До края на седмицата БСП решават за мораториума

Нямало ултиматум от ДПС за сезирането на КС по казуса
Обновена: 30 окт 2013 14:08 | 30 окт 2013 14:08,
12
До края на седмицата БСП решават за мораториума
Лютви Местан Снимка: архив, БТА

ДПС очаква политическото решение на Коалиция за България за подкрепа или неподкрепа на искането на ДПС, което партията се готви да изпрати до КС за обявяване на противоконституционно удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци.

Цялата ПГ на ДПС се е подписала, но те не разполагат с достатъчен брой депутати, за да сезират Конституционния съд.

Очакваме тяхното политическо решение за подкрепа или неподкрепа на тази инициатива на ДПС, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан. От думите му стана ясно, че няма поставен ултиматум пред червените, но партията иска да внесе искането до следващата сряда.

Минути по-късно Янаки Стоилов, зам.-председател на Коалиция да България, заяви, че парламентарната му група ще се събере в най-скоро време и до края на седмицата ще вземе решение по казуса. Искането на ДПС е получено тази сутрин в левицата.

Местан все пак влезе и в хипотеза, при която БСП не подкрепи коалиционния си партньор.

Ще напиша еднотипово писмо до президента, Министерския съвет и тримата големи в съдебната система, които имат право да сезират КС. Ще изпратя приложено искането с много кратък текст. Оттам нататък какво би било тяхното решение вече не смея да гадая, заяви председателят на ДПС.

Още по темата
По думите на Местан казусът с мораториума не бива да се търкаля прекалено дълго време в публичното пространство.

Той отново обясни, че не бива политиците винаги да взимат най-популярните решения, защото според него това показва липса на политическо лидерство.

Трансферът на суверенитет не е загуба на суверенитет. Всички български граждани имат право да купят земя във всяка една част на ЕС. Има държави, които налагат специфични ограничения, обясни Местан. Той отново затъпи позиция, че трябва да се действа по тази линия, а не по линия на мораториум.

Той припомни, че обществото е доста чувствителни, когато се говори за ограничения на правата на свободно движение на българи във Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
До АнонименЧе кой го иска в Турция, те там нещат агенти на ДС той затова се мазни на Серльо за да го вземе за Москва
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС в знак на протест си заминават за Туркия
8
0
 
4
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Ю мъст би килд бай етник четник!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРОДАВАТ КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪДebay/itm/The-Constitutional-Court-of-The-Republic-of-Bulgaria-/200981677425?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ecb710571
6
0
 
6
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Хаххахаха тоя наистина прилича на Мазньо от Гумените мечета :D :D :D
5
0
 
11
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Оооо, Мазньо отново не носи никаква отговорност, алооо културтрегера май забрави, че сте коалиционни пратньори с БСП, още от 2000г. То и Пеевски не е твое творение, то Серльо го е предложил за шеф на ДАНС нали. Много добра школовка си получил в ДС, *** неден.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
11_българин12Това с допускането, че Волен е приниципен.Това е много голямо допускане.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тя земята ни и сега се продава на чужди фирми.Въпросът е, че няма конкуренция и цената е ниска.Вярвате ли, че ако се очаква едно рязко вдигане на цените тая земя ще се остави в ръцете на *** и польо и баби по селата?Цялто нещо е за да се осигури време, правилните хора да овладеят имотите.
2
0
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Г-н,Местан,какви специфични ограничения налага нашата страна .Или тук е разграден двор.Това е българска земя и народът трябва да се произнесе за това.Всяка държава е защитила земята си и народа си,за разлика от българските политици.Земята ни не е за продан ! Върнете българите от чужбина,няма нужда от внос на чужда работна ръка !
1
1
 
23
 
! Отговори
1_българин преди 10 години
Правителството пада. Ако БСП не подкрепи ДПС го събаря ДПС. Ако БСП подкрепи ДПС го сваля Атака. И това стана защото ГЕРБ гласува с Атака и подхлъзна БСП.ДПС вижда ,че коалицията с БСП вече е обречена защото е губеща .И иска правителството да падне но ДПС формално да не е причина за падането.