Парламентът решава дали да проучва случая "Мишо Бирата"

Депутатите ще гледат и законопроекта на Пеевски и Цонев
19 ное 2013 22:58,
8
Парламентът решава дали да проучва случая "Мишо Бирата"
Снимка: архив Булфото

Тази седмица парламентът да реши дали да създаде временна анкетна комисия, която да проучи случая с телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов за Михаил Михов, известен като "Мишо Бирата".  Проектът за решение е внесен днес от Сергей Станишев и от група народни представители и е включен в проектопрограмата на парламента за тази седмица. Тя ще бъде гласувана утре от депутатите.

Народните представители ще обсъдят и един привлякъл общественото внимание законопроект. Става дума за първо четене законопроекта за икономическите и финансови взаимоотношения с дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, и с техните действителни собственици, внесен от Йордан Цонев и Делян Пеевски от ДПС.

В проектопрограмата за тази седмица е и първото гласуване на изменения в Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба, и в Закона за геодезията и картографията. Предвижда се депутатите даразгледат на второ четене и промените в Закона за уреждане на правата на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове, както и ветото на президента върху текстове от приетите на 24 октомври изменения в Закона за чужденците в Република България.

В проекта за дневен ред за седмицата е второто четене на промени в Административнопроцесуалния кодекс и първото четене на изменения в Закона за гражданското въздухоплаване и в Закона за местното самоуправление и местната администрация. Включено е и второто четене на измененията в Кодекса на труда и в Кодекса на търговското корабоплаване.

Предлага се също депутатите да обсъдят през тази седмица на първо гласуване промени в Закона за здравното осигуряване, кактои Доклада за младежта за 2010-2012 г. и Доклада за дейността на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност за 2011 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що не разгледат случая "Ванко 1" бе, да ги *ба у *** ***!
7
1
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ТОЗИ МИНИСТЪР НА ТРУДА ПРОСТО БЕ РЕШИЛ ДА ГОВОРИ КАК СЕ ПЪЛНЯТ ПАРТИЙНИТЕ КАСИ ВЪВ ФРАНЦИЯ ..ИМАШЕ СНИМКИ НА КУФАРЧЕТА С ПАРИ ИДВАЩИ ОТ АФРИКА ОТ ЛАТИНСКА АМЕРИКА..НЕУДОБНИТЕ МИТНИЧАРИ СЪЩО СЕ ,, САМОУБИХА,, И ВЪПРЕКИ ЕДИН СКАНДАЛЕН ЗАПИС НАПРАВЕН ОТ СИНА НА МИНИСТЪРА НА ТРУДА В КОЙТО ЯСНО СЕ ЧУВА КАК ИМ ПРЕДЛАГАТ СРЕЩУ МЪЛЧАНИЕ ДА ПОЛУЧАТ 6 МИЛИОНА ДОЛАРА ИЛИ СУМА ПОСОЧЕНА ОТ ТЯХ...ДОН БОРИСОВ..СТАНИШЕФ...КОСТОВ...САКСА МАДРИТСКИЯ МОШЕНИК...НЕ ПРАВЯТ ИЗКЛЮЧЕНИЕ..
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЙ ?таковаМИШО БИРАТА ?КОЙ ?
5
0
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
МОЖЕ БИ ТРЯБВА ДА СЕ СПОМЕНЕ И ЗА ПОЛИЦЕЙСКИ СТРУКТУРИ ОБСЛУЖВАЩИ МАФИЯТА И ПОЛИТИЦИ,,,ОСВЕН ТОВА МНОГО ОТ ПАРТИЙНИТЕ ЦЕНТРАЛИ СИ ИМАТ ПАРАЛЕЛНИ ПОЛИЦЕЙСКИ И ЧАСТНИ СИЛОВИ СТРУКТУРИ В ЛИЦЕТО НА СИК ..ВИС...ИПОН...КОИТО РЕАЛНО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ И ДИКТУВАТ ИКОНОМИКА И ПОЛИТИКА...МИШО БИРАТА...ХА ХА ХА..ВИЖТЕ КАКВО СТАНА ВЪВ ФРАНЦИЯ С ЕДИН МИНИСТЪР НА ТРУДА ПРЕЗ 1978Г..ШИРАК ПАСКУА.. Ж. ДЕСТЕН И ПРИЯТЕЛИ ГО УБИВАТ И ПРОКУРОРИ ЗАМИТАТ СЛЕДИТЕ..ВИЖТЕ ФИЛМА ЗА ТОЗИ СЛУЧАЙ ПУСНАТ ВЧЕРА ПО
4
0
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До Гражданин за EРБтук трябва да се каже за черните каси на партиите които се пълнят от мафията...търговците на оръжие...от наркобосовете и диларите на човешка плът/проституцията/...сивата икономика и митническите и митническите далавери/канали за внос на стоки без да се плащат данъци..с офшорките от България са изнесени над 50 милиарда за последните години...които пари няма как да се покрият от еврофондовете...вижте колко са парите от кохезионните фондове и ги сравнете със загубите....
3
4
 
14
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 10 години
Парламентът решава дали да проучва случая "Мишо Бирата"КАКВО ИМА ДА РЕШАВАТЕ БЕ НЕ...ЩАСТНИЦИ ТАКИВА...В СЯКА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ЗА ЗАКРИЛА НА КОНТРАБАНДАТА И ВЪЗПРЕПЯТСТВАНЕ НА МИТНИЧЕСКИ ПРОВЕРНИ СЕ ЛЕЖИ НАЙ-МНОГО В ПАНДЕЛАТА...ТУК ЩЕЛИ ДА РЕШАВАТ ДАЛИ ДА ПРОУЧВАТ????????????????????ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ: ДА РЕШАВАТ ДАЛИ ДА ПРОУЧВАТ...АБЕ НАПРАВО В СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ СЪД..., КАКВО ЩЕ МУ ПРАВИТЕ НА МУТРОБойко ДРУГАРСКИ СЪД...КОМУНИСТ ОТ ДРУГАРСКИ СЪД НЕ СЕ ПЛАШИ!!!
2
4
 
8
 
! Отговори
законите на пеевски! преди 10 години
а така внасяйте и гласувайте законите на най-големите обирджии и мушенници в република българия - пеевски и цоневски !!! ужаст!!!
1
5
 
11
 
! Отговори
Зевс преди 10 години
Я да вземете да осъдите всички, дето окрадоха БГ народа! С милиони!И Първанов, и Станишев, И Доган, и още 100 такива нещастници...Да не ги ... стигне Божията ненавист!По-добре да си живеят в затвора!С ци...такованските У... таковники..Станишев е свикнал със Спартакус, на остамалите крадци .. пардон, политици, не знам дали ще им е кОлтОрно...А дано!,, ама...