Един бежанец = 1100 лв. на месец, един пенсионер кара със 150 лв.

"Атака" иска да си "запечатаме" границата за бежанци
20 сеп 2013 16:45,
228
Един бежанец = 1100 лв. на месец, един пенсионер кара със 150 лв.
Снимка: БТА

"Атака" внесе в парламента проекторешение за недопускане на територията на България на емигранти от Близкия Изток и Северна Африка, включително на сирийски бежанци. Това обяви заместник-председателят на партията Павел Шопов.

„С всеки изминал час положението става все по-тревожно и драматично. Може би политиците са си заровили главата в пясъка. Все повече престъпления отчита СДВР”, изтъкна той.

Този път явно сме в много тежка опасност, бежанският поток се засилва, правят се опити да се омаловажава, смята Шопов.

Още по темата
Той цитира данни, според които месечната издръжка на един сирийски бежанец възлиза на 1100 лева, в същото време един български пенсионер получава 150 лева. Нямаме средства в бюджета да приемаме бежанци, отсече Шопов.

Националистите настояват Народното събрание спешно да разгледа въпроса за затваряне, "запечатване" на българската граница. По думите на Павел Шопов подобни стъпки предприемат други страни с далеч по-големи възможности.

Ясно е, че тази криза беше предизвикана от няколко могъщи държави, най-вече САЩ, Израел, Турция. Някои европейски страни също имат черен принос – активна е Франция. Тези държави обаче са далеч, не поемат своята отговорност в онова, което следва от бежанската вълна, каза още Павел Шопов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още по темата: бежанциСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
0
 
! Отговори
za balgari преди 10 години
nenitreva qzvata na siriq
203
2
 
3
 
! Отговори
Иван преди 10 години
А тези, които плюете по религията на хората, ето заради балъци като вас са създадени религиите, за да служат като повод за разделение, който може да бъде извъртан в интерес на великите сили. Вие не сте нищо повече от тези, които наричате ислямски ектремисти и фанатици, озлобени прости и ограничени маси, мразещи всички различни от тях.
202
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Това, което трябва да се направи е тези, които подстрикаха войната задари финансовите си интереси да поемат отговорност за тези хора, а не тя да пада на плещите на бедна страна като България.
201
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Ако недай Боже в България стане военен конфликт искам да ви видя как ще се почувствате бягайки от войната за да спасите себе си и семействата си да бъдете ритани като кучета където отидете по света и всички да гледат на вас като на тежест. Тази война е изкуствено финансирана от САЩ, Кувейт и Саудитска Арабия, местното население не е виновно. Като не им харесва на господата "националисти", направо да излизаме от ООН! И не, няма сравнение с българските емигранти, защото животът им не е застрашен.
200
1
 
2
 
! Отговори
julia.yanakieva преди 10 години
До eve1ЕСТЕСТВЕНО! ДОРИ, НЯМА ДА НИ ПРИЕМАТ ... СЪС СИГУРНОСТ И ВИЕ, НЕ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ И ТЕ, ЩЕ НИ ПОСРЕЩНАТ С "ДОБРЕ ДОШЛИ", НАЛИ?!
199
0
 
2
 
! Отговори
julia.yanakieva преди 10 години
До ПацоАКО, ЗНАЕХТЕ, ЗНАЧЕНИЕТО НА ДУМАТА БЕЖАНЕЦ, БИ ТРЯБВАЛО ДА НЕ ПРАВИТЕ СРАВНЕНИЕ М/У БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА, КОИТО / доброволно са напуснали своята страна по икономически причини/, т.е. НЕ СА СЪС СТАТУС НА БЕЖАНЦИ, КАКТО СА СИРИЙСКИТЕ МЮСЮЛМАНИ У НАС, МОЛЯ?! ...
198
0
 
3
 
! Отговори
julia.yanakieva преди 10 години
КАКВО ГО УСУКВАТ ОТ АТАКА?! ... ДОКОГА ЩЕ ТЪРПЯТ БЕЗУМИЯТА И БЕЗОТГОВОРНОСТТА НА АРОГАНТНИТЕ БСП И ДПС?! ... ЗАЩО АТАКИСТИТЕ, ЛИЧНО, НЕ ПОИСКАТ ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, ЗА ДА ДОКАЖАТ ПРЕТЕНЦИИТЕ СИ ЗА НАЦИОНАЛИСТИ И ЧЕ НАИСТИНА, НЕ СА СЪГЛАСНИ С ПОЛИТИКАТА МУ, ВМЕСТО ДА НИ ПРИЗОВАВАТ ОТ ЕКРАНА НА ТВ СИ, НА БУНТ СРЕЩУ НАШЕСТВИЕТО НА СИРИЙСКИТЕ МЮСЮЛМАНИ, КОИТО НАГЛО СЕ РАЗПОРЕЖДАТ И ИСКАТ ПРОМЯНА НА ЗАКОНИТЕ НИ, ЗА ДА УЗАКОНИМ МНОГОЖЕНСТВОТО ИМ ...И ВСИЧКО ОСТАНАЛО В ТЕХЕН ИНТЕРЕС, МОЛЯ?! ...
197
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 10 години
До Коко много позитивно...забравяш,че като се научи колко лесно се минава и как хубаво се обгрижва и тука ше стане лавина,а не вълна
196
0
 
9
 
! Отговори
Гребчева преди 10 години
Гадното в случая е че пенсионерите мизерстват за разлика от бежанците.
195
21
 
4
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Тази статия е много манипулативна. Разгеле, ще има с какво да се оправдават БСП-то, че нищо не са успели да направят. Със сирийската криза и бежанците! Не ви ли е срам! От друга страна, що за държава сме ако не можем да поемем, в момента, около 4000-4300 души (хора бягащи от смъртта)? Максимум да стигнат 10000 човека - и какво - държавата фалира?! Ами да я закриваме! Не настройвайте хората, гадно е..
194
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държавата плаща на бежанец: закуска, обяд, вечер, ток, вода, медицински грижи + около 100 лева джобни. На месец наистина стават към 1000 лева на човек. Като дойде зимата и трябва да ги отопляват, ще станат и повече разходите, както и хората.
193
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А сега да видим. Атака подкрепи БСП и ДПС и направиха кабинет. Сега да видим дали някой ще ги подкрепи тях при това проекторешение. Или са там само, за да взимат пари когато трябва кворум. И от време на време да хвърлят прах в очите на хората.
192
6
 
13
 
! Отговори
Луди ли сме преди 10 години
Как 1100лв. за бежанец, тия за какви ни мислят? Това е очевидна измама особено нагла! Нали ако наистина се отделяха тия пари,в бежанския лагер щеше да е като в палата на Шехерезада, а не пълна мизерия! Примерно майка с четири деца-5500 лв. на месец, напълно достатъчни да си обзаведат стаята доста прилично,а не да спят на земята и да се оплакват че гладуват. Може би за пред западняците да мине измамата но при нашите цени това са си бая пари.
191
12
 
16
 
! Отговори
реалист преди 10 години
Горките хорица ,но ако им се наложи да живеят в държавата на Боко Тиквата ,скоро ще се върнат обратно.Ако останат на нашия стандарт няма да издържат и два месеца.Друг е въпроса къде отиват тези 1100лв., които са от нашия джоб , а на бежанците дават по 67лв джобни и филия хляб.
190
1
 
16
 
! Отговори
Учудена преди 10 години
Откъде един сириец ще намира в БГкато остане да живее в хубавата ни Родина,по 2-3000 лв.месечно за да си гледа 10-те деца и двете си съпруги?Или трябва да го вземат в Парламента,или някой ислямист-фундаменталист ще му праща помощи отвън!Със сигурност няма да сеиздържа честно и почтено.../напр.като гледа шипки в безлюдните полета.../
189
6
 
11
 
! Отговори
Зарп преди 10 години
Тези мазници подалече от тук! Не мога да ги понасам...
188
6
 
7
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Бърза помощ уби сирийка - с дванадесет сина и петдесет внука...Следва отгмъщение -реванш с рязане на сърца и дробове....Ха, честито да ви е!
187
26
 
9
 
! Отговори
Пацо преди 10 години
Да ти пикам на държавата ако не можем да се справим със 20 000 бежанци - а това е възможно най голямата цифра. Ние българите сме 3 милиона по-света. Ако всички започнат така да се отнасят така към нас - как ще е. Тези сравнения в статията са глупости поредната статия което се опитва да ти промие мозъка. В кой век живеем хора ....
186
10
 
15
 
! Отговори
eve1 преди 10 години
Обществото не трябва да се настройва срещу бежанците,тези хора са в беда,избягали са от войната и трябва да им се помогне.Не дай си боже и на нас се наложи да сме бежанци добре ли ще ни е ако ни посрещат,като натрапници?
185
4
 
2
 
! Отговори
ДИМО С ЧУКА преди 10 години
До АнонименЕИ АЛАНКОЛУ ИЗОСТАНАЛ СИ ЧОК БА АРКАДАШ,НЕРДЕ ЯМБОЛ,НЕРДЕ СТАНМБОЛ.ПИТАИ БАБА СИ КОИ УПРАВЛЯВА СЕГА И ЩЕ ТИ КАЖЕ,АМСАЛАК,С КАРМАЗИ А..