ви кажа по въпроса за комунистите - убийци като Буруджиев:В цял свят се води война с фашизма, в България също! България е съюзник на фашистка Германия! Ракива като Луков я правят такава! Българската съпротива се подпомага от всички съюзници.Аз живея на улица, която се казва "Майор Франк Томпсън" - английски инструктор, спуснат в партизанския отряд "Чавдар", за да помага на комунистите, заловен от жандармерията и разстрелян без съд и присъда!
32
2
 
7
 
! Отговори
Жорката преди 10 години
Шамари- може, но по Есен
31
18
 
6
 
! Отговори
обeктивен преди 10 години
Герберастите са в паника. Протестите оредяват. Протестиращите вече служат само за посмешище.
30
1
 
14
 
! Отговори
бая ти преди 10 години
тая другарка знае кога ще има избори, ей. голяма кифла е, буруджийката, бре
29
1
 
13
 
! Отговори
незнаен преди 10 години
чичо Манчо, няма гробове защото свинете в Белене са ги яли, комунист няма страх от бога та да погребва мъртвите както му е реда, а Народния съд е бил толкова народен, че е ликвидирал интелигенцията на нацията, та сега децата на овчарите като теб се пишат за такива, националсоциализма и социализма са едно и също нещо доказано от времето а не от *** като теб я в земи да почетеш малко история на България па тогава списвай
28
1
 
14
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Чичо МанчоМунчо, Нюрнбергският процес завършва с по-малко смъртни присъди от тези в НРБ. А избитите са десетки хиляди в лагерите"Слънчев бряг", "Белене", "Куциян". Да не говорим за застреляните при опит за бягство от заградената с бодлива тел съветска колония НРБ.
27
13
 
2
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 10 години
До Daniel_BGС тая малка разлика, че пари по европейски програми и фондове не могат да се използват за погасяване на заеми и изобщо - да се ползват за друго, освен за това, за което са преведени - за субсидии!!! Анадъм, експерте? Или по-важно е да се изонодеш тука и да впечатлиш с информираностс групата лемури, дето се4 надакват по антикомунизъм!Пак аман от знайковци-пръдлювци!
26
1
 
14
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
По-конкретно искане от ОСТАВКА не съм чувал. Лошо е да си зависим. Таня Бураджиева е умна жена, но е силно зависима от произхода си и от това, че я направиха депутат.
25
18
 
4
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 10 години
До 56_12Стига писа глупости бре, ***! През 60-те избил хиляди...!!! Къде са им гробовете на тези хиляди? Единствените избити от комунистите са през 44-45-та г. от Народния съд. Този съд е създаден по настояване на държавите-победителки във войната - САЩ, Англия, Франция и СССР и работата му се наблюдава именно от техните предстватели тук! В цяла Европа се провеждат такива процеси, а във Франция наистина има масови екзекуции на сътрудничили на германците французи!Аман от седесарски помии!
24
3
 
16
 
! Отговори
незнаен преди 10 години
браво 21, отдавна чаках някой да го каже - заемът беше за три месеца за да не се бавят плащанията на земеделците които трябваше да орат и сеят есенниците и тогава им трябват парите, ЕС отдавна ги възстанови тези пари а пък БСП и ДПС няма да видят лев от Европа както стана и 2007г. отново шще ни замразят, евроданъкоплатеца не вярва на ***
23
3
 
15
 
! Отговори
ааааааа преди 10 години
изкъпи се ***,как може с мазна глава да се показваш по телевизията,и това не ти е за първи път
22
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има конкретно искане - оставка на мафиотското правителство и парламент. Нови избори. Напрежението няма да спре, докато не сме сигурни, че сме постигнали отвоюване на държавата от мафията.
21
0
 
27
 
! Отговори
123 преди 10 години
Вечерта на 13 февруари 1943 година Бураджиев и Якова причакват Христо Луков пред кино Роял, след което го проследяват до дома му на улица Артилерийска 1, търсейки удобен момент за нападението. Това става едва когато той влиза в къщата си. Бураджиев стреля по Луков от близко разстояние и го ранява, но той се опитва да окаже съпротива, отстъпвайки навътре в къщата. Якова влиза след двамата и прострелва Луков в сърцето пред очите на дъщеря му, след което убийците избягват през съседния двор.