НЗОК отпусна още 270 хил. лева за болнична помощ от резерва

Разпределението на парите по болници ще се прави от РЗОК
Обновена: 23 сеп 2013 16:38 | 23 сеп 2013 16:38,
2
НЗОК отпусна още 270 хил. лева за болнична помощ от резерва
Снимка: архив, Булфото

Надзорният съвет на НЗОК раши да освободи средствата от резерва на Касата за непредвидени и неотложни разходи, които са в размер на 269 033 000 лв.

От тях 23 000 000 лв. ще бъдат насочени към плащания за болнична помощ, извършена през август. С останалите 246 033 000 лв. ще бъдат осигурени средства за болниците през последното тримесечие на годината.

Разпределението по лечебни заведения ще бъде изготвено по предложения на директорите на районните здравноосигурителни каси, след което ще бъде утвърдено от Надзорния съвет на НЗОК.

Поради формиран сериозен дефицит в бюджета на НЗОК Надзорният съвет не е приел предложението през тази година да бъде включен допълнителен лекарствен продукт за диагнозата: "злокачествено новообразувание на млечната жлеза".

При преговорите за Национален рамков договор за 2014 година ще се търси възможност за включване на новата терапевтична индикация в съответната клинична процедура.

От НЗОК припомнят, че и към момента за тази диагноза е осигурено съвременно лечение с таргетна терапия, прилагана в болничната помощ, както и с хормонозаместваща терапия при домашно лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Освен , че са много по-добре платени, лекарите в Германия работят в много по-добри условия, защото нямат никакви лимити за изследвания , за лекарства и консумативи . Специализират без да мизерстват те и семействата им.В България по традиция от социализма един строителен работник взема в пъти повече от интелектуалеца - лекар.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докога заплатата не лекарите в България ще е по-ниска от заплатата на чистачките в българските банки?В отрасловия договор в здравеопазването пише -800 лева за лекар с две специалности.Къде са парите от осигуровките. Гладна мечка хоро не играе.Един учебник по медицина струва по 200 лева. Как ще си поддържат квалификацията лекарите с тия мизерни трохи, които им плащат у нас. В Германия един българин -лекар без специалност, дошъл направо от студентската скамейка и учил у нас взема 3000 Евро!?