Орешарски потвърди за съкращения в администрацията

Причината е недостиг на средства в проектобюджета
Обновена: 12 окт 2013 23:01 | 12 окт 2013 21:48, Елка Василева
130
Орешарски потвърди за съкращения в администрацията
Пламен Орешарски. Снимка: архив, Булфото

Предстои 10-процетно съкращение в държавната администрация през следващата година. Това потвърди в Разград премиерът Пламен Орешарски, предаде БНТ.

Орешарски заяви, че съкращението се налага заради недостига на средства, който се очертава в проектобюджета за следващата година.
 
"Това е въпрос, който ще дискутираме в хода на бюджетната процедура. Действително сме съкратили в проектобюджета до този момент разходите за текуща издръжка с приблизително 10 на сто, за да останат средства за други политики", обясни той.

Още по темата

Премиерът обяви, че срещите с областните управители и кметовете по региони са много полезни, защото дават реална представа както за специфичните местни, така и за общонационалните проблеми в страната.

"Точно кметовете и областните управители са най-близо до проблемите на гражданите и домакинствата и могат да индикират проблеми, които трудно се виждат от кабинетите в столицата", коментира Орешарски.

Министър-председателят каза, че най-често представителите на местните власти се оплакват от състоянието на пътната инфраструктура и затруднения в здравеопазването и образованието.

"Бяха поставени доста специфични проблеми, някои от които имат общонационално значение като административни регулации, тежести, от едни или други нормативни актове", каза още Орешарски.

Премиерът обеща, че при първа възможност ще посети и други региони на страната, за да се запознае и с техните проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
16
 
! Отговори
от 14 преди 10 години
На всичкото отгоре и не ви искат в ЕС - въпреки че сте наводнили Германия.
12
2
 
22
 
! Отговори
до 12 преди 10 години
Милиони от вас бачкат в Германия, но въпреки това германците ви държат далеч от власта - защо ли...
11
1
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Трудно е за всеки работещ администратор,ако над него виси...меча на съкращението.Няма работа в държавата,няма работещи предприятия и заводи.Това е основния проблем на бъгарина;няма достойна и добре платена...работа и не виждам в близко бъдеще това да се...промени.
10
17
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 10 години
И какво като е застанал до "турчаци". Ако не сме ние да бачкаме по строежите в Европа и да работим от глад ще ***.
9
8
 
1
 
! Отговори
Aleks 1969 преди 10 години
До просто азУважаеми,аз лягам и ставам с чиста съвест.Дано и твоята да е такава.
8
6
 
15
 
! Отговори
tt преди 10 години
Да Ви кажа нещо.аз на съм съгласен на една шепа работещи в производството да има раздута държавна администрация ,която седи на столовете ,чопка семки и се чуди по цял ден какво да прави и взема големи заплати на наш гръб.Да не говорим за дебелогъзи офицери от армията и полицията ,които нищо не правят ,а само гълтат народни пари като анаконди.
7
3
 
17
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
До Aleks 1969Срам нямате,платени драскачи! Ясно, че ви плащат за да дращите малоумщини, но не осквернявайте паметта на националните ни герои.
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държавата отдавна я няма, а това което е останало от нея се скапва с ударни темпове и това го виждат всички! Голяма част емигрираха, а останалите се планира да бъдат заменени от ***, турци, сирийци и африканци - със съгласието и помощта на управляващите от ДПС и БСП!
5
29
 
8
 
! Отговори
Aleks 1969 преди 10 години
Угодия за българите няма.Важното е,че започва да се вижда някаква светлина в тунела. Със сигурност през следващата година ще се случват и добри неща в истрадала България.Времето е съдник за действията,аз съм склонен да вярвам,че Орешарски ще се нареди сред националните герой на България.И все пак това ще го покаже времето,дано съм прав.
4
7
 
25
 
! Отговори
Познай кой е? преди 10 години
Непукист с леко флегматични наклонности, бивш счетоводител на Васил Божков - Черепа, а днес най-известната кукла на конци.
3
3
 
5
 
! Отговори
bullpart преди 10 години
я глей и в българия ще вдигат тавана на дълга. вижда се заимстване от американската мода тука обаче. лек завой в модните тенденции
2
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук подкрепям правителството, но жалко ще е ако уволнят кадърните служители и оставят родата на ДПС
1
8
 
30
 
! Отговори
MiB преди 10 години
Защо само 10% трябва поне 80% да се съкрати и да се премине към електронни системи, човек да си прави справките,да си погасява задълженията и всичко online. Аман от *** лелки дето целта в живота им е да ти отровят нервите... Подкрепям 10те процента и искам още 70. И разбира се ОСТАВКА