Борисов и Цветанов трябвало да се оттеглят като Бисеров

Йордан Цонев коментира политическата обстановка
Обновена: 25 ное 2013 23:12 | 25 ное 2013 22:00,
116
Борисов и Цветанов трябвало да се оттеглят като Бисеров
Йордан Цонев. Снимка: Булфото

 „Ако Бойко Борисов не беше депутат и ръководител на парламентарна група, вероятно с него щеше само следствието и прокуратурата да се занимава с него. Това заяви Йордан Цонев от ДПС пред bTV. Думите му дойдоха по повод създаването на временна комисия в парламента, която разследва фактите около разговора между експремиера Борисов и бившия шеф на Агенция „Митници” относно проверка срещу Михаил Михов – Мишо Бирата. Той даде пример с наскоро напусналия парламента и ДПС Христо Бисеров.

Той напусна, за да се изправи пред разследващите органи. Според мен когато имаш такъв проблем трябва да постъпиш така - напускаш партията, политиката, парламента”, посочи Цонев.

По повод самата парламентарна комисия депутатът от ДПС посочи, че няма да има намеса в работата на държавното обвинение, а има нужда политически въпроси да получат отговори.  Цонев не пропусна и да засипе с обвинения зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов за това, че с три обвинения той седи на първата банка в НС и държи морален тон.

Случаят с разследвания за укриване на приходи и измами ексдепутат от ДПС Христо Бисеров е доказателство, че върху депутатите няма чадър, заяви още Цонев. Той обясни, че сегашният министър-председател Пламен Орешарски е дал ясно да се разбере, че сегашното управление няма да допуска укриване на случаи като този с Мишо Бирата.

По думите му скандалите в последните месеци с тефтерчето на Златанов и този с Мишо Бирата показват как е работило управлението на ГЕРБ и заяви, че вярва, че премиерът Пламен Орешарски иска да наложи нов стил на управление –да няма такива случаи.

Икономиката ни е в такава дълбока криза, че всеки инвестиционен проект е добре дошъл и не бива да се политизира, и спекулира, че ще станем зависими от Москва или някой друг, заяви още Цонев. Ние сме за седми блок на АЕЦ „Козлодуй", много добре би било ако имахме и „Набуко", но остана само „Южен поток". Не „Набуко", ами и „Травиата" и „Севилския бръснар" ако направят проект, трябва да ги приемем, каза Цонев по повод критиките към изграждането на „Южен поток".

Поставянето на офшорните компании в ред беше заявено като цел на новия закон за офшорките. „Ние трябва да започнем да въвеждаме ред в сектора и в тези взаимоотношения”, обясни Цонев, допълвайки, че получава помощ от колегата си Делян Пеевски. Предстоят и промени между първо и второ четене, като ще залегне идеята да има регистър на този тип дружества и тяхната собственост. В момента, по думите на Цонев, се изработват критерии за регистър на офшорките в България, а такъв може да бъде или акции в български компании или имущество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До АнонименКостов се забави, но все пак го изгони (Бисеров), а ДПС с радост го прибраха, и ако не беше се размирисало от вън, нямаше да го пипнат, а Ментата е същия но още се прави, че не знае!
82
0
 
2
 
! Отговори
3 преди 10 години
asdas200 says:11 November 2013 at 16:34Дори и най-големият наивник в България няма да повярва, че Данчо Ментата, Доган, Местан, Пеевски, Камен Костадинов и пр. не са знаели и не са съучастници в далаверите и кражбите на Бисеров. Това е теоритично и практически невъзможно.
81
4
 
6
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
А сега де, Борисов и Цветанов са ти виновни , ми, че ти и Бисеров сте в политиката от 20г. бе мента!!?? Къде тогава е Костов дето те нарита заедно с ортака ти от СДС, къде слагаш депресирания "хидроинжинер" и Мазньо, къде е Серльо Хохегеров и ДС-президента. Голем "моралист" се изкара бе и ГЕРБ за всичко ви е виновен. И твойта песен е изпята Мента, децата на България не ви щат нито "демокрацията" нито "морала" нито "политиканстването
80
2
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Защо прякора му е ментата,защото обича ментовка или защото е мошеник?
79
3
 
10
 
! Отговори
11111111111111111111 преди 10 години
ЦОНЕВ, ИМАШ НАЙ-ПОДЛАТА ДУША НА СВЕТА.ТОЗИ ОТ ГОРЕ ВИЖДА ВСИЧКО
78
1
 
16
 
! Отговори
БИСЕРОВ преди 10 години
Мента ти ли си морален съдник ??? Щом Бойко е за оттегляне то ти тогава си за затвора с Бисеров! *** си ти, който си продаде душата на ДОГАН за пари заедно с Бисеров и БОЛЕН Сидеров!!
77
3
 
13
 
! Отговори
Е да само че преди 10 години
Бих се съгласил ако не го беше казал ОЧЕВАДЕН и нагъл престъпник... каквито са всички в ДПС и БСП!
76
9
 
2
 
! Отговори
Веско преди 10 години
Много точно формулирано - не може хора с по няколко криминални обвинения и свален депупутатски имунитет да раздават морални оценки от трибуната на НС. Дано тази комисия за Мишо Бирата затвори малко устата на "морализаторите", защото престъпленията им вече са обществена тайна.
75
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За Бисеров май трябва да си посипва косите с пепел Костов или реформаторския блок, а не ДПС.
74
3
 
2
 
! Отговори
nana преди 10 години
po-goliama glupost ot tazi niama . Ta nali to4no Borisov im urejda na vsi4ki i rabotata i zaplatite . Vsi4ki do edin sa zad garba mu . A samo go opliuvat
73
2
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До възмутенИДЕЯ КАК ДА СЕ ПРЕОБОРУДВА ПАРЛАМЕНТА...НЕКА ПАК ДА ИМА 240 СТОЛА НО ДА СА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ...ИМА ЛИ ДЕПУТАТ БЕЗ ОФШОРКА...КАК ВЛЕЗНАХА В ПАРЛАМЕНТА И КАК ИЗГЛЕЖДАТ ДНЕС НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ..ЩЕ СЕ ЗАГОВОРИ ЛИ НАКРАЯ ЗА ИСТИНСКИТЕ ПАРИ НА МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ ПОЛУЧАВАНИ ОТ КОМИСИОННИ ОТ ЛОБИРАНЕ ОТ ОСОБЕНИ ЗАЛОЗИ ОТ ДЪРЖАВНИ ТЪРГОВЕ...*** Е ОНЯ ДЕТО МИСЛИ ЧЕ БОЙКО ИЛИ СТАНИШЕВ СТОЯТ САМО НА ЕДНА ЗАПЛАТАДА СЕ ИЗКАРАТ НА СВЕТЛО ДОХОДИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ И КАКВИ ДАНЪЦИ ПЛАЩАТ
72
2
 
21
 
! Отговори
6 преди 10 години
Мента гледай си почетния хидролог че взел да се напикава от страх да не го изпуснете и не се занимавай с други партии.
71
0
 
29
 
! Отговори
12345 преди 10 години
Всиките сте за бесилото Цонев
70
4
 
26
 
! Отговори
възмутена преди 10 години
Любопитна съм, ако чуждите служби не бяха притиснали Бисеров - кога щеше да си подаде оставката. На куково лято!!!! Щеше да краде до дупка!!!! Така, че моля от ДПС да престанат с демагогията за почтения Бисеров. По-добре да си посипят главите с пепел. А ако се замислим за прякора на Цонев - Данчо Ментата. Прякорите обикновено отговарят на същността на човека, крадеца вика "Дръжте крадеца". В момента от БСП и ДПС са в истерия на тема Борисов - защото ще започнат да се разплитат техните афери
69
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такова ни е дереджето, защото лидери на държавата са като този! Ще ни поучава лице, за което ако се отвори интернет прстранството, ще ви се завие свят!
68
1
 
22
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
Че то така със скалъпени обвинения може социалистите да превземат парламента. Дори Хитлер първо е направил Лайпциския Процес. Демокрацията е в опасност!
67
2
 
28
 
! Отговори
black sea преди 10 години
Мента, все си мислех че човек е невинен докато съдът не докаже обратното. Нали сме демокрация. Тъй че за Ц Ц не бери грижа.Гледай себе си. Щото ти си следващия. Анадън му.
66
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Цонев, Местан и СерГей, трябва да се изгонят от страната!
65
1
 
18
 
! Отговори
ставри преди 10 години
мамин убавец
64
2
 
22
 
! Отговори
Зъболекар преди 10 години
Май скоро Ментата ще има проблеми дъд дъбите. Има доста за вадене този ***.