Фидосова и Цветанов ни забиха нож в гърба, жалват се бивши ГЕРБ-ери

Двама ексдепутати и общинар бяха изслушани за тефтерчето на Златанов
Обновена: 8 окт 2013 14:39 | 8 окт 2013 12:54,
35
Фидосова и Цветанов ни забиха нож в гърба, жалват се бивши ГЕРБ-ери
Снимка: архив, Reuters

Ексдепутатите от ГЕРБ Емил Димитров и Вяра Петрова обвиниха бившия шеф на Комисията по установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов и самата институция, че са действали под натиск на ГЕРБ, и по-точно Иска Фидосова и Цветан Цветанов.

Общинският съветник от Варна Марио Шиваров пък се оплака, че Фидосова и Цветанов му забили нож в гърба чрез комисията. Той е бивш член на ГЕРБ. И тримата обясниха, че основната причина да се задейства комисията срещу тях е фактът, че са били вътрешна опозиция в партията.

Днес Димитров, Петрова и Шиваров бяха изслушани от временната анкетна комисия за проучване на фактите и данните за нарушения, извършени от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Казусът доби публичност като „тефтерчето на Златанов“. Прокуратурата показа въпросното тефтерче, в което Златанов беше водил свои записки кой „да се удари“. Доста от решенията се съгласуваха с „И.Ф. и Ц.Ц“.

Още по темата
Бившият депутат от ГЕРБ, сега работещ по проекта БАСТА, Емил Димитров разбрал неофициално, че срещу него текат проверки за установяване на конфликт на интереси. Шест месеца по тях не се правело нищо. Димитров е поканен на изслушване точно когато е далеч в чужбина.

Аз съм убеден, че през цялото време съм наблюдаван, следен, слушан, заяви Димитров.

Емил Димитров разказа, че дни след като дал интервю, в което казва, че Цветан Цветанов и Искра Фидосова са съсипали партия ГЕРБ, комисията излиза със становище, че Емил Димитров е в конфликт на интереси.

Дойде ми информация, че половин година целият БОП е работил по Емил Димитров, обясни още ексдепутатът. По негови думи са се чували закани от страна на Цветанов, че на Димитров му ще му се случат разни неща.

Наистина мислех, че тази комисия е независима, обясни Вяра Петрова. Тя сама подала молба да я проверят. Решението обаче доста се бавело – 11 месеца чакала, но имала данни, че се готви негативно становище. След като напуснала ГЕРБ, комисията взела решение, че няма конфликт на интереси. Вяра Петрова напусна 41-вото НС, след като излязоха данни, че майка й е участвала в обществени поръчки.

Шиваров пък бил един от основателите на ГЕРБ във Варна. Той лансира тезата, че е премахнат от партията и затова е използвана комисията за конфликт на интереси, защото е искал диалог, а не силово взимане на решенията. Искат да ме махнат от Общинския съвет, ама няма да стане. Ще ме търпят две години, твърд бе Шиваров.

Не може да работиш с едни хора и те да те ровят, отсече още той.

Още в началото на заседанието се развихри спор между председателя на комисията Кирил Добрев и депутатите от ГЕРБ. Опозицията се възпротиви, че за изслушване са поканени бившите им колеги Емил Димитров и Вяра Петрова. Представителите на ГЕРБ поискаха да знаят защо са поканени точно тези лица и какви са критериите, по които се решава кои хора, от всички, срещу които има преписки, да бъдат разпитани.

Добрев обясни, че комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси е забавила решенията по техните казуси повече от година.

Председателят изчете фрагменти от станалото прословуто тефтерче на вече подалия оставка председател на комисията Филип Златанов. В него доста често се споменава името на Емил Димитров, не липсват и записки за Вяра Петрова.

Искам да попитам бившите си колеги имат ли нещо против, че сме тук. Дразним ли нещо, попита Емил Димитров бившите си колеги от ГЕРБ - Емил Радев и Данаил Кирилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това са предатели а те винаги са много гнусни. Не съм фен на герб но предателите винаги ме отвръщават.
30
2
 
11
 
! Отговори
Факти преди 10 години
На Федероска и бе поверено да върти бизнеса на ГЕРБ, докато Цвинокио я пази и намира клиенти за изнудване! Факт е, че след като тарикатски я покриха с чадъра на "оставката" от парламента е изпаднала в Монтана в двуседмична депресия и не си е показала носа навън от страх! Факт е че Мирослава Найденова трепери от страх ! И защо ли...защото ако някой изплюе и 1 % истина в най малка доза то Гордиевия възел почва да се развръзва и пирамидата наречена ГЕРБ рухва. И то със страшна сила в посока затвора
29
2
 
14
 
! Отговори
Факти преди 10 години
Някой от Вас би ли ми помогнал с една информация? Кой издигна и направи мутрата Разбойко главен секретар на МВР? Ако ми отговорите на нея ще разберете и кой дърпа конците на управлението в България! И още един въпрос имам, някой от вас да е чул или видял Тиквата да е на протест през тия 23 г демокрация? Колкото до Цвинокио няма такова нагло*, изтипани се пред цяла България и каза че парите за 6 те му апартамента са от тъща му. И всички прокурори онемяха!!! И никой не я провери откъде са...
28
29
 
7
 
! Отговори
пофесор вучков преди 10 години
Герб могат и да си имат кривинки но си остават нормално хора за разлика от БСП и дежурните червени манипулаторчета тука
27
29
 
7
 
! Отговори
професор вучков преди 10 години
Герб може да си имат кривинки ,но са нормални хора за сметка на БСП и най вече на дежурните червенковци тука в сайта които ръсят мръсотии и джуркат плюсчета и минусчета в неусвес
26
1
 
17
 
! Отговори
:) преди 10 години
Гнус ме е.
25
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо сега се жалват тези ***, точно когато им спряха кранчето за далаверите и не ги предложиха за депутати.Помислете над този въпрос
24
0
 
18
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Неиска Фидосова!
23
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 19Ако тефтерчето не означава нищо за българските граждани, значи си живеем още в миналото или сме зомбирани от ББ, който ви гали по главите и Вие изпадате в екстаз. Жалко!
22
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много неща не знаете, Фидоскова не е направила нищо без разрешение от братя Борисови! И не само тя... Тия братя са за доживотна без замяна, за държавна измяна!
21
3
 
45
 
! Отговори
Жалък Българин преди 10 години
До възмутенТова че и те са яли от паницата това е ясно не знам какво се залъгваме който е там топи и блажи! Въпроса е че повечето не ги хващат и не успяват да докажат нищо, докато в случая с ГЕРБавите се доказаха прекалено много неща и ще се доказват още много а и много няма да бъдат доказани, но въпреки всичко хората продължават да вярват в мутрата и неговите лакеи и пак ще гласуват за тая плява !
20
1
 
30
 
! Отговори
азз преди 10 години
само се обесняват тези крадци
19
5
 
44
 
! Отговори
аззз преди 10 години
сами ще се изядат герберите всички бяха много нагли
18
32
 
10
 
! Отговори
off преди 10 години
До АнонименTи не мислиш сериозно,нали?Какви съдби,отвсякъде мирише на ДС,умело прокарана навсякъде!А вие се левкате ли,левкате!Срам!Борис да не е виновен и за глобалното затопляне!!!?Жалки сте!
17
7
 
71
 
! Отговори
Алт+Ф4 преди 10 години
ГЕРБерасти мрънкат заради други ГЕРБерасти. По-голем смех не бех виждал скоро време. Закривай тая партийка съставена от тотални *** и некадърници!
16
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докторе Борисов,сигурно и докторлъка по не знам кво си е толкова докторлък,щом не успя да разбереш,какви змии настаняваш в падвата си! Бива ли по- тъпо нещо от ***,приет и завършил съмнително даже и ВИФ,та назночи тоя *** Цветанов за министър на МВР?!Бива ли,такава подигравка на природата,като Фидосова,да ти води парламентарната група? Или и ти си много *** или си много наивен,ама и в двата варианта,освен за десятник на мутрите,за друго не ставаш!
15
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако бъдем по сериозни в коментарите и абстрахирайки се от това какви са били проверяваните, едно е ясно и категорично. ГЕРБ действаха като организирана престъпна организация. Комунистите са вършили престъпления преди 1989 г., от които ревеше и ББ /нещо за дядо му/. Но това, коте направи и особено текста в тефтерчето ,с коте унищожи десетки човешки съдби, показват едно престъпно мислене, близко до фашизиране - геноцид над народа си, само и само той да е "АЗ".
14
4
 
47
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
Га ядохте кифтетата ни ривахте, нали? Сега се сетили.
13
13
 
57
 
! Отговори
Простак преди 10 години
Борисов е ***. Махнете децата от протестите. Пратете си ги на гей парада. Да станат като вас.
12
11
 
84
 
! Отговори
стефанова преди 10 години
Голяма част от гербаджии, независимо дали са бивши и настоящи са омотани в корупционни сделки, далавери, имотни измами, покровителствани от ББ по прятелска линия!