Половин милион лева дава за хотел парламентът

Управляващите от провинцията чакат да им ремонтират апартаментите
Обновена: 23 авг 2013 08:53 | 23 авг 2013 07:26, Петя Славова
42
Половин милион лева дава за хотел парламентът
Снимка: Булфото

Над половин милион лева е заделило Народното събрание за хотелски услуги през 2013 г., съобщава "24 часа"

От тази сума 18 337 лв. без ДДС вече са платени за нощувките на новите депутати в парк-хотел "Москва", става ясно от информацията по изпълнението на договора за обществена поръчка, качена на сайта.

В тризвездните хотелски стаи от 21 май до 9 юли бяха настанени онези народни представители от провинцията, в чиито ведомствени апартаменти бе необходим ремонт.

Народното събрание явно е договорило изгодна оферта за хотелските нощувки, защото по прогноза на обществената поръчка е трябвало да плати за целта 42 322 лв. без ДДС. Спестени са близо 24 хил. лв.

251 000 лв. без ДДС е стойността на рамковото споразумение, което парламентът е сключил с 3 фирми за настаняване на гости в хотелите им.

Така чуждестранните делегации, които идват в София по покана на Народното събрание, ще отсядат в четиризвездни хотели в идеалния център на София. Договорите с тях са сключени след обществена поръчка и са за срок от 12 месеца.

93 хиляди лева пък са предвидени за осигуряването на стаи за ВИП гости на парламента в петзвездни хотели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
народен стани и изгони продажните политици . така както изгонихме бойко така и вас че изгоним
30
0
 
3
 
! Отговори
амбри преди 10 години
айде бе.да си излязат на свободен наем.и без това взимат хиляди.какво ще си правят парите.стига сме ги хрантутели а ние да зяпаме гаргите и да получаваме по 400 лв заплати
29
2
 
8
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Оставка и избори до дупка и нова конституция:- президентска република- 100 депутата мажоритарно избрани- забрана за гласуване на пенсионерите- забрана правителствата да правят заеми без референдум- здравните осигуровки на дебитна карта и ликвидация на НЗОК- армията под командването на гражданска защита- 30% съкращение на и в министерствата- преразглеждане на всички дългосрочни договори в енергетиката, концесии, приватизационни зделки и т.н.- съд и присъда за всички бъркали в кацата-
28
0
 
8
 
! Отговори
456 преди 10 години
Три месеца ремонти - какво толкова им правят, да не ги строят наново. Пък и нали вземат заплати, да си ги ремонтират сами. На менкой ми ремонтира жилището. Даже да си плащат жилищата. Ти ако работиш в друг град и живееш на квартира сам си плащаш. Като са искале да стават депутатитда си плащат
27
0
 
6
 
! Отговори
wtf преди 10 години
Ало! И аз искам в нас да правя ремонт на всеки 3-4 години!
26
0
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Предните депутати да не са откраднали кранчетата ?
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе пращаме ги в затвора - и няма да има нужда от ремонти. Ще са на топло и ще ги хранят. Ко друго да искаш
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се пренесат у сидеров и мазонета им мазонет а и задниците им ще са измити постоянно.
23
1
 
12
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 10 години
До като им отремонтират апартаментите и те ще трябва да си подадат оставките. Пари на вятъря!
22
1
 
3
 
! Отговори
ГАРВАН преди 10 години
ИНТЕРЕСТНО,ЗАЩО ЛИ СЕГА СЕ СЕТИХТЕ ЗА ТОВА??И ПРЕДИ СЕ ДАВАХА ПАРИ ЗА РЕМОНТИ.ДА СЕ МИНЕ НА ПРИНЦИПА ,ДА СЕ СЪБИРАТ ДЕПУТАТИТЕ САМО НА ОПРЕДЕЛЕНИ ДАТИ!!ТЕ И БЕЗ ТОВА ПОЛОВИНАТА СПЪТ..
21
1
 
6
 
! Отговори
Hoho- преди 10 години
Това част ли е от "Планът Сидеров" ?
20
2
 
13
 
! Отговори
:) преди 10 години
Не хотел, затвор ще им договорим и то с отстъпка, за количество
19
2
 
9
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
Преди всичко трябва да им е хубаво, ремонтирано, топличко, да си направят рахат на душЪта както се вика, нали не плащат те.... какъв да е проблемът?ОСТАВКА! 9-ти септември да не да им се стори превратен само!
18
1
 
12
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
ай сикан бе, на мен и жената някой плаща ли ми ремонтите в къщи или тока, водата, издръжката на двама студенти барабар с квартирите при 1100лв. доходи а техните над 3000лв. на глава да не говорим участието им в бордове, комисии, делавери и т.н. При бай Тошо народните представители не получаваха заплата и като ги викнеше в парламента пътуваха с автобус. Заплатите си ги заработваха на становете и струговете. ОСТАВКА
17
1
 
12
 
! Отговори
CNN преди 10 години
За тези пари и аз ще ги настаня у нас... Да заповядат!
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чакали да им ремонтират жилищата? Ами да си ги ремонтират сами бе. Ние как гладуваме, за да заделим някой лев за елементарен ремонт, а тези наготово?
15
1
 
8
 
! Отговори
super pi` преди 10 години
евала на карбовски,само така за тия п........и
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали са в отпуска ... щяха при електората да ходят, пък сега по хотели в София ...
13
1
 
23
 
! Отговори
Градушка преди 10 години
ВЕДНАГА ДА ВЪЗСТАНОВЯТ СУМАТА И ТЕЗИ ЗА ЗАПЛТИ! ВЕДНАГА ДА СЕ ЗАКРИЕ този АНТИНАРОДЕН Парламент!Народа не иска повече да храни КУЧЕТА КРАДЛИВИ като тези мизерници!ИСКАМЕ Президентска Република!НИКАКВИ партии, -крадливи, никакви депутати-крадливи и некадърни, никакви партийни каси, никакви мафиоти-партийни лидери.... От всичката тази *** народа е в това плачевно състояние, беден, обезверен, без перспектива за децата ни и за бъдеще!НАРОДЕ, СЪС СЪРП И ЧУК по главите на тези скапани мизерници!
12
1
 
19
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Половин милион за тия ***?!?! Съмнява ме много сумата да е толкова малка за тия.... Сигурно е значително по голяма но се н_ _ират от страх да е кажат , защото пак ще ги емнат здраво!!! Не че иначе ще ги оставят де.... ;) Изникват някои въпроси : 1. *** от НС с заплатите и "премиите",които взимат НЕ МОГАТ ли да си плащат сами квартирите или са "много беднички" ?!?! 2. На тези пари НЕ може ли да се намери по заслужено място в Абсурдистан , отколкото да плащаме мастрафа на тия з_ _ници ?!?!