Паркоместата да се продават с жилищата

Нотариуси ги нареждат до мазето и тавана
2 окт 2013 07:36, Петя Славова
13
Паркоместата да се продават с жилищата
Снимка: Булфото

Паркоместата да се продават с жилището, както това се случва с мазето и таванът. Така"24 часа" отразява предложението на нотариусите.

В момента няма закон, който да казва що е паркомясто. Освен това паркоместата не са регламентирани като самостоятелни обекти, подобно на гаражите. Наредба предвижда към всяко жилище да има паркомясто, но нищо не задължава инвеститорът да го продаде заедно с жилището, нито пък купувачът да го придобие с него.

Затова нотариусите предлагат тази промяна. От гилдията смятат, че отпадането на заверката на сделките с коли е прибързана мярка.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
нутариус куркински преди 5 години
Вия от глад като койот вече, приемайте го.
11
0
 
1
 
! Отговори
pitanka преди 5 години
Abe,na koi e ***
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работата трябва да е такава. Строи се блок. На всеки апартамент да има по 1,5 паркоместа по закон. Само такива проекти да се одобряват от общината. Просто, нали? В Лондон, например, към всяка жилищна сграда по закон трябва да има определен брой места и той със сигурност е над 1 на апартамент. За бизнес сградите- ако сградата е с капацитет 100 работни места, това означава 300 паркоместа в подземния гараж. Лесно и подредено. Няма коли по улиците, има място за всички.
9
0
 
6
 
! Отговори
jjj преди 5 години
нотариуса ти взима 100 200лв за 1 скапан договор на който няма никаква юридическа отговорност само лъжат и прибират парите на хората!!!това ново предложение да отпаднат от сделките е много приемливо и разумно !!!Стига рекет от дадени институции нали сме в Европа-та там хората са го измислили и това е практика където я няма никъде
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ха ха. Нотариусите вместо да мислят глупости да попитат общините, защо паркоместата пред блоковете станаха синя зона?. В Бургас в центъра вътрешните междублокови паркинги, които са построени заедно с блоковете, за да могат живеещите там да паркират от 2 години станаха синя зона!! Та това са затворени вътре блокови паркинги. Как може такава алчност!! Сега живущите там плащаме на общината всяка година такси. Ето блоковете са построени с парко места, но общините ги приватизираха!
7
1
 
5
 
! Отговори
ттт преди 5 години
И ако някой ми паркира на парко-мястото нахлуване с взлом ли ще се води? И ако извикам осмокракия да го вдигне, той дали няма да минава всяка нощ да ми троши колата (знае къде е паркирана).
6
0
 
5
 
! Отговори
Сиганин преди 5 години
Както в цяла Европа така и в целия ЕС само в България има такава практика - нотариус да се занимава с регистрация на зделки с автомобили, както само в България милиционери се занимават с регистрация на автомобили - жалка работа. И регистриращите автомобили първа категория труд - смешници.
5
0
 
6
 
! Отговори
Хм преди 5 години
мда - освен това паркоместата не получават нотариален акт, не се приемат за обезпечение пред банка - не можеш да вземеш ипотечен кредит за тях...

гараж - това е истината...
4
2
 
2
 
! Отговори
Нотариусите преди 5 години
в прав текст обвиняват всички, които извършват или биха извършили сделка с кола, че са измамници! Такова чудо не е било и по време на народния съд след 09.1944.
3
4
 
5
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
АЛОУУУУУ Днес.бг - стегнете се бе ! ТОВА,КОЕТО ГО ПИШЕТЕ,ЧЕ Е ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е СЕГА ДЕЙСТВАЩИЯ РЕЖИМ НА ПРОДАЖБИ.Петя Славова НЕКА ИЗТРЕЗНЕЕ И ТОГАВА ДА ПИШЕ!ГОЛЕМИ *** СТЕ!
2
1
 
8
 
! Отговори
зеус преди 5 години
Нотариусите май много са огладнели вече:)
1
4
 
6
 
! Отговори
онбашията преди 5 години
а дано. манастирски ливади в софия щеше да е един хубав квартал ако такава наредба имаше преди 15 години