Няма лагери в ДАНС, уверява Писанчев

Не е ясна коя е най-голямата заплаха пред страната, коментира той
12 сеп 2013 08:52, Петя Славова
5
Няма лагери в ДАНС, уверява Писанчев
Владимир Писанчев. Снимка: Булфото

Миграционният поток от зони с активно действие на екстремисти увеличава терористичната заплаха и затова се предлага актуализация на Националния план за противодействие на тероризма, каза в интервю за БТА председателят на ДАНС Владимир Писанчев. По думите му разрастването на зоните на нестабилност в света, особено в близост до границите ни, е източник на допълнителни рискове за сигурността на страната.

Не случайно ескалацията на конфликта в Сирия наложи свикване на Съвета по сигурността към правителството. На него беше направен изводът, че с най-голяма степен на вероятност и значимост, с оглед на последиците, е рискът от бежански натиск, припомни Писанчев.

Председателят на ДАНС каза, че няма еднозначен отговор на въпроса коя е най-голямата заплаха пред страната ни, особено в динамичната среда, в която живеем. Факт е, че икономическата криза засилва всички негативни явления в обществото и лишава държавата от възможност да изпълнява пълноценно функциите си, посочи той.

Кризите променят условията, в които сектор "Сигурност" функционира, и това предопределя неговото непрекъснато развитие. Вече са задействани мерки за подобряване на синхрона между институциите с отговорности за националната сигурност, работи се и по нова законодателна рамка, отбеляза председателят на ДАНС. Взаимодействието между институциите - изчистени функции, ясни правила и процедури, добра координация, е един от най-важните инструменти и основните ни усилия са насочени в тази посока, заяви Владимир Писанчев.

Няма лагери в ДАНС, каза той. Въведена е гъвкава структура за изпълнение на законовите дейности. Всяко звено изпълнява конкретни задачи и всеки дава своя принос за изпълнение на общите цели. В Агенцията няма място за нездрава конкуренция, допълни още Писанчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
човека на снимката с преди 10 години
както се вижда по уврежданията ми всички в данс сме постоянно следени и облъчвани вкл с блок мислене от нарочно монтирана от продажни политици техника вкл в лични и служебни докуемнти една от елите е ограбване на нацията с милиарди вкл по ненужни вредни и опасни проекти както и контрабанда на наркотици цигари и други доказано печеливши за мафиите стоки
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Няма лагери в ДАНС", а трябва за да може да се приберат идващите араби (престъпни елементи). Щом имат пари да платят на каналджии значи, че са подготвени за тази дейност. Особено внимателно да се разследват тези които придружават деца (без родители). Това е много удобно прикритие на престъпният контингент. За тях ГЛАД, БОЙ, СТРИГАНЕ и изпращане обратно в страните от където казват че са.
2
0
 
3
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
Език мой - враг мой !
1
0
 
3
 
! Отговори
bg преди 10 години
маи никои не знае кои кои е и кои зад кого е така че заплахата е от всички страни и сигорноста на държавата е като да управляваш автомобил в албания-не знаеш кои от къде ще изкочи