На борба с цигарите! Кръчмите с данък "пушачи"!

Червена депутатка иска либерализация, но с ясни правила
Обновена: 8 окт 2013 07:18 | 8 окт 2013 07:09,
109
На борба с цигарите! Кръчмите с данък "пушачи"!
Снимка: архив, Булфото

Кръчмите с данък "пушачи", а събраният налог да отива за фонд за борба с цигарите, предлага в интервю за "Стандарт" Татяна Буруджиева, депутат от Коалиция за България.

"Либерализацията според мен трябва да е само за онези заведения, който са вложили средства  във вентилация. Връщането на по-либерален режим обаче трябва да е съпроводено с много ясни програми за превенция и за стимулиране на отказване от тютюнопушене", твърди тя.

Още по темата

По думите й със забрани в нито една европейска държава не е намаляла продажбата или консумацията на алкохол и цигари.

"Въпросът е да има работещ закон", посочва Буруджиева.

Вече близо две седмици темата за връщането на стария режим на пушене на закрито циркулира из парламента, след като депутати от БСП обявиха, че ще внесат законопроект, който връща пушенето в кръчмите след 22 часа.

Преди дни зам.-председателят на групата на червените в парламента Спас Панчев заяви, че отпадането на тоталната забрана трябва да бъде факт преди зимата.

От "Позитано" 20 разпространиха до медиите "опорни точки" за защита на връщането на тютюнопушенето на закрито.

Доводите – 3,5 млн. българи пушат, 15 хиляди закрити работни места заради забраната.

Засега е ясно, че от БСП ще гласуват по съвест, поне такива са заявките, ГЕРБ са категорично "против" връщането на старите правила. От ДПС пушачите са "за", непушачите – "против". "Атака" засага остава безмълвна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
"Атака" изчаква да види от къде ще предложат повече пари. ***!
40
3
 
23
 
! Отговори
Anonimen преди 10 години
Много долна червена *** !
39
1
 
13
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Санкции глоби, данъци!Кучета и котки може, прасета не може!
38
2
 
16
 
! Отговори
versaux преди 10 години
На Куруджиева и липсва як к@@, за да си седне на *** и да спре с нейте *** идеи
37
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червени ***, болшинството от хората искат забраната да си остане. Всичко друго е лъжа. Пак се опитват с разни маневри да излъжат народа. ЧЕРВЕНИ ***, ВРЕМЕТО ВИ ДОГАРЯ КАТО СМАЧКАН ФАС.
36
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ввсички говорят за пушачи/непушачи и никой не се сеща за персонала,който работи в заведенията.Защо тези хора трябва да дишат по 8-10 часа смръдлив дим и да се тровят,кой ще им плати на тях здравето.На посетителите им е лесно,седи два часа и си тръгва, а тези хора,които са там всеки ден на този смърдялник.Другарката Буруджиева ще направи най-добре,ако се гръмне на позитано20, по време на партиен конгрес и със сто тона тротил
35
4
 
23
 
! Отговори
TPE3BEH преди 10 години
Кръчмите с данък "пушачи", а събраният налог да отива за фонд за борба с цигарите, предлага в интервю за "Стандарт" Татяна Буруджиева, депутат от Коалиция за България.^Пълен абсурд!
34
22
 
18
 
! Отговори
PetyaM преди 10 години
Няма лошо да върнат предишния режим на сепарираните зали в заведенията. Още повече, че са инвестирани доста средства, а едва кретащия български малък и среден бизнес трябва да се стимулира!
33
2
 
27
 
! Отговори
очите ми горят преди 10 години
Хора, не вярвайте на глупостите им. Единственото, което искат да направят с това предложение, е да разделят обществото по още една линия: пушачи и непушачи, съгласно изпитания принцип разделяй и владей. Страх ги е от ескалация на социалното напрежение и се опитват да разделят нацията по какви ли не признаци - регионални, етнически, религиозни и пр.
32
1
 
21
 
! Отговори
Нагла преди 10 години
"Въпросът е да има работещ закон", посочва Буруджиева- ако има работещ закон, Вие сте в затвора....
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно другарката защитава определен кръг бизнес интереси. Много я интересува нея здравето на хората. И по отношение на този така наречен данък "пушачи" кой ще го плаща? Бизнесмените :) Ще ни го включат в сметките като отидем на кръчма и излиза че пак непушачите ще плащат за удоволствието на пушачите.
30
16
 
7
 
! Отговори
varg преди 10 години
Чудесна идея.
29
4
 
17
 
! Отговори
95971 преди 10 години
Абе вчера топ новината на днес.бг беше от министърката здравеопазването която каза, че здравето е най-важно и забраната остава. А днес ново 20. Единствения закон гласуван от ГЕРБ, който успяха и да го наложат а вие сега искате да го смачкате и хвърлите в коша.
28
2
 
22
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
..... Пазели ни те здравето така! Смешници долни! Опряли сме точно до пушачи и НЕпушачи..... щото всичко друго в това подобие на "Здравна система" е наред , а?!?! То ИСТИНСКИ ДОБРИ ЛЕКАРИ не останаха в тоя Абсурдистан........ вие за здраве ми говорите!!! БОГ да ни пази , Българи, от тежки болести...... защото трябва ли да постъпите в средностатистическа БГ болница - НЕ се знае по кой начин ще излезнете оттам след "лечението"!!!!! .............
27
2
 
16
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
...... Щото всичко останало ни е абсолютно в ред!!!! Сега ще мисля за тъпите закони за пушачи и непушачи......... "Грижели се така за здравето ни...".... ха ха ха! Пълно лицемерие и лъжа! Мизерни доходи и високи разходи.... Стрес... оттам произхождащи доста лоши болести!!!! "Бизнесмени-далавераджии в бели престилки" - над 50 процента от тях - тотални некадърници - водещи се за "лекари"!!! Уникално лоша здравна система... ако изобщо това е система де! НЯМА ПАРИ за онконболни хорица! Кво говорим?!
26
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До объркан 10Като излезеш с приятели, в отделно помещение ли сядаш?Да си видял преди пушач да се съобрази с непушач?
25
23
 
15
 
! Отговори
7 преди 10 години
Не разбирам злобата, която струи от някои така наречени непушачи - в законопроекта ясно се казва, че ще има зали за пушачи и зали за непушачи. Тоест вашите права ще бъдат запазени във всички случаи. Ама като някакви *** упорито си искате пълната забрана, която нарушава правата на пушачите. и съм сигурен, че като падне забраната пак залите за непушачи ще си седят празни, а вие пак ще се навирате в тези за пушачи и после ще ревете, че ви опушвали
24
2
 
16
 
! Отговори
аз преди 10 години
Дъвчат една и съща тема за да ви отвличат вниманието от факта, че нищо смислено не се прави, а само теглят заеми и ви заробват, крадат ви. На ви БСП! Борисов - най-лошият.
23
6
 
26
 
! Отговори
Марк Твен преди 10 години
Нямаше да има никакви спорове за това дали трябва закон или не трябва, ако всеки пушач разсъждаваше така:"Пуша,хванал съм се в капан,прецакан съм от тютюневата индустрия и всеки ден си плащам за това че съм прецакан. Отивам,сред непушачи, защо да не изляза навън да изпуша тази гадост,по далеч от другите хора, за да не им развалям въздуха който дишат".Въпрос на чест и достойнство е да се погрижиш за свойте недостатъци и за това че си наркоман. Самите пушачи трябва да сведат глави и да се извинят.
22
0
 
21
 
! Отговори
pako преди 10 години
3,5 млн пушат и още 3,5 млн НЕ ПУШАТ!