Да въоръжим училищата с нет и таблети, зове Плевнелиев

"Всеки успех и откритие започва с една мечта"
4 окт 2013 19:19,
39
Да въоръжим училищата с нет и таблети, зове Плевнелиев
Президентът на конференцията. Снимка: БТА

Трябва да въоръжим нашите училища със съответните интернет връзки, таблети, електронни дъски, да оборудваме и подкрепим университетите и учителите така, че да можем да адресираме тази нова вълна знание, което достига до всеки човек.

Това отбеляза президентът Росен Плевнелиев на конференцията "Наука, иновации и предприемачество 110 години след рождението на Джон Атанасов".

"Младите изследователи, които отличих днес с наградата "Джон Атанасов" са пълни с дързостта да следващи мечтите си, защото всеки успех и откритие започва с една мечта и със смелостта да я преследваш", допълни държавният глава.

Според него развитието на предприемаческата среда в България трябва да бъде един от основните приоритети на държавата.

"Като политик и инженер, президентът слага себе си сред тези, които трябва да работят активно в подкрепа на проектите и програми, насочени към формиране на творческо мислене, към предприемачество, иновативни решения", заяви той.

"Имаме нужда от повече такива хора, като Джон Атанасов – дръзкомислещи, прагматично мечтаещи и хора, които отварят нови хоризонти", каза Плевнелиев.

По думите му, в България има такива хора и всички сме длъжни да им помагаме, защото те работят за интеграция на страната ни.

Като пример за това той изтъкна наличието на квалифицирани кадри - около 3500 студенти получават степен в науките, свързани с информационните и комуникационните технологии от български университети всяка година, а от 2001 г. броят им се се удвоил.

Президентът бе категоричен, че докато е работил като инженер, България е била може би една година след Тайланд по развитие.

"Тогава страната ни е имала реализация на проекти и продукти на световно ниво. Това, че днес България не е на същото ниво не ме депресира, а мотивира, защото имаме потенциал за развитие", каза още Росен Плевнелиев.

По думите му страната ни има много силни традиции в научната и развойна дейност – клонове на много световни икономически компании работят в България, като разработват глобални проекти, софтуер и много други високотехнологични продукти.

Той отбеляза още, че скоро ще бъде готова първата иновативна и първа за България оперативна програма, която е в подкрепа на образованието и науката – "Образование и наука за интелигентен растеж".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Роска , колко процента ти обещаха?
12
3
 
14
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
увредете очите на децата от малки и да застлъстяват с обездвижване
11
2
 
12
 
! Отговори
Павлина преди 10 години
Сигурно е намерил и кой да ги внесе
10
1
 
17
 
! Отговори
klasaaa преди 10 години
Да се въоръжим с пистолети за самоотбрана. Не виждам причина да не се допусне продажбата на пистолети за самоотбрана при условие, че на всеки *** се дава право да трепе хората с колата си.
9
3
 
20
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Плевня,да не забравиш да ги въоръжиш и с диоптърни очила.Ще им станат меки китките,като твоите.И най-важното:НИЩО НЯМА ДА ПРОИЗВЕЖДАТ.Няма предприятия само търгаши,като теб!
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама то само таблетите и нета са проблема на образователната система.Роска,ти си тотален ***!Всъщност...ние Българите сме ***,защото търпим такива тупани като теб.Та да те светна! Училищата благодарение на такива като теб в управлението на прехода бълват в голямата си част абсолютно НЕГРАМОТНИ,но за сметка на това дипломирани кадри.И всичко това,учителите го знаят,но са принудени да не пишат отсъствия и двойки на разни *** само и само да не се затварят паралелки и училища.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дай пари за оптика и ще има и на луната нет :)
6
4
 
20
 
! Отговори
ПАВЕЛ преди 10 години
ТОЗИ ПЛУЖЪК ЛИГАВ , ТАЗИ МИЖИТУРКА , ТОЗИ ГОЛ *** , КОЙТО БЪРКА РОДОПИТЕ СЪС СКАЛИСТИТЕ ПЛАНИНИ Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ .ОСТАВКА , ПЛЕВНЕЛИЕВА МИЖИТУРКО , ОСТАВКА .
5
3
 
14
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Да въоражим килиите по затворите с всички комунисти и нека започнем с теб, Роско Педероско !
4
2
 
8
 
! Отговори
Протестиращ-112 дни! преди 10 години
Питам държавната глава - Росен Прокопиев, защо той и "Протестна мрежа" ООД решиха да прекратим протестите пред МС и НС ? Вчера бяхме се събрали четирима "хора" пред НС и свършихме работа като за сто. Ние искаме спонтанно да се събираме и протестираме, както до сега. ООД-то нареди да се събираме само в четвъртък , в 18.30 ч.. Питам, през останалите 6 дни кой ще опикава и *** центъра на София ? Кантрапротестиращите не могат да свършат такава работа. Те са гладни, а ние сме средна класа.
3
1
 
15
 
! Отговори
BGN преди 10 години
Тоя цял мандат мечтае, то не беше меро до витоша, таблети в училищата, кво ли не !!!Аз си мечтая, веднъж да го видя да говори без бележка в ръцете !!!
2
3
 
15
 
! Отговори
ivo преди 10 години
И неговите офшорки да са консултанти и вносители на техниката . Абе *** офшорски що не си ходиш в затвора ?
1
2
 
23
 
! Отговори
Плевнелиев преди 10 години
Бла бла бла трябва това, трябва онова, бла бла следвай мечтите си бла бла бла.