Политически пристрастните чиновници – вън

Премиерът: Ще се въздържа от имена!
Обновена: 15 ное 2013 17:24 | 15 ное 2013 17:00, Веселина Йорданова
201
Политически пристрастните чиновници – вън
Пламен Оршарски. Снимка: БТА

Стремим се да освобождаваме администрацията от политически пристрастни фигури, заяви премиерът Пламен Орешарски на среща с представители на граждански и неправителствени организации.

Тема на шестата по ред среща в Министерския съвет бяха образованието и здравеопазването. В началото обаче гостите на Орешарски поискаха отговори на поставени в миналото въпроси.

Иван Стамболиев, представител на Националния форум "Обединение", попита дали все още заемат постовете си "представители на различни държавни агенции, които финансират протестните действия, някои от тях явно".

"Стремим се да подбираме най-добри кадри, сигурно невинаги успяваме", отвърна му премиерът.

"Досега има няколко случая, за които обществото разбра, че са или преки участници в събитията пред тази сграда (МС – бел. ред.), все още на държавна длъжност, или други, за които има оперативни данни, затова ще се въздържа от имена, тъй като не е хубаво непотвърдена докрай информация да се изнася публично", допълни той.

Орешарски заяви, че правителството се стреми да се освобождава от такива хора.

"За мен саботирането на дейност на което и да е ведомство, не е най-добрият начин да служи всеки държавен служител на държавата си, мисля, че той прави обратното в такива случаи", аргументира се министър-председателят.

Пламен Орешарски беше попитан още "нормално ли е в центъра на София граждански патрули от националисти да спират мирни граждани, да проверяват документите им и да твърдят, че СДВР им е разрешило".

"Не е нормално, разбира се. СДВР не им е разрешило, такива проверки съм разпоредил на самото СДВР да прави от 2 седмици", поясни премиерът.

Орешарски заяви, че не е информиран, че това се случва, но ще обърне внимание на полицията да проверява за такива "квази-патрули".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
6
 
! Отговори
ха наздраве! преди 10 години
До ПешоНа колко ракийки си, Пешка?Не става само с пиене,трябва и мезе!
114
5
 
13
 
! Отговори
demosten2 преди 10 години
До АнонименГ-н Анонимен 122,Да си лоялен към работата си е едно, да си лоялен към Партията е съвсем друго. Ако тия *** подадат ОСТАВКА и се изпарят, държавата няма да престане да я има, нали?
113
7
 
21
 
! Отговори
Сбогом демокрация. преди 10 години
СТРАХ! - част от програмата на програмното правителство. България = Русия. От догодина държавните служители ще носят фесове, или ще бъдат уволнени. След 2 години всички изразили несъгласие с партията ще бъдат уволнени. С пасивността си доказахме, че не заслужаваме демокрация.
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Paco Shiptara se okaza gnusen carvul sas fizionomia na shiptarski narkotrafikant. Gnusen sluga ,koito miosli samo za "lebeco" s masalce otgore!
111
5
 
25
 
! Отговори
интернет лумпен преди 10 години
КУКУшарски, не сме 1984-а, ходи си обратно на Луната!ОСТАВКА !
110
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До всички ***,дето се правят на демократи.Държавният чиновник има право на синдикални искания срещу работодателя си.Имат право да гласуват и да членуват където пожелаят.Нямат право да агитират и работят срещу работодателя си.т.е. българската държава.
109
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези дето са против подобни уволнения и са много смели анонимковци нека да се пробват да скочат срещу фирмите в които работят. Ще бъдат помолени да си потърсят друга работа. И това е нормално в цял свят.Или си лоялен към работата си или й теглиш една майна и напускаш. Все едно да работиш нещо което не харесваш,това си е мазохизъм.
108
5
 
15
 
! Отговори
demosten2 преди 10 години
СЪД до дука от всички "освободени"!!То е ясно, че тия червени мухали не знаят какво е това свобода на словото, дано поне научат малко Конституцията.
107
11
 
27
 
! Отговори
Биляна Джудо преди 10 години
Винаги съм знаела че червените са изключително коварни и подли, но този път надминаха всичките ми очаквания. Явно е че в България се готви военно положение, чрез което да се обезглави опозицията и всички демократични сили. Сигурна съм също че народа ще се организира в малки групи за тотална съпротива и саботаж срещу диктаторския режим. Все пак вярвам че един ден демокрацията ще си проправи път сред лъжите, зверствата и мракобесието на хунтата БСП ДПС Атака.
106
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СРАМ ме е от вас г-да управляващи. Не знам как спите нощем, грам съвест ли нямате? Или парите са по силни от всичко? Това не е "Коалиция за България", трябва да се забрани да ползвате това име! Милиционерщина! В свободното си време всеки може да прави каквото си иска и е позволено от закона! А тия, които ви подкрепят ще ги махнете ли? ОСТАВКА!
105
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правилно. Държавата има нужда от управленци с някаква идея за икономика и финанси, за да издрапаме от калта. Политическите пристрастия ни доведога до тоя хал.
104
6
 
30
 
! Отговори
aze преди 10 години
ами като е толкова смел да започне да уволнява от протестиращите пред президенството.Бълха нещастна.
103
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имахме премиер- тиква. Време е България да има истински администратор начело на държавата. Подкрепа!
102
7
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Орешарски като ги уволни пловдивския кмет Тотев ще си ги прибере,нали вече е прибрал пловдивските - ще прибере и софийските
101
34
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОРЕШАРСКИ С ТЕБЕ СМЕ !
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Re6enieto e samo edno youtube/watch?v=FJt7gNi3Nr4
99
10
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Долу комуниста Орешарски, да живее демократа Бойко Борисов
98
2
 
28
 
! Отговори
125456 преди 10 години
Голямо освобождаване от страха пада ... думи нямам.
97
6
 
20
 
! Отговори
Алилуя преди 10 години
И този за каква демокрация ми говори?Жив хомосексуалист-депутат!И до тоя долу дето пише, че орехът не бил член на Бкп.Олегарски е бил внедрен в Сдс!Даже го има на снимки с много известни личности като Богдана Карадочева, Тодор Колев, Васил Найденов, великият Тодор Колев застанали усмихнати под символа на синьото лъвче!
96
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 85Орешарски не е на щат в УНСС,т.е не е държавен служител.Орешарски не е и никога не е членувал в БСП,за разлика от предишен премиер,член и на БКП,и прекланящ се от делото на Т.Живков и Възродителния процес и доскоро налагащ сталински методи на управление,и по-по-предишен-преподавател по политикономика .Бълнуванията за Ленин и Сталин са си Ваши,защото такова Ви е възпитанието, а може би и предишното верую.Младите не се интересуват и не знаят за събитията от най-новата ни история,камо ли за залповете на Аврора,от които се стряскате още.