Плевнелиев: Няма да допусна НСО да премине на друго разпореждане

Президентът поиска консенсусни решения от управляващите
24 авг 2013 16:32, Петя Славова
194
Плевнелиев: Няма да допусна НСО да премине на друго разпореждане
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Според президента Росен Плевнелиев ще бъде скандално, ако Националната служба за охрана /НСО/ премине към друга институция в държавата, която и да е тази институция.

Ще се боря категорично и няма да допусна НСО да премине на друго разпореждане, каза днес на връх Шипка пред журналисти държавният глава, предаде БТА. По думите му през 2012 година , когато се е взело решението НСО да остане към президентството, се е действало с консенсус за реформата в сектора на сигурността.

Според президента НСО не бива да се политизира. Колкото до Националната разузнавателна служба /НРС/ президентът посочи, че има смисъл в това тя да премине към Министерския съвет и изпълнителната власт.

Приоритетите, по които управляващите трябва да потърсят консенсус, са еврофондовете през периода 2014-2020 година, пенсионната реформа и реформата в службата по сигурността, смята президентът.

По думите му напрежението в страната и политическата криза също се нуждаят от консенсусни решения.

Както Dnes.bg писа, президентът Росен Плевнелиев участва в националните чествания по повод 136-годишнината от Шипченската епопея, които се провеждат под негов патронаж. Държавният глава призова чрез речта си към единение и съгласие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
16
 
35
 
! Отговори
Роско преди 10 години
Тоя няма думата. Никой не го пита за мнение. На него му остава само да даде един път вето и е до тука. Щом са решили промените ще се извършат и узаконят, като отхвърлят на второ гледане ветото. Няма смисъл да се пъне. Ще стане като при актуализирането на бюджета. Само се размириса.
91
27
 
20
 
! Отговори
Сталин преди 10 години
Да питам другарите: Защо мразите президента, нали е от комунистическо потекло? Защо мразите Борисов, като и той е със същото потекло. Защо обичате Орешарски-нали той беше "син", а и си имаше вземане даване с Черепа. Означава ли това, че е мутра? Обичате Станишев, който отскоро по документи се води българин. Ами Местан, Доган, Сидеров и тях ли обичате? Айде сега отговорете, ако ви стиска!
90
17
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАХАЛЕН ОЛИГАРХ-КРАДЕЦ И МОШЕННИК..БОКОВИСТ МЪРЛЯВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
89
16
 
49
 
! Отговори
ДАН-55 преди 10 години
*** НАГЛЕЦА,СПОМНЕТЕ СИ КАК СЕ НОСЕХА ЧУВАЛИ С БЮЛЕТИНИ НА ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ И ТО ОТ ДЕПУТАТИ ОТ ГЕРБ,КАК Е СТАНАЛ ПРЕЗИДЕНТ С МАНИПУЛАЦИИ И СЕГА ТОЯ ЩЕ ГОВОРИ ЗА СИГУРНОСТ??? КОЛКОТО ДО НСО-ТЕ СА ПРИСЛУГА НА " ЕЛИТА" И НА ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА-ЗАТОВА ПЛАЩА ДЪРЖАВАТА!
88
14
 
43
 
! Отговори
роска преди 10 години
Като го гледам и слушам тоя ***,чак ме е срам да кажа на някой чужденец,че тоя ни е представител на държавата,та чак и главнокомандващ!Смехория!
87
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
shte mine samo bsp i dps
86
37
 
17
 
! Отговори
не със злоба!!! преди 10 години
Червените чугунени мухали са се активизирали . Личи от злобните им коментари.Тези хора явно никога няма да разберат че са марионетки в ръцете на мръсни политици,който ги използват като кондоми за свойте користни цели!
85
6
 
20
 
! Отговори
гледахме го тоя филм преди 10 години
До Тошо-да бе, " ще изметем тия ***" , та " да дойдем ние"!Стани да седна!Брато , вие сте същите -лакоми и гладни за власт, а също и за реванш!Затова хич нещо не ви "верваме"!
84
11
 
41
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Г-н президент Вие доказхте,че сте достатъчно политизиран и Боко Ви ръководи както си иска,Вие г-н президент нямате лице и сте една кукла на конци.Засрамете се г-п президент и ако Ви е останало и малко достойнство се оттеглете.Честноста на Вашия избор е доста съмнителна,а и Вие го доказвате всеки ден.Май,че забравихте,че Р България е парламентарна държава.
83
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставка. Ти не си моя президент
82
26
 
12
 
! Отговори
Тошо преди 10 години
като ви чета коментарите не мога да разбера кого харесвате,но явно тук преобладават повече платените съсели които са пред НДК които са готови за 30 лева да продадат дори собствените си родители и деца но да викат за троината коалиция,хора събудете се тия всички само обещават но нищо не изпълняват трябват ни нови хора за това ние всяка вечер ходим пред мин. съвет да ги изметем тия ***
81
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рапонът може да е чел само Оцеола, ама знае, че за марионетка му трябва някой безхарактерен ***. Ама мнооого се е престарал с избора на това недоразумение, много...
80
9
 
13
 
! Отговори
lari преди 10 години
tova e 4ovek bez sram ao sam na nego si davam, ostavkata i se kriq v mi6a dupka !ili ne se pokazvam do kraq na mandata
79
8
 
20
 
! Отговори
Д И Л Е М А преди 10 години
Чудя се,Плювню,дали срича като първолак,или просто си чете като второкласник?
78
8
 
29
 
! Отговори
1 преди 10 години
Да попитам м-р Офшорка, с какво е толкова важно НСО , които по презумция са едни гавази , секретарки и домашни помощници на така наречения елит.
77
9
 
34
 
! Отговори
Шишо преди 10 години
На тоя *** не трябва да му се дава думата.
76
15
 
5
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
До червен *** То вие 80% от българите сте като Плевенлиев и всички други ама иначе ги плюете ахаххааххахха е..х ти демагозите и простаците в тази *** държава.
75
12
 
35
 
! Отговори
Да изчистим преди 10 години
Да изчистим Президентството от плевели!
74
15
 
34
 
! Отговори
Ruska преди 10 години
Стягай си багажа и да те няма. Нямал да допусне....Да се беше репчел в къщи,да беше въвел и жена си, както всеки президент в света, да се беше изрепчел и на ББ, да беше тежал на мястото си, а не да надробиш цял куп гафове, да настроиш българите едни срещу други и с какви очи изобщо се показваш пред хората, а сега нямал да допусне НСО и т.н. Ти си просто пътник, който оставя хаос след себе си и отвращение от самата институция.
73
3
 
9
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
До КРАДЛИВИЯ СЪСЕЛАми той не може да смята,той е ***!!!