"Ранобудните студенти" пак окупираха зала в СУ

На прицел е аудитория във Факултета по математика и информатика
24 окт 2013 10:37,
46
"Ранобудните студенти" пак окупираха зала в СУ
Снимка: Булфото

"Ранобудните студенти" окупираха тази сутрин най-голямата зала във Факултета по математика и информатика на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Така за втори пореден ден продължава акцията им с искания за оставката на премиера Пламен Орешарски, както и отговор на въпроса: Кой назначи Делян Пеевски за шеф на ДАНС?.

Във Facebook инициаторите на окупацията разпространиха и нов призив към студенти, колеги, приятели и преподаватели, в който се извиняват за причинените неудобства.

Още по темата
"Но замислете се! Ние ли сме най-големите рушители на образованието, окупирайки една зала?", питат те.

Според тях истинските рушители са последните правителства на България, които не са поставили за национален и за свой собствен приоритет образованието.

"Смятаме, че образованието има по-голям проблем от пропускането на няколко лекции. Не е ли време студентите най-накрая да вземат страна в ставащото вече четвърти месец в обществото? Не са ли студентите също част от това общество? Докога студентите ще стоят отстрани, смятайки, че тези процеси не ги засягат? Ние казваме "Стига"! Стига на апатията, стига на бездействието, стига на безхаберието!

Призоваваме ви – присъединете се към нас! Сега е моментът да покажете на чия страна сте. Сега е моментът да заявите позиция и да вземете отношение. Сега е моментът преподавателите да застанат зад своите възпитаници, дори пред тях – да поемат ударите, които следват.

Ще застанете ли рамо до рамо с нас за по-добро бъдеще, за морал в политиката, за съвестност и за уважение към нас, гражданите, избирателите, народа? Ще застанете ли до нас в борбата за принципи? Или ще застанете срещу нас – и ще признаете статуквото, ще се съгласите да продължавате да живеете в такова общество с такива политици?", завършват те призива си в социалната мрежа.

Засега плановете на "Ранобудните студенти" е да останат в Ректората до петък и по този начин да го блокират, а и да постигнат исканията си: оставката на кабинета и депутатска оставка на Делян Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
големите студенти преди 10 години
Имаше културна покана - ако някой иска да изяви възгледите си по случващото се в нашата политика последните месеци, има да споделя и обсъжда нещо, въобще да се съберат да поприказват по въпроса - да заповяда. Всичко много културно. Да дойде някой да види, после да коментира с вятър приказка. Не си карайте все както си знаете все така многознайски.
43
1
 
2
 
! Отговори
големите студенти преди 10 години
Абе хора, чета тука разни коментари по адрес на студентите. Вие в университет последно кога сте стъпвали, че да обяснявате какво се случва, кой на кого пречи? Аз уча във ФМИ, днес си бях там и дори не усетих проблеми. Окупира се по една зала - да казвам ли колко много други стаи има? Окупира се късно следобяд - да казвам ли кога приключват редовните занятия - та на какво да пречат? Не се учело? И някой де не е учи, това определено не е следствие от окупацията, а си му е ежедневие.
42
0
 
1
 
! Отговори
"СтудентЪ" преди 10 години
"Браво на колегите". Хора, проблема може би не е толкова в политиците, колкото в самите нас. Искам да ви попитам - къде е визията на народа ни, къде е идеала му? За какво се стремим, къде искаме да живеят (дай Боже някой ден децата ни), къде е това? Всички станали и ревнали не искаме зелени, червени, сини, розови и пр. Не искате никой да ви се меси, после защо на държавата не й пука? Идеалите и морала са отдавна забравени. Живи и здрави да сте, аз нямам намерение да оставам на този потъващ кораб
41
0
 
3
 
! Отговори
kiro преди 10 години
До Анонименtapanar
40
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено, червебните предатели отново напразно опитват да отклонят към Борисов вниманието, и тииихо пропускат факта, че протеста се подкрепя от целия преподавателски комитет. И че е срещу техните чер(ни)вени господари. Но за тези форумни игри им се плаща в края на краищата...Тръгнали те срешу интелигентните да плюят, смешници.
39
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестиращите студенти пречат на непростестиращите да учат и това е ефекта от тези "действия. Мнозинството изпитва страх от 10 "водачи", които не знаят какво правят.
38
3
 
7
 
! Отговори
студент преди 10 години
Какви раднобудни,бе?Тези въобще не спаха и напрово от бара отидоха в Университета.Все някъде трябва да спят,де.Днес новините наистина са интересни. И то много.Някъде по средата на поредната.....ЗАСПАХ !!!!!!
37
2
 
3
 
! Отговори
до 31 преди 10 години
До АнонименАлооо. Остави каскета и мрежестата торбичка и влез в 21 вък. Социализма си отиде, и ти беше измежду тълпата, която викаше "Кой не скача е червен!" :)
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде бяха тия когато 4г Пеевски възхваляваше Тиквата? Къде бяха последните 4г когато се заформи медийната империя на Пеевски с помощта на тИКВАТА. Който е бил табуретка при Тиквата да не се прави на знаменосец при Ореха!
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дали и тия селянчета-студентчета си мислят, че правят нещо революция, нещо хепънинг и че ще се снимат филми за тях? Малки червенотиквеничковчета. Утре вече милиционери, после гербери и калинки.
34
4
 
11
 
! Отговори
пародия преди 10 години
Снощи като ги питаха за Пеевски се оказа, че освен името Пеевски "будните" не знаят нищо друго за него. Ама били мнооого против него. И за това щели 4 човека да пречат на другите да учат. А останалине студенти пък ги е страх да ходят на лекциите, за да не им кажат по ТВ, че са червени ***.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
къде са младежите от бузлуджа да се намесят? къде?
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във връзка с напъните на една шайка недоучени и неграмотни *** , подклаждани от жадни за власт комунистически издънки да кажа:1. В България не може да се говори за висша образование защото - в символа на българското висше образование "СУ" ,чакат да свършат поправките от матурите за да приемат студенти !?2Българските висши училища са се превърнали в СПТУ - за тези които на знаят това е " Сулю и Пулю тръгнали на училище.Та такива са окупаторите -без идеи и визия ,само повтарят "КОЙ"-отговор -
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Призоваваме ви присъединете се към нас! За да дойде Тиквата на власт
30
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За едро хулиганство може да бъдат осъдени бързо на 1 месец затвор, което ще означава и да бъдат изключени от СУ и да трябва да се явят на кандидат студентски изпити за 1 курс.
29
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е една малка шайка от недипломирани се навреме студенти-бакалаври, начело с Ивайло Динев и шепа мързеливи докторанти, които вместо да стоят в библиотеките се занимават с протестърство и получават пари от ГЕРБ да за реанимират намиращия се в летално състояние протест на Тиквуняка и Цвинокио! Имат и един академичен вожд - проф. Плювнашки, който след като не стана евродепутат от БСП намрази толкова партията си, колкото преди я обичаше! Абе мъдри са турците - Интереса клати феса!
28
0
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До Одисей 1Договора с Е.С. включва отстъпванета на НАРОДЕН СУВЕРЕНИТЕТ, не е утвърден с референдум и затова е НИЩОЖЕН!К-яЧл. 1. (1) България е република с парламентарно управление. (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него НЕПОСРЕДСТВЕНО и чрез органите, предвидени в тази Конституция.(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция (ПАРЛАМЕНТА Е САМО ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ) или отделна личност (ПРЕЗИДЕНТА) не може да си присвоява осъществяването на НАРОДНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ..
27
8
 
12
 
! Отговори
лигльовци разни преди 10 години
тия ако са студенти -аз съм тракторист-----------------------------------------------------студентка беше моята дъщеря-първенец на випуска си завършила с пълно отличие + специализащия в холандия,вече е и докторантстудент е и сина -вече е2 година -пълно 5ако аз съм му баща на тоя ***-веднага 5 декара ниви в странжа сакар+1 мотика и шута в дирника
26
0
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До Одисей 1Просто е!1. Е.С. е съюз на СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ2. Договора не е завещание3. Процедурата по предоговоряне на коя да е точка е част от договора4. Договора на България е Противоконституционен, защото не е утвърден с референдум от суверена (това е народа, а не Н.С.)5. Решението за Удължения мораториум е Законов Конституционен инструмент, да се застави Правителството да защити Българския Национален Интерес в земеделието Продаден от СДС, НДСВ и Миглена Парибова и С.Паси-Израел.
25
2
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
одисеи ти кога стана българин ,че чак вече и определяш кое е конституционно и кое не, в българия