Вторият здравен стълб – най-рано от догодина

Той ще работи с 2% от ресурса на НЗОК, пресметна Таня Андреева
10 окт 2013 17:40,
13
Вторият здравен стълб – най-рано от догодина
Министър Таня Андреева. Снимка: БТА

Най-късно през септември 2014 год. ще има промяна на здравноосигурителния модел, коментира пред журналисти министърът на здравеопазването Таня Андреева.

Тя посочи, че са водени разговори с премиера Пламен Орешарски и с екип от експерти за въвеждане на втори стълб на здравното осигуряване, който ще работи с поне 2% от ресурса на НЗОК.

Андреева допълни, че Касата най-вероятно ще бъде в ролята на надзор и на доплащащ дейността на фондовете, но основно договорите на лечебните заведения ще бъдат сключвани с осигурителните фондове.

Министърът поясни, че са били обсъждани и други варианти, но този е най-вероятният да се реализира.

"Смятам, че това е начинът за по-добър контрол и по-добра защитеност на пациентите", каза още тя и уточни, че концепцията все още е в работен вариант.

"За мен "Пирогов" е институция и в това лечебно заведение могат да се видят и хубавите и лошите страни на цялата ни здравна система", каза още Андреева, която посети днес болницата, за да провери ремонтът на отделението за детска реанимация.

В момента се ремонтира и единствената детска шокова зала в България, като се предвижда ремонтът да приключи за три месеца, каза от своя страна шефът на "Пирогов" доц. Стоян Миланов.

"Директорът на болницата изцяло може да разчита на мен", отвърна Андреева и допълни, че предстои да се оборудва отделението по детска хирургия и реанимация, където ще могат да се оперират и новородени деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
отело преди 10 години
Кой от тази държава ще разследва имотното състояние на Братя галеви от Пловдив-прависта Мавров и изпълнителния директор Карен Джамбазов.Сега се заиграва с Райчинов и д-р Андреева, игра тенес с Боко и му легна усложливо.
10
0
 
6
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Масата има четири стълба...пардон, крака. Министърката явно хал хабер си няма от здравеопазване! Какво да коментираме, щом бившият и мъж е бил Стоянович, сегашният министър на антикултурата....Дядо му - американски агент, служител на германски тютюнев концерн, финансирал Вермахта за сметка на българските селяни войната срещу СССР. Избран от недоразумението Станишев, или по-скоро от тъпата му "любовница" Моника Люйнски- Йосифова...
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЙДЕ НА ЛАПАНЕТО ОТ КОМУНИСТИТЕ ОТ НАРОДНИТЕ ПАРИ ЧРЕЗ ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ,ДА ВИДИМ СЕГА КОИ СА ИМ СОБСТВЕНИЦИТЕ ,НА КОЯ ПАРТИЯ СЛУЖАТ,И ЩО ИСКАТ ДА ЛАПНАТ ОТ НАШИТЕ ПАРИ В НЗОК ,А НЕ СИ НАПРАВЯТ ОТДЕЛНО ФИНАНСИРАНЕ
8
0
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
Това няма да реши проблемите в здравеопазването. И колкото нови каси да се направят цените няма да паднат. На всяко кише има бензиностанция ама цените не падат. Само ще се създадат нови бюрократи които ще живеят на гърба на болните. Напълно ненужна структура.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отново финансово олигархичен модел. Добре е да знаем имената на авторите , подбудителите и участниците в този геноцид над българите. Не само политици, но и доктори. Тази първа се идентифицира.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АБСУРДИи неплащащи
5
0
 
8
 
! Отговори
АБСУРДИ преди 10 години
PS. И десети стълб да има, пари пак няма да стигат, докато има крадливи ***!!!!!
4
0
 
9
 
! Отговори
АБСУРДИ преди 10 години
Здравно осигурен съм, а като отида на лекар си плащам всичко - ампули, инжекции и т.н. И сега втори стълб- КАКЪВ СТЪЛБ БЕ, *** ***, ПАК ДА ВЗИМАТ ОТ ИНАЧЕ ПЛАЩАЩИТЕ СИ И ОСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ! А ТЕЗИ, КОИТО НЕ СИ ПЛАЩАТ, ПАК НЯМА ДА ПЛАЩАТ! И ТАКА, КОЙТО СИ ПЛАЩА РЕДОВНО, ЩЕ ПЛАЩА И ДВОЙНО! *** ДЪРЖАВАТА!
3
3
 
7
 
! Отговори
681 преди 10 години
Не си губете времето с глупави реформи и да делите народа на осигурени и неосигурени,тази с-*** доказа негодността си !Върнете държавното здравеопазване и не правете от лекарите оядени и некадърни специалисти мислещи само за пари без да се усъвършенстват в медицината .Спрете да произвеждате и да захранвате чужди държави с кадри в противен случай скоро няма да имате народ дето да доите и управлявате!
2
0
 
17
 
! Отговори
доФтор преди 10 години
До ???1,той третия стълб го има.Като отидеш на доктор портфейла ти се изпразва,въпреки че си здравно осигурен.Бандитска държава сме!
1
0
 
13
 
! Отговори
??? преди 10 години
А трети кога ще има?...Смях смях.