Протестна тишина около НС, а вътре – работата потръгна

ГЕРБ не се регистрираха, но в залата имаше 133 депутати
Обновена: 12 ное 2013 10:20 | 12 ное 2013 10:20,
50
Протестна тишина около НС, а вътре – работата потръгна
Жандармерия варди подстъпите към НС. Снимка: архив, Булфото

Две малки групи протестиращи се събраха тази сутрин пред парламента. Десетина души застанаха откъм задния вход на Народното събрание, а още толкова – откъм храм паметника "Св.Александър Невски".

Протестиращите са доста тихи. Не се чуват никакви скандирания, само от време на време се надуват свирки.

Протестиращите очакват към тях да се присъединят "Ранобудните студенти" от Ректората.

Вчера те направиха заявка за блокада на парламента по време на извънредното заседание, днес обаче обявиха, че тя ще е по-скоро символична.

В района обаче има засилено полицейско присъствие. Парламентът е ограден, а коли на жандармерията са спрени в зоната за сигурност.

Междувременно парламентът започна работа без проблем. ГЕРБ не се регистрираха, но НС събра кворум от раз – 133-ма народни представители положиха пръст на пултовете.

Веднага след като председателят на НС Михаил Миков откри заседанието, опозицията влезе в пленарната зала под аплодисментите на останалите депутати.

Очаква се днес парламентът да избере заместници на Христо Бисеров за овакантените му два поста.

Заявките са за зам.-шеф на парламента да бъде избран Алиосман Имамов, а за председател на правната комисия - Четин Казак, и двамата депутати от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
15
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Юрушости, поредно доказатество за тройна коалиция. Продадохте ни!ДПС преяде със власт, а ибрикчията гцотферен сидер ага им осигурява кворум. Юруш и БСП са национални предатели!Започнахме да връщаме джамии, правителството няма представа как да се справя с бежанците. Ибрикът уж лае срешу сирийците, но подкрепя Олигарски, БСП и ДПС. Как да сме доволни и да не протестираме. Следва обрязване на християните. Това аз не го искам. България не я давам на чужди!!!
17
7
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До en taro adunШПИЦ-КОМАНДАТА на партия ГЕРБ,В състав от 25 човека, е окупирала СУ, а около СУ обикалят 50-тина професионални биячи на мафиота Румен Николов - "Пашата"- ударния отряд на ГЕРБ..., като ги пазят от "студентската любов"... прибивайки всеки който няма... предварително издаден пропуск... !!!Виновен е Баш Буда-лата, защото каза: "...Аз съм скромен и искам само три неща - ВЛАСТ, ВЛАСТ и ВЛАСТ..., и в борбата за тези три неща, ако трябва, като Башар Асад в Сирия - камък върху камък няма да оставя, та камо ли живи хора!" Великият Български Народ е казал: -
16
3
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До en taro adunХА-ХА-ХА..." - Цял свят ни чу..."- И КОИ СТЕ ВИЕ...???.
15
25
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Интересно... "Академичните" Талибани в СУ искаха: - "Морал и Оставка", а единствения критерий за морал е това: - КАК СЕ ХАРЧАТ НАРОДНИТЕ ПАРИ!!!- От Парламентарна комисия се разбра, че Боко е харчил милиони, от парите на гладните, голите и болните българи, за... "леки жени с тежки пороци"... - А ТОВА Е КРАЙНО АМОРАЛНО...!!!- Шебеците вън от СУ и бързо да се прибират по клетките (надзирателите ще раздават по 100 лева и екскурзии до Халкидики).
14
1
 
38
 
! Отговори
teo преди 10 години
ЩОМ КАТО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ МОЖЕ ДА РАБОТИ СЪС 121 ДЕПУТАТИ, ЗАЩО ХАРЧИМ НАРОДНИ ПАРИ ЗА 240 ГОТОВАНЦИ, ИНТРИГАНТИ И ПАЗЕНИ ОТ ПОЛИЦИЯ И ЖАНДАРМЕРИЯ СПОКОЙНО И НАГЛО ДА СИ ХАПВАТ КЮФТЕНЦА, БЕЗ ДА ГИ Е ЕНЯ ЗА НАРОДА, ЗАЩОТО ТЕ СА НАРОДНИ ИЗЕДНИЦИ И МАФИОТИ, ОК ?!!!
13
5
 
43
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 10 години
СРАМ И РЕЗИЛ ТУРЦИТЕ ПРЕВЗЕХА ВЛАСТТА НА ДЪРЖАВАТА, А БЪЛГАРИТЕ ПРОДАЖНИЦИ ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ И ТО ПО ВСИЧКИ ВАЖНИ ПОСТОВЕ В ДЪРЖАВАТА !!! КАКВА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА....ПОЗОР - НЕ СМЕ ДЪРЖАВА, НИТО НАРОД....ЖАЛКО !!!
12
10
 
33
 
! Отговори
За всички малоумни преди 10 години
ГЕРБ не се регистрират нарочно, за да види целокупния български *** народ, как яТАКА и Болен гласуват за един мазен депесар-комунист! Което от своя страна доказва, колко измислена партия е хАтАКА.
11
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че това правителство е вредно за България е факт ,ама като си помисля какво не се предлага за (алтернативата) -крадливия *** Коствов,еврейската снахичка Пръмова ,агентите на Анкара -Касим Дал и Корман Исмаилов,смешника Бареков,вредната и опасна за България криСталина,дето иска да ни оправя демографията с *** арабски и африкански ***,Аааа Мерси от тези(алтернативи) така,че по добре да си кара това правителство на Орешарски което е по малкото зло
10
0
 
19
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Станишев - нищо не сме обещавали на господин Сидеров. но и той като нас е решил да не допусне господин Борисов във властта на никакав цена.кеворкян - вас ви свързва общата омраза? тоав не е ли малок опасно?Станишев аз лично не мразя никого.
9
14
 
33
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Браво, бе вместо да гласувате оставката на Местан и Серльо бързате да сложите заместници на Бисеров много се разработихте!!!! И пак ГЕРБ са ви виновни, несъгласните са ***, студентите са кресльовци, президента е овшорка, само вие сте убави "бисерчета", "хидроинжинерчета", "мазни родолюбци", "социални капиталисти", хуманни брато-убиици и т.н.ОСТАВКААААААА!!!!!!!
8
4
 
29
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
има мноог просто решение на въпроса1) затваряме границата както наприваха Гърция и Румъния - държаави от ЕС2( копаем ровове по границата,слагаме на всеки 500 метра по един войник с автомат и на всеки 8 часа го сменят с друг войник. Границаат е около 300 километра (и по-малко) нужни са 1000-1500 войници най-много3. щом забележат движение - стрелят във въздуха. Промъкен ли се някой- аресутват го и го връщат обратно. Като върнем първите 200-300 човека осстаналите сами ще спрат.
7
32
 
12
 
! Отговори
До 6 преди 10 години
Голям си ***.А ти какво искаш-депутатите от Атака да не се регистрират и да не ходят на работа за да помогнат на Бойко и ГЕРБ да се върнат на власт.Те ще гласуват против и това е сигурно.Така ,че не сънувай филми и не обиждай хората гласували за Атака.На теб като ти гледам разбиранията и разсъжденията си доста под нивото им
6
8
 
42
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Днес е поредния черен ден за България. Ибрика Волен Сидеров за пореден път показа, че е рамо до рамо с турската партия ДПС. Подкупен лъжепатриот, българомразец редом до Местан, Доган и Станишев. Е от сега нататък ако не излезем по площадите не знам кога..
5
7
 
44
 
! Отговори
Ивайло Христов преди 10 години
Колко нелепо и интересно АТАКА които юж ДПС е противо конституционна партия днес ще избират заместник шеф на парламента от ДПС става ясно за какво иде реч ЕВАЛА ВОЛЕНЕ добре че има *** които да гласуват за теб ПЪК ПОСЛЕ НЕ БИЛИ ***
4
38
 
21
 
! Отговори
цирк Буда !!! преди 10 години
Май *** Бат Бойко не им е купил чадърчета !!! Изметете лай..ната на Борисов от софийските улици !!!
3
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Давай, Волене, давай, патриотино! Осигурявай кворума, че Алиосман Имамов и Четин Казак на теб разчитат!
2
7
 
35
 
! Отговори
121 от отбора на ДПС преди 10 години
Аз казах ли ви, че ще дам едно рамо на моите приятели от ДПС?! Ето че удържах на думата си, значи съм мъжки пич! Цели 133 депутати направихме кворума, 13 от моите хора дадох на Лютвито.
1
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се спази закона и бой бой до Реформаторско синьо и Гербаджийско жълто