Тренчев поиска нова конституция

Имало грешки в принципите, по които функционира сегашната
Обновена: 20 ное 2013 07:54 | 20 ное 2013 07:24, Петя Славова
27
Тренчев поиска нова конституция
Константин Тренчев. Снимка: Булфото

"Трябва ни нова конституция", заявява в интервю за "Труд" Константин Тренчев, лидер на КТ "Подкрепа". Според него крайно време е да се замислим само у личностите ли е проблемът на нашата държава.

„Има грешка в принципите, по които тя функционира. Сегашната Луканова конституция предполага конфронтация между институциите поради неизяснените отношения между тях. Конституцията не отразява политическите реалности, но тя не може да се промени с нова, защото начинът, по който е написана, не позволява това.

Промяната може да стане само с Велико народно събрание, което като първа работа трябва да премахне институцията Велико народно събрание.

Това е един архаизъм, който вече не функционира в този динамичен свят. Тренчев призовава да има широки обществени дебати и да се търси консенсус около няколко опорни точки - как да се променят съдебната система, президентската институция, общинската власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
бай БУДАЛ преди 10 години
НОВА КОНСТИТУЦИЯ .... президенска РЕПУБЛИКА.... Парламент 120 депутати....
26
0
 
4
 
! Отговори
BUSSINES-bg преди 10 години
200 Българи искат Тренчев в Страсбург и то там директно в Затвора за това че измамиха умишленно чрез СХЕМА Българи за работа в Словакия Братислава завод Фолцфаген , в Договора пишеше '' поставяне на чистачки и лепене на дребни детайли'' да ама като се почна работа само Българите в завода беха на най мръсната ''черна'' работа , която никой не работи
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не искам Тренчев. Повръща ми се от хората, които седят, точно седят на хранилката от нашите кървави пари повече от 20 години и заблуждават само себе си. ***!Те отдавна са изчерпани, нямат идея и капацитет!Мандатност навсякъде!
24
0
 
10
 
! Отговори
ТРЕНЧЕВ преди 10 години
Ти си една от големите грешки на прехода. ПОКАЙ СЕ И СИ *** С МИР!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обикновенно от конституция се нуждае дадена държава...каквато нямаме.А най-добре ще бъде всеки всеки български гражданин да положи една МАСОНСКА КЛЕТВА,нали така,БРАТ ТРЕНЧЕВ ?!!!?
22
0
 
11
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
Тренчев е председател на профсъюза на олигарсите. Той е от тези, които не знаят друго освен да слушат и изпълняват това, което им нареждат отвън. Палач на работещите българи.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** кой е този щъркел на снимката-какво е направил за доброто на България?
20
2
 
3
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
трябав ни национален референдум за това къде е мястото на съдебнаат власт,как да сес лучи реформата в здравеопазването и образованието ит.н. и едва след това да се правят промени. Другият вариант е - кръгла маса - и всички пратии да подпишат, че са съгласни. което не го виждам да стане.
19
0
 
9
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
абе то нова конституция хубаво ама първо трябав национален рефендум КАКВО да влиза в тази нова конситуция....да не се окаже че новата конституция е по-лоша от старата.
18
0
 
4
 
! Отговори
Бъдете НАЩРЕК ! преди 10 години
Бъдете МНОГО НАЩРЕК когато стaва дума за нова конституция. Каквито и несъвършенства да има тя е доста добра! Тя е по-добра от на други източноевропейски страни, в смисъл че БЪЛГАРИТЕ СА СОБСТВЕНИЦИ НА ВАЛУТАТА СИ т.е. имат право да я печатат и владеят - по конституция! Друг въпрос е че в момента не са - заради валутния борд. Но по закон могат да имат собствена валута!!! Тоя момент са го "изтървали" някак си навремето и сега искат да го "поправят".Унгарците наскоро трябваше да внасят поправка в
17
6
 
3
 
! Отговори
inatut преди 10 години
Павлов, не отклонявай вниманието от главната тема на обществото - Оставка на правителството.По скоро обясни кога ще се оттеглиш от постчето си или още големият брат не е позволил?
16
0
 
6
 
! Отговори
superMuzzy преди 10 години
Гео политически и стратегически погледнато ,мястото на България е във всеки един такъв Съюз.Въпросът е Кой и накъде ни води и кое е най добро за Нас!*** в цялата история е че политиците НИ са застанали зад чуждите интереси!
15
0
 
7
 
! Отговори
Грую преди 10 години
В новата конституция ще се запише "член 1: разстрел за Тренчев и Гоцев и светло бъдеще за България"
14
1
 
11
 
! Отговори
Братан преди 10 години
Тренчев е най-големия ***. *** като него станаха по-големи от държавата от която смучат 20 години.
13
0
 
9
 
! Отговори
Холмс преди 10 години
Нова конституция? Елементарно, Уотсън!
12
0
 
12
 
! Отговори
Hitar Petar преди 10 години
Този ще спре ли да симулира дейност и да започне да защитава правата на работещите ? Конституцията си е ОК, както и останалите закони, липсва контрол, там е проблемът !
11
4
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До Анонимен,,Ей,направо взех да си мечтая да се върне пак Бойко Борисов на власт.И всички влечуги-журналисти ,синдикалисти и прочее папла...,,,ДОБРЕ ЧЕ СИ АНОНИМЕН ИНАЧЕ ЖЕНАТИ ЩЕ СТРОШИ ТОЧИЛКАТА В ГЛАВАТА ТИ ДОВЕЧЕРА
10
3
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
защо няма НИКАКВА ИНФОРМАЦИЯ ЧЕ ОФИЦИАЛНО РУСИЯ НИ ИСКА В ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ...КАКВО ЛИ НИ ГОТВЯТ КУКЛОВОДИТЕ НА БЪЛГАРИЯ...ОТЛАГАНЕТО ЗА ОТВАРЯНЕТО НА ГРАНИЦИТЕ ЗА ЕВРО СЪЮЗА ОТ 1 ЯНУАРИ ДАЛИ НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ ИМА СПОГОДБА ДА НИ ОТСТЪПЯТ НА РУСИЯ....ЕДЕНИЦИ СА ТЕЗИ ЗАПОЗНАТИ С БЪДЕЩЕТО КОЕТО НИ СЕ ОПРЕДЕЛЯ...ПРИ ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ МАФИОТИ МОЖЕ ПАК ДА СЕ ОБЪРНЕМ НА 180ГРАДУСА..
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей,направо взех да си мечтая да се върне пак Бойко Борисов на власт.И всички влечуги-журналисти ,синдикалисти и прочее *** да се изпокрият пак по дупките си.Четири години никой не смееше да гъкне ,сега всеки нещо иска.Аз пък искам правителството да ми осигури възможност да сменя 49 годишната си жена с две нови-една на 25 и една на 24 години.Иначе окупирам "Орлов мост"
8
0
 
7
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
А 7.62мм не искаш ли, бе плъх долен???