462 000 са "работещите бедни" българи, те ще са без ДОО

Ще бъдат необходими 150 млн. лева, пресметна Хасан Адемов
19 ное 2013 18:00,
89
462 000 са "работещите бедни" българи, те ще са без ДОО
Снимка: flickr

Хората, които получават каквито и да било доходи над минималната работна заплата, няма да могат да ползват новото данъчно облекчение, което правителството обмисля, обясни социалният министър Хасан Адемов.

През 2015 година внесените данък общ доход за 2014 година ще бъде възстановен само на хора с доходи до 340 лева.

"Тези, които получават доходи до 340 лева, са 462 000 души по данни на НОИ и НСИ", пресметна министърът.

Още по темата
По-рано днес премиерът Пламен Орешарски заяви, че мярката на правителството ще засегне 200 000 души. Адемов обаче внесе повече яснота откъде идва разминаването в данните на двамата.

Той уточни, че хората, които получават минимална работна заплата, са 200 000 души, но като се прибавят към тях и гражданите, чийто общ доход също е до 340 лева, се стига до тази бройка от 462 000 души.

"Има хора, които се осигуряват на шест часа, други – на четири", поясни сметките Адемов.

"Ако приложим мярката при всички тези български граждани, ще бъдат необходими 150 млн. лева. Това не са окончателните числа", предупреди обаче той.

Министърът се спря и на друга актуална тема – проблемите в Агенцията по заетостта и критиките на Брюксел към работата в звеното.

"Има проблеми в комуникацията на Агенцията по заетостта, в обслужването на бенефициентите, има проблеми с модернизирането на публичните служби по заетост", каза социалният министър.

По-рано днес БНР съобщи, че именно поради тези причини изпълнителният директор на агенцията Камелия Лозанова ще бъде освободена от длъжност. Засега освобождаването й не е оповестено официално от правителствената пресслужба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
17
 
! Отговори
9 преди 10 години
4 500 000 са работещите бедни Българи бе , аз съм един от тях...
44
0
 
16
 
! Отговори
някаф там преди 10 години
И нека голямото понижение на заплати започне СЕГА!
43
2
 
14
 
! Отговори
Adam Smith преди 10 години
Да много е лесно да се правиш на добрия самарянин с чуждите пари! Отново и отново популизъм! След като имаме излишни пари да се намалят данъците. Не е справедливо и логично, едни да плащат данъци, а други не! Всички сме граждани на тази държава, всички ползваме държавната администрация, обществената инфраструктура и т.н. Това че леля Пенка има основно образование и може да работи само като чистачка, не значи, че тя не трябва да плаща данъци. Това е абсолютно безотговорна политика!
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До автора на статията, който не е на ясно, кое е ДОО и кое е ДОД. Това са две различни понятия. Много станаха неуките, които са с голяма самочувствие и мислят, че най-знаят. Първо се запознайте с понятията от икономика, финанси, бюджет за да знаете и какво означават горните инициали. А това правителство, кого пак заблуждава, "гласувайте за нас - ние ще ви върнем данъците в следващата година" Като толкова са умни и можещи, защо не променят закона "до 340 лв. дохода да е необлагаем".
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
игнорирайте го тоя психопат или платена форумна машинописка ***,хора които говорят за македонци и помаци в България са или шизофреници или платени ку..ви които драскат по форумите,апелирам въобще да не му се отговаря ИГНОР
40
1
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 10 години
340 лева заплата...........................................................462 000 човека- половината работоспособни българи...........................................
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко от тези 462000 са наистина на минимална заплата и колко на фиктивна само заради по-ниската сума данък и сега нашето мило правителство на всички които укриват доходи дори ще им даде вповече върху реалните доходи,е не НАС НИ УПРАВЛЯВАТ *** ИЛИ ПЪК РАЗЧИТАТ САМО НА ТАКИВА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ!а колко по-ефективно би било да връщат макар и не цялата сума платена през годината а например 30% ОТ НЕЯ,ТОВА КОЛКО ЩЕ СТИМУЛИРА ХОРАТА ДА СЕ ОСИГУРЯВАТ НА ПО-НОРМАЛНИ ЗАПЛАТИ!КРАТУНИ ПРАЗНИ!
38
0
 
17
 
! Отговори
drundrun преди 10 години
Само гледайте сега масово намаление на заплатите. Ако взимам 400 ще искам да ми я намалят на 340 естествено. За да взема реално 13-та. Това само един многоооо *** човек не може да го проумееееееееее!!!!!!!!!!!
37
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 10 години
С две думи казано, гнусните антибългарски комуняси искат да натрупат лихвите от тези данъци, които ОТНОВО да откраднат и да върнат жълти стотинки на и без това зомбираните глупави бедняци, които ПАК да гласуват за тях!Колкото и да ми е неприятно трябва да напомня: "*** народ- бедна държава"!Ха сега пак гласувайте за комуно- турците да ви правят на *** и да ви лапат парите!
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самото ,,разминаване'' между Орешарски и Адемов,относно бройката ме кара да се замисля - колко от тези хора ще бъдат пренебрегнати?
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това са 462 000 роби работещи за родината си БЪлгария, която чрез свойте палачи работодателите ги тормози да мизерстват. Това е Безумно за 21 век. Африканските страни са по добре от нас, вече лафа е кога ще стигнем Румънците и Сърбите :( за жалост.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе подограват се с нас - в момента гледам по бтв новините, за културна жена на име Русланка, работеща на минимална работна заплата в библиотеката в Шумен. Като я питаха как ще и помогне данъчното облекчение, тя скромно каза че ще помогне , но иначе било трудно да се живее с 250лв на месец. На маймуни ни направиха ей!! Тази скромна и културна жена вместо да изкрещи неистово,са я привикнали че е само "трудно".А положението е "Абсолютно невъзможно" вече. С две деца сме и с 1000лв не се справяме!
33
0
 
15
 
! Отговори
Луд преди 10 години
Това правителство вече официално може да бъде обявено за малоумно. Борисов бил зле, да, да.
32
0
 
13
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
ха-ха-ха..Само това трябваше,сега от 400 хил .ще станат милион за една година,всеки ще мине "официално "на минимална ,за да може да си "върне още 350 лв.в края на годината от държавата,нищо че заплатата ще му е хилядарка взета на ръка,що да не си самоподари още една минимална заплата като бонус..
31
2
 
1
 
! Отговори
тукашен преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯ - много добре се справяш с препинателните знаци за необразован мияч на ***, да не пишеш от някой софийски дом или офис? -)) ти като си с тази професия, да не би да си нелегален там, където и откогато живееш? Напиши си номера на здравната осигуровка.. и откога не си напускал града, в който живееш, с виза или без виза, че ни мислиш тъка сърдечно.. ;)
30
0
 
15
 
! Отговори
Луд преди 10 години
Тия в сивия сектор доволно потриват ръце,
29
6
 
2
 
! Отговори
торонто преди 10 години
До Анонименникакви бежанци вече не влизат има командировани 1200 полицай по границата ще влезне някой ама друг път не пиши глупости като не знаеш
28
6
 
0
 
! Отговори
торонто преди 10 години
До Анонименникакви бежанци вече не влизат има командировани 1200 полицай по границата ще влезне някой ама друг път не пиши глупости като не знаеш
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТИЯ ОТ БСП-ТО ТАКА СА СЕ ЗАХВАНАЛИ ЗА РАБОТА ,ЧЕ ЗА ИМА -НЯМА ОСЕСТОТИН ДНИ ЩЕ НИ ОПРАВЯТВЕРВАТЕ ЛИ Й?ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!станишка ти ще ни довършиши докато си лаят от парламента идете да видите къкъв народ бежанци влиза от Турция съвсем изтърваха нещатаще дойдат избори --ще ни търсят за гласовеей,народе бъди умен
26
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 10 години
Оправете си заглавието- за какво става въпрос? ДАНЪК ОБЩ ДОХОД /ДОО/, или ДАНЪК ОБЩЕСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ/ДОО/?