Лекари без граници ще помагат на бежанците у нас

В София и Харманли условията били нечовешки
23 ное 2013 22:58, Александър Попов
26
Лекари без граници ще помагат на бежанците у нас
Снимка: Булфото

Хуманитарната организация Лекари без граници предприема спешни мерки в София и Харманли заради нечовешките условия на живот на сирийските бежанци, съобщава испанският информационен сайт elmercuriodigital.es.

Организацията алармира за почти нулевата медицинска помощ, която им се оказва. Тя призовава българските и европейските власти да намерят бързо решение и да приемат конкретни мерки за подобряване на условията на живот на търсещите убежище.

Екипи на Лекари без граници вече са започнали да им предоставят медицинска помощ и да раздават санитарни материали от първа необходимост чрез спешна намеса в двата града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все пак за нас са нелегални имигранти, бежанци са за Турция.Това е посред нашето законодателство и конвенцията. Ако са бежанци, защо са пресекли границата не през ГКПП-то, крили са се по храстите и защо нямат документи за самоличност,но си пазят документите от банковите си сметки в Турция. Нали са богаташи, нали ни убеждаваха, че имали пари, а нямат 10 гроша за един аспирин.
2
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Условията са лоши, защото "бежанците" са твърде много за малка и бедна страна като нашата.Поне имат покрив над главите си, в Турция ги държат почти само в палатки.
1
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
във цяла северозападна България също ,ама на никой ( политик ) не му пука