БСП достигна своя максимум, смята социолог

С едно-две значими събития "Атака" може пак да влезе в НС
Обновена: 3 окт 2013 10:27 | 3 окт 2013 10:27, Красимир Ангелов
31
БСП достигна своя максимум, смята социолог
Снимка: Булфото

"След протестите, след като те затихнаха малко или много, настъпи една политизация на обществения живот – настъпва и политизация сред избирателите, която е в полза на най-големите партии", обяви в студиото на bTV социологът от Алфа Рисърч Геновева Петрова.

"БСП и нейният резултат, партия, която в момента все пак е водеща, очевидно е достигнала своя максимум и в общи линии е изчерпала резерва, на който може да разчита", допълни социоложката и отчете, че за разлика от социалистите ГЕРБ успява да възстанови част от избирателите си, които беше загубила през лятото.

Реформаторския блок пък успява да задържи потенциала, с който стартира, отчете Петрова.

По думите й за момента няма еднозначен отговор дали „Атака“ ще влезе в следващия парламент.

"Ако съдим по настоящите нагласи, по-скоро НФСБ разполага с шансове да бъде представен в парламента. Но едно-две събития биха могли да мобилизират набързо един националистически вот", аргументира се социоложката.

Както Dnes.bg ви съобщи, изключително близки резултати на основните политически играчи у нас – ГЕРБ и БСП, даде социологическо изследване на "Алфа Рисърч", проведено между 19 и 25 септември сред 1010 души.

17,9% от анкетираните заявяват подкрепата си за БСП, а 17,1% - за ГЕРБ, става ясно от него.

Според социолозите, ако изборите са сега, в парламента биха влезли четири партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
6
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
БСП се клатят на клона, който вече скърца. След месец идва големият студ. Хората масово ще си пуснат парното и духалките. Сметките за ток и парно ще скочат до небесата и протестите отново ще започнат. Освен това и цените на зеленчуци и плодове ще скочат, хлябът вече скочи, а идва и коледното увеличение (!!!) на цените. Вдигне ли се социалното напрежение, рейтингът на БСП и правителството ще се срине. За парламента са ясни 4 партии - БСп, ГЕРБ, ДПС, Реф. блок, може би НФСБ и малък шанс за Атака.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбрахте ли? Господата от това правителство се готвят да вдигнат данъците за колите ни!
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много бързо ще се срине доверието на БСП. Дори и да спечели изборите няма да управлява, дори и да направи коалиция с ДПС, защото няма да й достигнат гласовете, както при ГЕРБ.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Но едно-две събития биха могли да мобилизират набързо един националистически вот"Не едно-две събития, а един два репортажа за "събития". Така се прави в нашата мила родина, не е важно какво се е случило, а какво се дава по телевизиите на пеевски. За съжаление повечето хора просто отказват да мислят и наготово лапат това което им изсипват от "свободните" и "обективни" медии. Жалко за такива, хора, но най-вече жалко за България, защото е толкова лесно да те манипулират когато отказваш да мислиш
24
2
 
13
 
! Отговори
българин преди 10 години
Нали ни остави БСП без телевизия.Ако има избори след един месец ще има да видят кон боб яде ли!
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ,БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ - ДО СТЕНАТА!
22
0
 
11
 
! Отговори
Пасам преди 10 години
Да бе, максимум!Максимумът на БСП/БКП е 99, 9о % и е достигнат на всички 'избори' преди 89та година! :) ))
21
2
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Все пак има тук там нещо за усвояване било европейски фондове или остатъци от труда на народа. ,когато не остане камък върху камък тогава правитеството е поработило добре.,пък и все още има живи хора.
20
23
 
13
 
! Отговори
789 преди 10 години
Излязоха 3 социологически проучвания.Но последното,а последното било "гласът на народа" според БТВ.А защо мили журналистчета предните две не са били "гласът на народа".Гледам сутрешните блокове и се чудя аз ли нещо не съм в ред или тези тупоросали се пред екрана.Питат Орешарски кога ще си подаде оставката/представете си/а не питат ББ къде са 1.4 млр лв.къде са 4 млд фиск резерв,защо е взел още 4 млд дълг.Тези въпроси са табу,гледат го и му се радват сякаш и пред тях стои"иконата"на Вучков
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гурче, кво означава "безбите", казвал съм ти много пъти, че тая дрога ще ти направи дупка в мозъка!(
18
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тъй ли?В монета не управлява ли ДПС?
17
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОЩЕ ХИЛЯДА ГОДИНИ ЩЕ ВИ УПРАВЛЯВАМЕ *** , САМО БСП
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дупенето ще е повсеместно.На безбите селски алкохолици никой нищо няма да даде бъди спокоен:)
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаха пак сорос и рептилите:)Сериозно ли бе?Като сорос даваше стотици милиони на Станишев беше ок.За нас може за другите не?На нас като дава не сме платени.Умрат да бутат стълбичката ***.Как така някакви политически движения ще се финанисрат не през олигарси а през фондации?Кой го дава така:)
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сорос паке развързал кесията и плаща за изкуствени рейтинги!Соросе, юдо искариотска, ела в България и виж къде си даваш парите, на какви тирани залагаш да правят демокрация! Пфу!
13
6
 
7
 
! Отговори
МАНГО ФАКУЛТЕТСКИ преди 10 години
АЛФА РИСЪРЧ и досега яко се нагушваха от подобна поръчкова социология.И ще продължават в този дух, защото келепир има в тази работа, и то все по-голям напоследък.Защото не само *** дават луди пари за поръчкова социология, ама и Партии, че и олигарси в последно време.
12
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТЕЗИ ПРОУЧВАНИЯ СЕ ПРАВЯТ ПРЕДИМНО СРЕД ШЕПА ШОПИ В СТОЛИЦАТА
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До azЯ кажи защо едни избори сега обслужат герб?
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименРазбира се.Средната класа е враг номер едно на БСП.Замогването на българина им основен проблем.Средна класа с плашене с Бойко и 30 лв по-коледа не се упавлява.Ако е до тях в България ще има само "главно безработни хора с основно и средно образование над 65 години или от малцинствата"
9
21
 
2
 
! Отговори
az преди 10 години
избори имаше през май, следващите са 2017година.тази социоложка и др. като нея, които обслужват т.н. десни отричаха, че бсп води на герб в предпочитанията на избирателя - сега изведнъж герб почнал да настига......*** ги разбери :)