Коледна радост за всички с пенсии под 251 лв. обеща Адемов

Над милион възрастни могат да се надяват на празничните добавки
Обновена: 1 ное 2013 14:27 | 1 ное 2013 10:54, Камелия Цветанова
112
Коледна радост за всички с пенсии под 251 лв. обеща Адемов
Хасан Адемов Снимка: архив, БТА

Най-вероятно пенсионерите с доходи под линията на бедност, която е 251 лева, ще получат коледни добавки. Това е вариантът, който се обсъжда към днешна дата, каза социалният министър Хасан Адемов.

Пенсионерите, които могат да се надяват да получат допълнително пари по Коледа, са малко над 1 милион.

Ако успеем на базата на икономии, каквато вече реализираха депутатите, както и на такива от други институции и на базата на очаквано преизпълнение на приходната част, ще намерим нужните около 50 милиона лева за надбавки, уточни Адемов.

Още по темата
Към момента все още има няколко варианта  и предстоят разчети.

Очевидно е, че има няколко сектора, които в края на годината ще имат нужда от дофинансиране, което е заради лошите разчети на бюджета. Но дългоочакваната, липсваща през последните 4 години коледна надбавка ще се опитаме да реализираме, коментира той.

Според него всички пенсионери, които са с пенсии под 251 лева, е редно да получат добавка в еднакъв размер, а не да е диференцирана.

Надявам се в края на ноември да знаем по колко пари ще получат, добави социалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
12
 
! Отговори
Загрижен преди 10 години
"От очилата ми било!"Ще вземат от внуците за да дадат на бабите! А не е ли по-добре да оставят внуците сами да им дават? Те така или иначе го правят и 50 милиона да отидат за образование!
39
0
 
9
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
Не вярвам1 мале, не вярвам, кака мома да излезе казал Иванчо на майка си.... Цял живот все "светло бъдеще" ми обещават и настоящето ми става все потъмно и потъмно! ! !
38
3
 
19
 
! Отговори
elysium преди 10 години
Пари за Коледни има, обаче на болниците ще дадете 80% от заработеното. Това се казва популизъм.
37
2
 
11
 
! Отговори
до 42 преди 10 години
***
36
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Млад съм но , обичам старите хора и заради тях ще гласувам за БСП
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
abe kak ne vi e sram da delite horata taka, sa6toto e i sas decata, s kakvo edin pensioner sas 251 leva e po-zle ot edin sas 400 leva? kato davate daite na vsi4li!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZA6TO EDNA GARCIQ V KRIZA NE SPIRA DA DAVA ZA KOLEDA I ZA VELIKDEN PO EDNA PENSIQ I EDNA ZAPLATA ZA VSI4KI PODARAK OT6ORE? NE DELI HORATA< NA TEB 6TE DAM, NA TEB NQMA???????? DOLNI MRASNICI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
34
4
 
12
 
! Отговори
кюрпе ли е министър преди 10 години
тоя нали е КЕНЕФОТЕРАПЕФТ и отдръства на доганските сарай кенефите ...ЗАЕДНО СА ХОДИЛИ В ШУМЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ДА ПИЯТ УЙСКИ ....
33
1
 
1
 
! Отговори
valiant преди 10 години
До 25"и т.н." означава размера на заплата и съответно по-висок или по-нисък размер ДОД - така наричаха тогава осигурителните вноски.
32
5
 
14
 
! Отговори
ккк преди 10 години
Добре бе да му се невиди от тези 24 години комунистите управляват 20, защо тогава не са им вдигнали пенсиите и се оплакват и ходят да гласуват за тях старите хора. Срамота е
31
4
 
24
 
! Отговори
Подготовка за избори преди 10 години
С пари от бюджета с които трябваше да се помогне на икономиката да излезе от кризата(и чак тогава да се раздават бонуси) и с пари от заеми се прави опит да се задържи власта на всяка цена.Следва поредната катастрофа за БГ !!!
30
0
 
25
 
! Отговори
jik преди 10 години
Вижте, хората са много бедни и се хващат за сламката като се казва. С по 20 лв, ще ги излъжат и те хората ще си кажат ейй тия нашите хора все пак ни дават нещо макар и малко. Така казва баба ми и ходи да гласува за комунистите. Е кажете ми как да им променим мисленето на старите хора. Хората дето са градили тоя див социализъм още си гласуват за същите хора дето ги ограбиха и фалираха държавата на няколко пъти. Аз не знам как не го разбират това..Мнооого време трябва да мине.
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако се намали работното време на всички държавни и общински чиновници с 25 % и съответно и заплатите им с 25%, преустановяване на бонусите, това няма да промени резултата от работата им, но ще се спестят огромна сума в милиони, които да се вложат в инфраструктура, комуникации, модерно оборудване и електронно правителство. Може да останат и за актуализиране на пенсиите.
28
8
 
9
 
! Отговори
zccz преди 10 години
ei skapan narod ste deba, ne vi davat pari mrankate davat vi pari pak mrankate...
27
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** долни.....Какви са ви приоритетите. Да държите бедните пенсионери в ръцете си...Гадове долни!!! Знаете, че скоро идват избори и ще разчитате единствено на тях.
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един немец дядо питал моя дядо който ходи да се лекува на Павел баня колко му е пенсията и дядо ми му казал 80 Евро и немеца казал: Прекрасно, браво! Дядо ми като му обяснил че това не е на ден, а на месец оня се шашнал.
25
4
 
26
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Социална политика назаем - теглим милярди, вдигаме пенсии с по 50 лева (само един път, по коледа), намаляме тока с 20 стотинки и се тупаме в гърдите колко сме социални. Зад този параван става истинското обиране на държавата, което неминуемо ще доведе до пореден фалит - така както само БСП знаят да го направят.
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимендо 26Ами прати я да живее при ББ. Няма да има нужда от пенсия.
23
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ясно-популистки решения-пак *** ще намажат-има ли кой да им се върже?Спрете детските ,за да спре ***!
22
5
 
15
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
До ККККПомисли малко с кокошето си мозъче, преди да мъчиш компа! Обясни кой и как е "изпапкал" париците. Когато Софиянски строеше хотелите си и комплексчето на дъщеричката Ива (онази с мобифончето за 1800 ?) в Медово, Бургаско, Надето приватизираше гаража, построи си суперхотел, Миро Севлиевски, Мавър Ваньо, Меди Доган, Милен Велчев и вся остальная *** грабеха, както хуните не са грабели, те от червените *** ли бяха? ***! Използвай българската дума, не турската! ***!
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 24К'во да питам Хасанчо? При Герб пенсията на баба ми пък беше 180 лева.