Местан разкрива схемата на ГЕРБ за калинките

1 г. намалено работно време, после отговаряш на законовите изисквания
Обновена: 4 окт 2013 07:09 | 4 окт 2013 07:09,
88
Местан разкрива схемата на ГЕРБ за калинките
Лютви Местан. Снимка: БТА

Нов вид калинки сред държавните служители, назначавани от ГЕРБ, разкри Лютви Местан в интервю за „24 часа“. "Партийните кадри, които не покриват изискванията на Закона за държавния служител, са били назначавани с намалено работно време, докато покрият изискванията. Едва след това за поста е бил назначаван конкурс, който те са печелели", обясни лидерът на ДПС.

За първи път той разкрива част от партийните назначения на ГЕРБ от прословутата папка за калинките.

Така например резолюция върху становище на правната дирекция на здравното министерство за назначаването на д-р Велин Денев за директор на спешната помощ в Смолян гласи: "Да се изчака навършването на 1 г. и след това да бъде сключен трудов договор."

При оформянето на трудовия договор е приложено и копие от предложението за назначаването, направено от настоящия кмет на Смолян и бивш депутат от ГЕРБ Николай Мелемов. "Д-р Денев не е калинка. Има нужния опит и като управляващ здравни структури, и като лекар", каза Мелемов.

Денев е шеф на спешния център в Смолян от 2,5 г. Назначен е със заповед на зам.-министъра на здравеопазването д-р Кирил Добрев в кабинета "Борисов". "Никога не съм бил партиен член. Ако назначението ми съвпада с нечие партийно управление, каква вина имам? Имал съм нужния опит за поста", каза д-р Денев.

В Плевен след заседание на общинското ръководство на ГЕРБ областният шеф Иван Новкиришки е предложил за директор на дома за деца д-р Десислава Коцева-Събева. Скандалното тук е, че Новкиришки се е подписал като областен управител, а печатът е партиен. Предложенията са правени до Изпълнителната комисия на ГЕРБ и административния секретар Цветомир Паунов.

"Шокирана съм. Това е безумие!", заяви д-р Десислава Георгиева-Събева и обясни, че спечелила шефското място след конкурс. "Защитила съм специалност детски болести през 2003 г. От 13 г. работя в дома", разказа тя и обяви, че не познава лично Новкиришки и не членува в ГЕРБ.

Д-р Лада Панчева, която бе в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ на последните избори, е изпълнявала длъжността директор на Дома за медико-социални грижи за деца във Видин, без да е минала през конкурс и по предложение на депутата Владимир Тошев. Тя била назначена, след като предишната директорка се пенсионирала и "до провеждане на конкурс", но такъв не е бил обявен през мандата на ГЕРБ и тя е директорствала повече от година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе Местанчо... по-некадърни назначения от тези на ДПС няма! На времето назначихте пълни некадърници в земеделието (не знаеха даже български) - сега след като нищо не направиха, но натрупаха няколко годинки стаж ги наричате специалисти! А зам.министърчето - и то назначено да стажува ама в партията (с парите от субсидията, т.е. нашите пари) и то експерт станало! Можело да контактува с общините - там да не говорят на марсиански, че специални умения се изискват? Гнусни сте - да знаеш Местане!
73
2
 
5
 
! Отговори
КУРти преди 10 години
МРЪСЕН ТУРЧИН
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЛКО ХОРА ВБЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА ЗА ДА СИ НАЗНАЧИТЕ ПАРТИИНИТЕ ПРОТЕЖЕТА,ДРУГАРЮ МЕСТАН? ТО МАЙ НЯМА ДА ВИ СТИГНЕ ЦЕЛИЯ ДЪРЖАВЕН АПАРАТ СЪС АДМИНИСТРАЦИЯТА ЗАЕДНО.И ДОКОГА ЩЕ Е ТАКА? МОЖЕ БИ ДОКАТО НЕ ИЗЗЕМЕТЕ ДЪРЖАВАТА? ДО ВСЕКИ МИНСТЪР С БЪЛГАРСКО ИМЕ СЛОЖИХТЕ ПО ЕДИН ЗАМ.С ТУРСКО ТАКОВА.ДО ВСЕКИ КМЕТ,ДО ВСЕКИ ШЕФ,НАВСЯКЪДЕ ОКУПИРАХТЕ ВСИЧКО.ВЕЧЕ ОЧАКВАМ ДА НИ НАКАРАТЕ ДА СИ СМЕНИМ ИМЕНАТА С МОХАМЕДАНСКИ И ДА СИ ТУРИМ ФЕРЕДЖЕТА.НЕ НАИГРАХТЕ СЕ ,БРЕЙ, ОФИЦЕРИ АЛЧНИ. ОСТАВКА.
71
1
 
8
 
! Отговори
Нико преди 10 години
Ами за вашите Криминалинки всички знаем и досиетата им можем да видим и да се запознаем добре с тях!
70
0
 
8
 
! Отговори
The king преди 10 години
Но за това и държавата е на този хал- не се назначават кадърни хора, а на едикой си човека
69
0
 
6
 
! Отговори
The king преди 10 години
От такива назначения обикновен човек не може да се дореди до държавна работа!
68
4
 
10
 
! Отговори
Мая преди 10 години
Аман от интригите на Местан!
67
7
 
5
 
! Отговори
789 преди 10 години
Защо ли като ДПС продавала националните интереси другаря Цветанов посещаваше Турция с Касим дал а не с Доган.Защо ли поканите от турска страна бяха до Герб и Касим дал а не до Доган.Задавате ли си тези въпроси или хайде да плюем пък дали е вярно или не друга работа-но това сте вие гербери.Турция не приема ДПС а партията на Касим дал и това го показа и на изборите -слепи ли сте.Касим дал е техния човек и послушник -аркадаша на "иконата"ви ББ.
66
1
 
9
 
! Отговори
арнауд преди 10 години
Калинки винаги ги е имало в България.За това сме на това дередже.Местан/агент Павел/ знае това.А в смесените райони е същински ужас.Назначени са хора на ДПС с и без дипломи или купени такива.Не знаят добре говоримо български,пък писменно да не говорим.А и защо им е да знаят български където назначени хора на ДПС в държавни учреждения говорят постоянно на турски. Можещите и знаещите затова емигрират.
65
5
 
8
 
! Отговори
лулу преди 10 години
Турци и помаци ВЪН! Продажници! ОСТАВКА!
64
2
 
13
 
! Отговори
didispasova преди 10 години
Въобще не искам да слушам Местан ....мнението му и каквото и да е било свързано с дпс и бсп! Оставка!!!
63
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е ли да са квалифицирани като Бат Сали
62
0
 
9
 
! Отговори
.....КОЙ...... преди 10 години
НЕК.....НЕК.....НЕК....НЕК......НЕК......НЕК.....НЕК......НЕК.....Мам.... пак почнах да пелтеча... Мам......муЕгати некадърниците ......... Всички ВЪННННННННННННННН!!!!!
61
1
 
13
 
! Отговори
маги преди 10 години
А вашите кадри какви са бе, господин Местан?!? Ценни и незаменими!!!! Аре стига смешки???
60
5
 
4
 
! Отговори
до Пешко преди 10 години
Виж какво мойто момче, няма аз да ти върша работата, използвай си мозъчните гънки и си ги намери сам. Ето ти още една калинка назначена от ГЕРБ без конкурс за началник на РИО-Пловдив, Иванка Киркова.
59
2
 
7
 
! Отговори
bashkolio преди 10 години
До ПешкоЕй ***,няма "гърбав" който да не е "калинка"!!!!
58
4
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Т.е. "калинките на герб" са две - Калина и Румяна. Един мит си отиде :)
57
3
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Тия цитати от в Дума някъде другаде нали. В нета проверих само за тая Юлиана и копнах сивито на Добрев. Чакам те половин час да ми дадеш няколко имена, ти ми даде две - а аз ти дадох аргументи за противното. Лек и успешен ден
56
1
 
4
 
! Отговори
до Пешко преди 10 години
Допреди малко те мързеше да проверяваш в нета, сега нещо се разбърза от притеснение."От назначените от Мирослав Найденов чиновници в земеделското министерство през последните 4 г. общо 265 нови служители само 1 е постъпил на работа с конкурс"Сега след като откри интернет и Гугъл, използвай ги вместо да се излагаш като кифладжия по форумите.
55
5
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Две-три, защото освен тая Калина, от която тръгна всичко (и съм я упоменал) и Желева, може да има още някоя неизвестна никому освен на упорития кутевист. Това се доказва и твоите примери - някаква си Юлиана Иванова, която освен това не е никаква калинка, ами си е била баш за мястото с образованието и опита, който е имала, и Делян Добрев, който очевидно също си е бил на мястото, още повече, че именно той водеше преговорите за Белене при това в Русия и им показа един дебел.