Не се притеснявам за бюджета, увери премиерът

Орешарски се срещна с патриарха в Троянския манастир
Обновена: 15 авг 2013 17:58 | 15 авг 2013 14:53, Красимир Ангелов
78
Не се притеснявам за бюджета, увери премиерът
Патриарх Неофит и премиера Пламен Орешарски. Снимка: БТА

Премиерът Пламен Орешарски беше категоричен, че не се притеснява от утрешното прегласуване на актуализацията на бюджета.

"Няма сериозни аргументи за ветото и се надявам, че ще бъде преодоляно. Мисля, че здравият разум го изисква", заяви Орешарски.

Според него в становището на президента се вижда "или учудващо непознаване бюджетна материя, или умишлено манипулиране".

"Надявам се утре преодоляването на ветото да бъде факт, за да можем действително да променим някои политики, които никой не харесваше последните три години и половина, в това число и ръководството на ГЕРБ, уволнявайки бившия съставител на този бюджет", допълни Пламен Орешарски.

Министър-председателят се срещна с българския патриарх Неофит в Троянския манастир. По случай празника главата на БПЦ отслужи водосвет, като пожела здраве и благослови българите, българския народ и стотиците миряни, които дойдоха да се поклонят пред иконата на Света Богородица.

Чудотворната икона на Света Богородица Троеручица беше пренесена с литийно шествие от богомолци до могилата, където е построен параклис.

Преди това премиерът Орешарски посети Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак. След като разгледа изложението, министър-председателят заяви, че е силно впечатлен от него след реконструкцията му.

Според министър-председателя държавата може да помага с изграждане на инфраструктура, за да се направи по-лесен достъпът до такива места като изложението и Троянския манастир.

За занаятчиите също могат да се създадат по-добри условия например по отношение на данъчното облагане, както и по отношение организацията на тяхната дейност, допълни Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До 67,45Единствените хиляди, които ще посрещнат с аплодисменти Орешарански с караката напред, ще са в Софийските гробища, дори ще са стотици хиляди.
36
2
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
От какво да се притеснява?! Нали няма той да връща дълга ! То и аз вече започнах да не се притеснявам, наумил съм си да тегля една майна на чалгарника. Да му мислят простаците данъкоплатци, които са му дали власт, а и за бране на боровинки не стават!
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Breh, izvednazh stanaha i viarvashti... Tezi bsp-ri sa gotovi I dushata si da prodadat, za da ostanat do katsata s med..... 45 godini ni zabraniavaha da hodim na tsarkva, a sega te se praviat na viarvashti..... Litsemerieto I bezochieto im niamat granitsi. Kak ne gi e sram?
34
2
 
1
 
! Отговори
viktor.stoichev преди 10 години
A кат си говориме за СоросХъttp://images.ibox.bg/2007/06/12/27598/430x296.jpg
33
5
 
8
 
! Отговори
viktor.stoichev преди 10 години
Kолкото по-глупав и наивен е човек, толкова по-склонен e да се смята за централна фигура в конспиративната теория, която възпрепятствала иначе гарантираното от личния му потенциал благоденствие.Учудващ е броят на хората, които вярват, че е възможно хиляди да протестират не защото унгарски емигрант има някакви рептилски интереси, а просто защото управляващите не виждатнищо лошо в това Делян Пеевски и нему подобни хора да заемат ключови позиции в изпълнителната власт.
32
4
 
4
 
! Отговори
viktor.stoichev преди 10 години
До viktor.stoichеvКолко ти плащат от позитано/врабча да цъкаш ден и нощ като обезомял?Репоста на врази от файл квалифициран труд ли е според тебе.Можеш много евтино да бъдеш заменен с 3 реда код на java.Ходи се срамувай:)
31
2
 
1
 
! Отговори
viktor.stoichev преди 10 години
До ЧовекТъп е да и профили краде:)
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОригнЯрски ние се притесняваме,че ти си начело на родината ни и я досЪсипваш с некадърността си червено-мафиотска...
29
3
 
4
 
! Отговори
Човек преди 10 години
До viktor.stoichеvМного си *** и ограничен,стига с тези писания срещу Герб,пиши какво си направил и какво ще направиш.Стига озлобление ,стига противопоставяне,не е казано,че ще се връща Герб,а че трябва да има оставка
28
3
 
13
 
! Отговори
888 преди 10 години
Дядо Неофит не допускай комунистите да петнят и църквата с башибозушките си ръце.
27
8
 
2
 
! Отговори
viktor.stoichev преди 10 години
Спами още с моя профил.Платен сиедераст.Дразнят ли ви протестиращите?За тва лис а ви спешили да цъкате денонощно по форумите кат *** за жълти стотинки.Цъкайте по яко, че господарите ви взеха да изтърват кокала.За радост обаче в България не са останали "главно хора над 65 години с основно или средно образование и от етносите" и тея евтинии не минават пред никой.Радвайте се, че дорде има протести ще има и по 30 лв за вас
26
4
 
10
 
! Отговори
Човек преди 10 години
След като с години беше забранено ходенето на църква,най-големите безбожници и грешници са първи в църквата.Дай Боже да ги вразумиш тези мизерници и нещастници,дано твоята силна ръка да ги вкара в правия път и да си подадат ОСТАВКАТА - ОСТАВКА
25
5
 
11
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Един много нечист човек се е срещнал с патриарха. Думите му трябва да се интерпретират така - нямаме много сериозно аргументи в подкрепа на тази измислена актуализация, но тъй като сме заграбили властта и атака ще ни подкрепят ще правим каквото си искаме и ще откраднем тези пари. Защото можем, нищо че се крепим на срамен косъм на власт. Боже какъв матрял има в България да сложи тези клоуни на власт.
24
12
 
6
 
! Отговори
питам преди 10 години
Щом най-големия престъпник Боко Тиквата може да влиза в църква,защо премиера Орешарски да не може?*** не е ли бивш комунист и мутра?Преди да съдим , да се огледаме и да видим кого хвалим,а и кой от нас е безгрешен?
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А попчето което го бяха снимали в скайп гол как си показва &ишката бил ли е там?
22
4
 
30
 
! Отговори
дяволът преди 10 години
Орешарски е бил заставен от Евро-Комисията да му бъде направен ритуалът ЕКЗОРСИЗЪМ от патриарха в Троянския манастирЕвро-Комисията отбеляза че е недопустимо в 21 вексатанисти да управляват държавата.
21
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
O S T A V K A !
20
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МАФИЯТА ПРЕВЗЕ И ЦЪРКВИТЕ!
19
16
 
7
 
! Отговори
Хасму преди 10 години
Никаква оставка, не на мераците на неощавения банкянски *** да управлява отново!!! Това, че на някой не му харесва да има ляво управление в България си е лично негов проблем, нека се въоръжи с търпение и си чака следващите избори. Добре би било на всеки дебелосерко, вкл. и патрона му Борисов, да е ясно че света не се върти около него!!!
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пазете църквите от комуносоциалистическите мръшляци!