Продължаваме с ангажиментите си в социалната сфера

Левият депутат Красимир Янков коментира новия политически сезон
1 сеп 2013 17:16, Петя Славова
5
Продължаваме с ангажиментите си в социалната сфера
Красимир Янков. Снимка: БСП

Законът за обществените поръчки е сред най-важните законодателни мерки, с които ще започне новия политически сезон. Това заяви пред Радио „Фокус” народният представител от Коалиция за България и организационен секретар на БСП Красимир Янков.

Поправките в Закона за обществените поръчки, които се предвиждат, са в случаите, когато големите фирми получат аванс по дадена поръчка, те да са задължени да платят същия процент като аванс на малките фирми-подизпълнители.

Според Красимир Янков това ще облекчи малките фирми. Предвижда се също възложителят на обществена поръчка да събира по служебен път необходимите документи на кандидатстващите по нея фирми, което ще намали възможностите за злоупотреби и ще спести разходи и време на бизнеса.

Предстоят промени и в Закона за защита на конкуренцията, които ще помогнат на малките фирми да удържат на натиска на големите, допълни Красимир Янков. „Ще има и поправки в Закона за горите. Там на първо място въвеждаме задължителното условие за залесяване, за да възстановим българската гора. Силно ще бъде ограничена безконтролната сеч, ще бъде въведен и ефективен и прозрачен регламент при добива на дървесина, което ще доведе до поевтиняване на дървата за огрев до два пъти”, каза още народният представител.

Той допълни, че през новия политически сезон народните представители ще продължат работата си в социалната сфера. „Точка по точка от това, което обещахме в предизборната си кампания в социалната сфера – увеличаване на минималната работна заплата, повишаване на майчинските и възстановяване на Швейцарското правило за ежегодно индексиране на пенсиите. Вече има внесени промени в пенсионното законодателство, които да осигурят облекчено пенсиониране на лицата, с недостиг на 2 години трудов стаж или възраст”, допълни Красимир Янков.

Той коментира и протестите в София. Според него те вече са загубили обществената си тежест. На въпрос дали очаква демонстациите в столицата да продължат, Янков отговори положително, но обясни, че в страната  протестиращите са по-скоро шепа ентусиасти. Депутатът смята, че причината се крие във факта, че там  няма кой да спонсорира подобни масовки. "Не ме разбирайте погрешно – аз уважавам правото на всеки да протестира, това е исконно демократично право. За всички са ясни тарифите, по които определени кръгове плащат на т.нар. недоволни граждани. Това няма как да остане незабелязано и няма как подобни протестиращи да печелят симпатии, въпреки усилията на някои медии, които усилия между другото също са подплатени финансово”, коментира още Красимир Янков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
poznava4 преди 10 години
Krasi , mnogo se vzema6 na seriozno v taz politika . Q po spokoino.Ni6to nqma da napravite osven da kradete i zaema koito vzemate.Zasramete se malko.Kakvo napravixte kade sa vi 250 000 rabotni mesta . 6te qdete boi zimata DA ZNAETE NARODA GLADUVA ZARADI VAS BOKLUCI TAKIVA
2
1
 
2
 
! Отговори
оргия преди 10 години
За това от днес бабите и дядовците по усмихнати ми се виждат по улиците а *** музика залива от всякъде .Да започват всенародните празненства по повод 9 септември
1
2
 
11
 
! Отговори
petyo9 преди 10 години
А плоския данък??? .... и не се правете глухи и/или слепи: А плоския данък????