ГЕРБ обмисля вот заради "дебелокожието на управляващите"

Партията видя конфликт на интереси и при министър Десислава Терзиева
Обновена: 28 авг 2013 21:20 | 28 авг 2013 17:00,
104
ГЕРБ обмисля вот заради "дебелокожието на управляващите"
Александър Ненков и Лиляна Павлова. Снимка: ГЕРБ

Парламентарната група на ГЕРБ ще обсъди вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски, обяви на пресконференция бившият регионален министър Лиляна Павлова.

Основният довод за евентуалния вот на недоверие, който може да бъде поискан, е непрозрачността при назначенията на ръководни постове в държавните структури, поясни тя.

По време на брифинга депутатът Александър Ненков се възмути от "дебелокожието на управляващите" заради рокадите по високите етажи на държавната администрация.

Още по темата
"Говорят за назначения. За 3 месеца се оказа, че половината назначения, даже един зам.-министър, се оказа, че не е знаел, че е бил назначен. Корупционната схема 3-5-8 излиза, че е по-прозрачна от начина, по който в момента се назначават хора в администрацията. Не мога да скрия разочарованието си. Ще ги призова да не се правят, че работят в името на народа, а да си подадат оставката. Те постоянно говорят за прозрачност, а каква е реалната ситуация?", попита той и продължи:

"За 3 месеца успяха да направят от парламента най-скъпоструващият затвор. Това е олицетворението на прозрачност. Какво стана със Закона за ДАНС? Говорим за Избирателен кодекс, но някой виждал ли е едно изречение от този кодекс или някакви параметри от него? Бил готов, но нито казват какво има в него, ще бъде приоритет, но кога - 2016 г. или преди парламентарните избори?", ядоса се Ненков.

Той обясни, че мотивът на ГЕРБ преди месеци да напусне пленарната зала било заради нежеланието на депутатите да имат нещо общо с управляващите и техните "абсурдни" решения.

На свой ред Лиляна Павлова аргументира решението от вчера – ГЕРБ да се върне в пленарната зала от началото на септември.

"Казахме, че ще бъдем конструктивна опозиция, да, но при различни обстоятелства, които не кореспондират с полицията и оградите около парламента. С всички права по Конституция ще бъдем силна опозиция. Имаме внесени много законопроекти. Ще имаме изключително активна законодателна дейност. Ще настояваме не само за участие в комисиите, но и да получим участие в ръководството на комисиите. Конкретно в кои, ще обявим през септември", обясни още бившият регионален министър.

Павлова коментира и другата гореща тема от последните дни – назначаването на нов директор на Агенция "Пътна инфраструктура".

По думите й заради конфликт на интереси при новия шеф Стефан Чайков има потенциален риск от спиране на евросредствата.

"Въпросът е много принципен - за спазване на законите в страната. Инж. Чайков, който вече е встъпил в длъжност, ако погледнем в Търговския регистър, има 12 фирми, в които е акционер. Законът за пътищата въвежда специално изискване - хора от ръководството на АПИ да не са в участие, без акции, фирми на свое име, когато поемат ръководството на агенцията. Има пълна несъвместимост със законите. Това е конфликт на интереси, затова министърът би трябвало да прекрати този договор", настоя тя.

Според нея с това назначение аферата "Батко и Братко" се завръща с пълна сила, а конкретният повод - подписаният вчера от Чайков договор за обход на Монтана на стойност 50 млн. лв. с европейско финансиране.

"Той няма право да заема тази длъжност, има несъвместимост. Трябва да бъде направена много сериозна проверка - дали този договор е легитимен, и да не би да се откаже европейско финансиране, конкретно по този договор, а и по всички останали впоследствие, както стана и преди. По начина, по който стоят нещата, има конфликт на интереси, в реална форма", повтори Лиляна Павлова.

ГЕРБ сигнализира и за евентуален конфликт на интереси при министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, чийто съпруг пък бил председател на Асоциацията на всички черноморски концесионери.

"Предстоят около 20 договора за управление и стопанисване на морски плажове да бъдат проверени в следващите седмици и месеци. Това, което видяхме като обявени политика от МРР през последните дни, е, че те не приемат политиката за отдаване под наем на морски плажове, а договорът трябва да бъде само за концесия. Отново влизаме в хипотезата за евентуалния конфликт на интереси", заключи Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
11
 
12
 
! Отговори
-1- НА ЗЛО КУЧЕ... преди 10 години
Прагматичните, безпартийни *** казваме - Браво на кабинета Орешарски!... Защото борбата с "КАЛИНКИНИЩИНАТА" в държавната администрация, както и с ЦЕЦОВИЗАЦИТА в правоохранителните и правоприлагащите структури на държваната власт, няма как да се води без рязане на злокачествените тумурни разсейки!... А на оплаквачките, на горба на кликата на БУДАлясалия банкялия - "Герб"... Много здраве!... И много парса!... И да не забравят, да си платят ДОД!...
23
6
 
11
 
! Отговори
астра преди 10 години
Долу герб,долу *** комунисти,долу атака,долу дпс,долу сдс,,долу царя,долу всички крадци и продажни мошеници.Да живее България.Смърт за душманите на България.Оставка на кабинета-Орешарски,оставка,съд и дългогодишен затвор.
22
11
 
15
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Брей и Лили Хипопоталпата изпълзя от някъде. Почти бях забравил свинската й мутра.
21
2
 
0
 
! Отговори
До смехурко.... преди 10 години
Драги ми смехурко ...бягай при майка си на околовръстното .....
20
13
 
17
 
! Отговори
А дано ама на дали . преди 10 години
Посерковците на деболокожата *** ББ се *** от яд че не могат да краднат, както правеха начело със своя най голям *** *** Буда !!! НИКАКВА ОСТАВКА !!! НИКОГА ПОВЕЧЕ *** НА ВЛАСТ !!!
19
3
 
6
 
! Отговори
smehurko:))))))))))) преди 10 години
До Анонимен :))))))))))))) най *** и *** комунист:))))))))))))Може ли след 4г Не бяха толкова.А след 20 год управление на БСП остана опустошена и Праватизирана от тях самите България.Активи за над 60.000.000.000 станахме с 40.000.000.000 пасиви.Кой е нагъл и не помни ............
18
15
 
12
 
! Отговори
гофус преди 10 години
ОСТАВКА.Незабавна оставка на некадърникът орешарски.Червени ***,45 год.управлявахте Родината ни,без никаква опозиция.Нищо не направихте.Върнахте ни в каменната ера-да орем с впрегатни животни.Вас трябва да впрягаме.Обезлюдихте ни селата,***.Въртите-сучете,все към Русия.Тя пък си обича Сърбия и Гърция.Другите ***-сдс,герб и др.,теглят каруцата към Америка.А бе,не разбрахте ли бе,не искаме Русия, не искаме САЩ,не искаме никой.Искаме си БЪЛГАРИЯ.
17
10
 
26
 
! Отговори
Винету фон Банкя преди 10 години
На снимката се виждат двама млади меринДЖЕи от катуна ГРОБ! А старите мериНДЖЕи са Винету фон Банкя и Ташунко 6-те Апартамента!
16
8
 
8
 
! Отговори
Предай нататък преди 10 години
Из инструкциите на Кирил Добрев (БСП, син на легендарния Кольо Добрев), към троловете в БСП."Както вече споменахме, тъй като в интернет е осигурена анонимност, ограничения като премерено поведение няма.Трябва да удряме безкомпромисно в най-неочакваните точки за нашите противници.Ако в обществото има усещане, че даден политик от управляващите е честен - изкарвате го лъжец и крадец, ако някой има добро семейство, обвинете го, че има любовница, ако има титла професор, обвинете го че е некомпетен
15
12
 
18
 
! Отговори
баба Вуна преди 10 години
Лиле, Лилеее, червена внучко, колкото и да ми се представяш, немойш ме заблуди баби, ами по-добре вземи, че се скрий някъде и не се показвай.
14
4
 
6
 
! Отговори
допълнение към спонг преди 10 години
а останалите комунисти се реформират на блокове.
13
15
 
26
 
! Отговори
крокодил преди 10 години
Поздравявам активистите на партия ГЕРБ с песничката "Оооооо колко си ***....."
12
10
 
21
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Едната комунистическа партия (ГЕРБ), ще иска вот на недоверие на другите три комунистически ДС партии (БСП, ДПС и АТАКА). Ако не беше трагично, щеше да е безумно смешно.
11
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подкрепям вота!!!
10
10
 
27
 
! Отговори
????? преди 10 години
А нещо да кажете за Вашето ДЕБЕЛООЧИЕ ??????
9
12
 
31
 
! Отговори
Дотар Соджат преди 10 години
Герберите крякат щото им сменят хората и хранилката ще спре. Няма с какво да се финансират протестите и се вдига вой до дупка. Когато те сменяха шефове поголовно никой нищо не каза, но сега вече лаят щото без тяхните "експерти" държавата щяла да потъне. Успокойте се послушни "калинки" и без вас държавата ще продължи да съществува. Вашия Вожд раздели нацията и с егото си може да ни вкара в огромна беля. Моля се само хората да имат разум и да гледат смело напред в бъдещето.
8
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАПРАВО ОСТАВКА, НЯМА КАКВО ДА СЕ МОТАЯТ ПОВЕЧЕ... НЕЩАСТНИЦИ! МИСЛЕХ, ЧЕ ГЕРБ НАПРАВИХА НАЙ-ГОЛЯМОТО МАЗАЛО, НО ПО-ЛОШО ОТ БСП/ДПС/АТАКА НЯМА!!!
7
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По времето на ГЕРБ бяха назначени най-много неграмотници и политически лица в държавната администрация, за това "реват" като луди!!!
6
14
 
37
 
! Отговори
123 преди 10 години
Толкова са прости тези герберчета,мислеха,че ще векуват,ама бюлетините от Костинброд не минаха.Сега ще се разпорят по шевовете от злоба,но това е положението-народа вече никога няма да позволи да дойдете на власт.А що се отнася за парламента толкова сте слаби там,че повече няма накъде,с общи приказки и демагогия мислите да оборвате компетентни и знаещи хора е неможете,още бая трябва да понаучите.Следя ви по теревията,боси сте,много сте боси и простеете-а така държава не се управлява с простотия.
5
11
 
32
 
! Отговори
6 преди 10 години
Тия пребоядисани комунисти кога най- после ще се скрият някъде, като мишките на комарджията Симеон. Те вече направиха каквото можаха за унищожаването на България.