Ексшефът на архивите стана секретар на президента

Мартин Иванов ще отговаря за културата и образованието
16 окт 2013 11:20,
13
Ексшефът на архивите стана секретар на президента
Росен Плевнелиев Снимка: архив, БТА

С указ от 15 октомври 2013 г. президентът Росен Плевнелиев назначи Мартин Иванов на длъжността Секретар на държавния глава по култура, образование и национална идентичност, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

До месец май т.г. длъжността изпълняваше проф. Кирил Топалов.  От 2011 г. до 2013 г. Мартин Иванов е председател на Държавната агенция „Архиви“. През август т.г. беше сменен от кабинета.

Иванов е магистър по история в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, магистър е по право от Югозападния университет „Неофит Рилски“ и доктор в Института по история при Българската академия на науките.

Още по темата
От 2000 г. работи в Института по история при БАН, а от 2008 г. е доцент там.

Преподава стопанска история в СУ и във Висшето училище по застраховане и финанси. Автор е на над 150 научни публикации и 7 монографични изследвания върху икономическата и социалната политика на България от 70-те години на ХIХ в. до наши дни. Специализирал е в Кеймбридж и в Националния университет на Ирландия.

Владее английски, руски, ползва сърбохърватски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Интересно, ако се окаже че народа пак избере Плевенлиев за следващия мандат, колко от тук пишещите ще получат инфаркт? :)Трябва да плюете повече по президента, че ако задържате ще се отровите. :)
11
2
 
1
 
! Отговори
До Владимир преди 10 години
Пич, научи се да пишеш грамотно!
10
3
 
4
 
! Отговори
Ууууу преди 10 години
*** от ГЕРБ! Да поздравим с един "полов привет" майките, дъщерите и сестрите на ГЕРБерастите! ГЕРБ е сбирщина от неокомунисти, агенти на Държавна сигурност, мафиози, убийци, търговци на наркотици, комплексари! погледнете кои им е ръководителя - *** Бойко Борисов - все още член на БКП! Аааа забравих - *** и "калинките" покрай него!
9
11
 
8
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
Световнодоказаните Масови Убийци от БКП да МАЛЧЪТ!!! Слушайте кво *** комунистически! Този президент е най-добрия президент който България е имала през последните 70 години! Знам , че умирате от яд , че вече неможете безнаказно да правите метежи и да избивате невинни хора безнаказано и да се гаврите публично с Българската светиня-Трибагреника но такъв е живота убийци мръсни ...до сега избивахте публично всеки който скочи срещу ви ..но времената се промениха сега вие сте жертва, хубаво ли е?!?
8
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АВЕ ТОА ОЩЕ ЛИ Е ПРЕЗИДЕНТ, ЕПА ТРЕБЕШЕ ДА Е ХШАРЛИЛ ОСТАВКА, КВО СА МОТКА
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
поредния гаф на Кефала.
6
6
 
15
 
! Отговори
Boroka преди 10 години
Милия тои с мед да го помажеш.
5
2
 
8
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
шефа на Архивите (ДАА) е със стату на зам-министър и е политическо лице за това никой не се задържа на този пост повееч от 4 години.
4
3
 
16
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Мартин Иванов - човек на Дянков, Дянков, стоеше зад гърба му, сега БСП го изгони и Президенат си го прибра
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не президента явно му трябват архивите и си е осигурил човек, който се предполага че ги чел, авероятно и си е осигурил копие при напускането си
2
9
 
18
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
Напълниха Софийска община с калинките на ГЕРБ, сега на ред е президентството!
1
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е под надслова да намерим работа на нашите хора гербажиите,че иначе горките какво ще правят.Президента за пореден път показва,че работи основно за интересите на ГЕРБ.