Не щем кръчмарски туристи, а широкоскроени

Туризмът ни със стратeгия – готова ще е до седмица
Обновена: 1 окт 2013 19:56 | 1 окт 2013 19:25,
34
Не щем кръчмарски туристи, а широкоскроени
Широкоскроени туристи снимат из София. Снимка: архив, Булфото

Проектът на национална стратегия за развитие на туризма ще бъде готов в края на следващата седмица, обяви в Димитровград вицепремиерът Даниела Бобева.

Според нея документът трябва да отрази преориентацията на политиката ни в областта на туризма - вниманието да се обърне към туристите с по-широки интереси.

"Документът трябва да обвърже всички обекти на културно-историческото наследство, да обхване разнообразните видове туристически продукти, които предлага България, за да бъде привличането на туристи по-ефективно и целогодишно", поясни тя.

По думите й в проекта ще бъде отделено специално място на културно-историческия туризъм.

"България има нужда от туристи с широк профил, които ще влизат не само в кръчмите, но и в музеите", коментира вицепремиерът.

Тя подчерта, че се води активна политика за привличане на точно такъв тип туристи от Китай, Русия, ОНД, Виетнам и др.

"Полагаме сериозни усилия за облекчаване на визовия режим, но трябва да се има предвид, че като член на ЕС имаме ограничения в това отношение", каза Бобева.

"Обикновено не критикувам предишните правителства, но по отношение на рекламата имам сериозни забележки. Харчени са пари без никакъв ефект. Ограниченият ресурс, с който разполагаме, трябва да се изразходва много внимателно – да се преценява на кои пазари и как точно да се рекламира, да се целят конкретни групи туристи", обясни още тя.

Даниела Бобева смята, че задача на българските външно-икономически служби е именно да рекламират условията за туризъм в страната и да привличат туристи и инвеститори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Не щем ли? Що тогава години наред се стараем да привличаме само такива туристи? Що застроихме цялото Черноморие с грозни хотели, по-грозни казина и дискотеки? Че не само Черноморието, ама и планините се опитваме да бетонираме? А, ясно - щото искаме широкоскроени туристи... Всъщност искаме туристи с дълбоки джобове, без да ни е грижа какво ще правят тук и каква представа за страната ни имат и ЩЕ проимат... Проблемът си е наш, не на чужденците.
30
0
 
2
 
! Отговори
1chovek преди 10 години
Тия се на...ха след репортажа на готината кака от ББС (Стейси) и сега се чудят какви да ги сътворят. За 1 седмица щели да правят стратегии... Да се смея ли, да плача ли - не знам....Тая стратегия е леко закъсняла с 20 години и едва ли може да стане за 1 седмица.Но поне това е хубаво, че от филма има ефект и много тикви у нас трябва дълбоко (доколкото им е природно възможно) да се замислят.Не искам държавата ми да е публичния дом на Европа!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смехотворно е да се сравняват обектите нс културно-историческо наследство на България с тези на Италия, Гърция, Франция, Испания, Португалия, Белгия, Чехия, Австрия, та дори на една Хърватия. Просто онези държави има запазени цели антични комплекси, средновековни крепости, ренесансови градове, както са били...имат стотици художници и скулптори от световно значение, имат културен живот, съизмерим с по-висок стандарт и повече население. Хубаво е да имаме стратегия, но не трябва да очакваме чудеса.
28
1
 
0
 
! Отговори
до варненец преди 10 години
Пич, софиянец съм, ама къде го видя този потенциал в София незнам. София е типичен административен център, ако дойде турист, то ще е заради клубовете, т.е. пиенето. Има много музеи, да, както и важни сгради, но те са с национално, а не с международно значение. Едва ли чужденец ще дойде заради св. Седмочисленици и картини от БГ художници. Нямаме дори стар град. Пловдив и Търново според мен са с много по-голям потенциал за културен туризъм, както и Варна и Бургас
27
2
 
1
 
! Отговори
Kir Алоо преди 10 години
До Анонимен Никой никога не е губил,тепърва може да се привличат нови и нови-това зависи от рекламата! Ама може и ГЕЙ туризъм да се рекламира,белким дойдат достатъчно надарени за да ти задоволят неутолимият ти дирник. Колкото по-вече,толкова ще ти се разшири....можеш много да поемаш..
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
9Едва ли знаеш че Виетко харчи кешавацита в Сен тропе а не в Беге.Разхожда се с Ролса като собственик на пет *** и се взема на сериозно колкото *** на панаир.Та толкова за туризЪма и социализЪма.
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужасно ми е смешно когато *** говорят за туризъм.Държава в която НЯМА нито един качествен ресторант ми говорят за качествени туристи.Е нема такъв цирк.Ако не идват пияните англичани то може спокойно да закриете туризЪма у БиеГие.Смешници!
24
6
 
3
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 10 години
*** става само за секс и алкохолен туризъм, който иска море, природни и исторически забележителности или въобще култура да ходи в Турция или Гърция.
23
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поправете си заглавието.Не искаме, а не не щемБългарите не искаме да ви четем шопския диалект!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Китай, Русия, ОНД, Виетнам и др..." . Ами г-жа вие както сте ги подредили да разбираме под други Северна Корея и Куба. Смях
21
3
 
10
 
! Отговори
kir преди 10 години
ВИЕТНАМСКИ ТУРИСТИ...тая изобщо не знае на кой свят се намира.Те се чудят как да намерят нещо да ядат днес, а тая офца ги прати на другия край на света да правят туризъм. Можели такива неандерталци да имаме по етажите на властта.Офффффффф!!!Аз незнам да има държава ОН, но това е друга тема.
20
2
 
1
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Туристи не са важни. Важни са пътешествениците. Ама за тях държавните стратегии са безмислени. Бе общо взето големи глупости с този туризъм.
19
0
 
7
 
! Отговори
HST преди 10 години
И кой реши, че "широко скроени" се пише като една дума? Хайде, опитайте да я произнесете!
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всъщност туристите които искате, отдавна ги изгонихте без да ви мигне окото. Сега се сетихте за тях когато видяхте, че само пияниците ви харесват. В Български курорт на почивка НИКОГА ПОВЕЧЕ. Само на някое диво място или в чужбина.
17
7
 
15
 
! Отговори
m преди 10 години
Червените *** пак решиха да подредят всички, като буркани в мазе. Туристите - в музеите, артистите - в театъра, майките - в доилната, протестиращите - между огражденията... Мама ви нещастна, не разбрахте ли, че колкото повече подреждате, толкова повече съпротива ще видите. всички сте за Северна Кореа, ама там на даже и платени писачи/*** няма да виреят.
16
3
 
16
 
! Отговори
Demos преди 10 години
Широко скроените туристи пък нас не ни искат. Ще се задоволяваме с алкохолиците и ***. За това нашите мъдри туристически предприемачи сами са си виновни. Аз си ходя на море в чужбина и неща да чуя за нашето жалко свърталище на наркомани, *** и алкохолици, наречено българско черноморие.
15
2
 
12
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Що съ занимавъти с глупости,с къф исторически и културен туризъм ще ловите шарани бе,пак ще се усвоят едни мангизи и пак само алкохолен туризъм ще има!
14
5
 
17
 
! Отговори
варненец преди 10 години
София има голям потенциал много туристи се изсипват там . Релкама трябва ! Нашата археология бие Гръцката -в Атина в музея само каманаци , ама рекламата голяма . И достъпно място където да се съберат всички тракийски съкровища . А не сега едното в Казанлък, едното в БАН , едното чак горе на Витоша , други пък са по чужбина и така ...
13
1
 
1
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Туристите са рибки в мрежата,коквито сме и ние бе пичове.Имаш ли някоя стинка в джоба,все си интересен.
12
0
 
15
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Олинклузивна алкохолиадаДобре дошли приятели на слънчев градще ви напоиме всички до откат!Никъде го няма този рай-да се пие автино безкрай.Българският алкохол е оргинал,правен от префйектен матриал!Тука бъркаш сутрин вечер и обяд,замъглен във спиртен кръговрат.Олинклузифни туристи споко,гълтайте по много и ще спинкате дълбоко!БГ алхимици мешат питиета нон-стоп,догодина си търси нов черен дроб!само не ме питайте за бандерол,щото ще поручите *** гол!