Орешарски решен: Отнемаме концесии при нередности!

"Ако има основания, определени договори ще бъдат дадени на прокуратурата"
4 сеп 2013 13:49,
55
Орешарски решен: Отнемаме концесии при нередности!
Снимка: БТА

Премиерът Пламен Орешарски обяви, че е възложил на икономическото министерство цялостен преглед на всички концесии.

Той обясни, че преди две седмици Министерският съвет е отменил две концесии с редица неизрядности.

По думите му кабинетът няма да се поколебае да прекрати концесии, по които има нередности или не се изпълняват задължения.

"Ако има основания, определени договори ще бъдат дадени на прокуратурата", категоричен бе той.

Орешарски допълни, че може да се направи и преразглеждане на клаузите на определени договори, където има нужда.

Думите на премиера дойдоха на фона на призива на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който отново поиска правителството да развали концесиите и да върне електроразпределението в български ръце.

"Ще имате ли решителността да разбиете монополите, които ограбват българския потребител", попита националистът по време на блиц контрола в НС.

Според него точно надписването на сметките и произволите на монополите са дали старта на пролетните протести срещу ЕРП-тата.

"Ще бъдете ли първото правителство, което ще прекрати концесиите за златодобив на чужди компании?", попита още лидерът на "Атака".

Пламен Орешарски пък коментира, че Сидеров е засегнал именно темите, които са заложени в плана "Орешарски". Премиерът припомни, че е едно от първите неща, които е направило правителството, са били действията в областта на енергетиката и новият подход на ценообразуването в ДКЕВР.

"Енергетиката е далеч от устойчиво развитие и истинската работа тепърва предстои", настоя обаче той.

"Работим в областта на енергетиката, така че в непродължителен период да можем да отчетем, че ключовите производители са излезли от зоната на загубите, а системата е по-устойчива", каза още министър-председателят.

По думите на Пламен Орешарски от мерките не са останали незасегнати ЕРП-тата, като им е била намалена нормата за възвращаемост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЗИ ДРУГАР СЧУПИ НАГЛОМЕРА !
28
11
 
9
 
! Отговори
член преди 10 години
От 1997 до 2001 г. е заместник-министър на финансите в 84-тoто правителство на България с мандат на СДС . Орешарски не знам дали е комунист,но е балансиран като личност и може да бъде полезен за държавата.
27
6
 
11
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Докато Орешарски тръби,че ще се отнемат концесии,тоест се прави на принципен в същото време министър Терзиева по Нова телевизия обясняваше как няма пари за магистрала Хемус,ще се търсят частни инвестиции и ще бъде дадена на концесия,а концесионера ще си определя размера на таксата за пътуване по нея!Честито на всички,които ревяха,че Борисов строял магистрали!И тази ще строи,но ще си плащаме за това "удоволствие!
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски ще отнеме монопола на писоарите на централната гара, но временно, до следващите избори.
25
8
 
6
 
! Отговори
аre_kulata преди 10 години
А пък Кутев ми подари вибратор 45 -ти номер. Ехххааааааааааа!
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам дали ще има нови избори, но до нова година ще се пролее кръв на прасета огоени в НС.
23
7
 
8
 
! Отговори
аre_kulata преди 10 години
Куршуми раздавам наляво и на дясно! /вижте ми пост 14/ . Пред компа съм силен! А иначе къф ла*нар съм..............мани,мани.......:)))
22
14
 
17
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Може ли 1000 маймуни, подкрепящи избиването на деца в Сирия и рязането на глави и яденето на човешки сърца, да ми протестират всеки ден, вместо всичките да са по затворите да ги *** Анадолските им братя от НАТО?Турски мекерета сте всички от ислямистката уахабистка комунистическа партия ГРОБ.Изверги нещастни!!!
21
0
 
1
 
! Отговори
бивш студент преди 10 години
До Джедай Мастърот къде си сигурен, че нищо няма да направи?
20
6
 
7
 
! Отговори
ФЕС преди 10 години
До всички, които си мислят, че ще има нови избори - успокойте се хора няма да има такива !
19
4
 
6
 
! Отговори
аre_kulata преди 10 години
Вууууувузели правя! Гълтам! Евтинко! 20 лв. на ден само!
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Oрешаро, пусни кокала!
17
7
 
13
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Протестиращите посрещнаха Борисов с възгласи "Бойко! Бойко!"!
16
2
 
9
 
! Отговори
citizen преди 10 години
Търкалета на глупости, на някой им се привиждат т.нар доклади и прочие въздушни балони, които са нищо повече от наркомански бълнувания между две абстиненции на неуважаемия гусин "болен".
15
15
 
16
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Оставка бе проклетнико!
14
2
 
11
 
! Отговори
slav преди 10 години
На прокуратурата хахахахахахахахахахахахахахаахаххаахахаххахааах коя прокуратура хахахахахахахахааххааха българската ли хахахаахахххаахахахаха тихичко че да не чуят гостите че ще се червим пред строя.
13
2
 
4
 
! Отговори
българина преди 10 години
Много шум за нищо-дайте на народа хляб и зрелища докато ние действаме,това е мотото на Орешарски,т.е. на Станишев.Във всеки договор си има клаузи за разваляне.Във концессите на Челопец,Елаците МЕД и др.цветни производства има екологични клаузи дали са изпълнени??Концесиите по плажовете дали предоставят по 50% свободно плажуващи...Дали всички концесионери си плащат таксите или забравят??Ако държавата стане акционер дали ще и се повиши дивидента също е актуален въпрос??
12
7
 
10
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
До БогданПрофан нещастен , да го т7ра в на цялата ти рода проломите!Как смееш да мешип национализъм с комунизъм!За такива предатели като теб куршум до 9 коляно, българофоб натовски, да те *** в нещастника!
11
6
 
13
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
До Анонимен 7Никого няма да изгони. Работата е да се вдигне малко шум и да се приберат евентуално едни пари от концесионерите. Изнудването и грабежът са начин на действие на червените *** още от преди 9-ти септември 44, така че не мислете, че правят нещо в полза на народа. Никога повече крадлив червен да не стъпва в управлението! Оставка! Долу Орешарски и шефа му - червеният пор!
10
1
 
14
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Колко пъти от АТАКА са напомняли за одита от преди няколко години, касаещ ЧЕЗ.Този доклад констатира 10-ки груби нарушения, от които по-малко от половината са достатъчни за дело и изгонването на тези енергийни варави !!!Ами за AURUBIS колко констатации и доклади има за злоуботреби с отчитане да добива и приходите, за замърсаването на средата в райноа до степен, че вече децата там са хронично болни??Айде бе какво става ??