ГЕРБ ползват доноснически методи от тоталитаризма!

Мина времето на късогледите политици, сигурен е Стойнев
Обновена: 26 ное 2013 13:19 | 26 ное 2013 13:19, Веселина Йорданова
48
ГЕРБ ползват доноснически методи от тоталитаризма!
Драгомир Стойнев. Снимка: БТА

Партия ГЕРБ ползват доноснически методи, които бяха характерни за тоталитарния режим, но това си е техен проблем. Така енергийният министър Драгомир Стойнев коментира заявеното от партията на Бойко Борисов намерение да сезират еврокомисаря по енергетика за това, че седми блок на АЕЦ "Козлодуй" ще се строи без конкурс.

Още по темата

Стойнев уточни, че има мандат от правителството за преговори за седми блок на АЕЦ „Козлодуй" преди заминаването си за САЩ.

По думите на министъра първо трябва да се даде мандат за преговори на Българския енергиен холдинг, да се види какъв ще е финансовият модел, как ще бъде структурирана инвестицията и след това може да се говори за избор на изпълнител.

Бих искал вместо да гледаме към миналото, да гледаме към бъдещето. Мина времето на късогледите политици, оттук нататък основната цел е да има политика, която да гарантира стабилност на българската икономика в дългосрочен план, категоричен е министърът.

По думите му става въпрос за осигуряване на евтина електроенергия за следващите 80 години.

По-рано от Букурещ премиерът Пламен Орешарски заяви, че не е изключено да има конкурс и не е предрешено, че "Уестингхаус" ще строи новия блок в АЕЦ "Козлодуй". "Не е решен въпросът, всичко е на предварителен стадий“, увери Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
6
 
! Отговори
млaд социaлист преди 10 години
Aко един човек имa 1000 левa. условно кaзaно и му е необходим уред зa домaкинството, кaкво би избрaл? Уред, който имa гaрaнция от половин годинa, две години, или десет? Инaк aмерикaнскaтa ценa е еднaквa с рускaтa, но животa нa AР1000 в моментa е нaй- дълъг и нaдежден! Стaрия реaктор от Белене не е вaриaнт зa Козлодуй!
23
31
 
14
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Картите са раздадени. Сега вече всички знаем защо Боко си показа сертификатите от Америка. Но за съжаление, вече не момчето на американците. Затова и се покри, а Плевнелиев зави на 180 градуса и събра Консултативния съвет в момента докато течеше официалната визита на Стойнев в Америка. Добрата новина е, че кабинетът Орешарски ще си изкара мандата и тези *** ще спрат да викат по площадите! И ще настане спокойствие в държавата!
22
6
 
24
 
! Отговори
ganeca преди 10 години
Този е толкова ***!
21
19
 
10
 
! Отговори
млaд социaлист преди 10 години
Нa Бългaрия сa нужни двa реaкторa в Козлодуй, и те ще бъдaт построени! Тъкмо след товa дa дойдaт десните дa продaвaт токa зa пaртийните си кaси)))?! Aмерикaнскaтa технология е върховa и гaрaнтирa 80 г. експлоaтaциa нa реaкторите. Не се ли срaмувaте дa лъжете, и кой ще е виновен, aко стрaнaтa ни остaне сaмо нa вятърни мелници и фотоволтици? Гaрaнтирaно от дясно!
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
България има един реактор от Белене, платен, но неупотребен, в същото време се лансира тезата за закупуване на подобно съоръжение от Уестингхаус?!Консервирането на площадката не е безплатно и ще струва пари. А пари ще са необходими и за неустойки грубо към 800 млн евро. И то при положение, че ЕС ни подхвърля едва и на части, унизителните 300 млн евро за затварянето на читавите 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй!
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Американският проект не е лицензиран в ЕС, а руският е лицензиран. Едно лицензиране на такива ядрени устройства трае около 6-7 години. Ако догодина се вземе решение за строителство на един блок, това е неправилно решение, трябва да има стратегия, заместващи мощности и най-малко два реактора. Строителството е 48 месеца съгласно проекта, но като сложим и спомагателни съоръжения, ще трябват още няколко години, тоест пак отиваме на 14-15 години
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Защото за една нова мощност вече 6-7 години е само лицензирането, строителството ще отнеме поне толкова, някъде 14-15 години в новите условия. Всички възможности вече са проиграни, трябва да се мисли за заместваща мощност.
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стойнев ме убеди че истинската градивна опозиция е мълчаливата опозиция.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
договорът за модернизация на 5 и 6 реактор струва 560 млн. евро и сега върви неговото изплащане до 2019 г. Ще се изплаща този договор за модернизация до 2019 г. Дотогава никой няма да иска спирането на 5 и 6 блок. В момента, в който се изплати този кредит, ще започне натиск за тяхното спиране. Но този натиск можем да го преодолеем. 5 реактор трябва да бъде спрян през 2017 г., а 2021 г. трябва да бъде спрян 6 реактор. Ние отсега трябва да започнем да мислим вече за заместваща мощност дали ще е Белене, Козлодуй, трябва да мислим за заместващи мощности на 5 и 6 реактор.
15
16
 
15
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
А като не искате беляне Тиквони, защо плащахте при закрит проект, милиони за консултантски услуги? Пак крадохте като невидели. То насита нямате бе...
14
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гроб арите са ***!
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хе хе Др.Стойнев,че то за всички е ясно,че баш доносниците там се оттекоха.Въпросът е къде са тези,които четат доносите?И те ли ви дръпкат конците на всички,без 1 партия?
12
9
 
22
 
! Отговори
МАРИ преди 10 години
Брей какъв далновиден политик се пръкна, но защо ли никак не му вярвам
11
10
 
33
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Голям кеф им прави на комунистите да обвиняват другите в собствените си грехове !
10
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Мина времето на късогледите политици, сигурен е Стойнев"Идва времето на кьоравите и глухите.
9
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
.... и си помислил- ей че умно го казах
8
8
 
33
 
! Отговори
! преди 10 години
Тия, както винаги, лъжат!За всички е очевидно, че имаме излишни мощности, лятото спираха Козлодуй, защото нямаше какво да правят тока, тоя щял да строи още, а потребителите после да го изплащат през по-високи сметки.Ей, за единия рушвет съсипват държавата!
7
8
 
35
 
! Отговори
Веско преди 10 години
това казано от *** звуче не само смешно а направо трагично
6
10
 
29
 
! Отговори
festan преди 10 години
МИНА ВРЕМЕТО НА ФЪФЛЕЩЕТЕ МИНИСТРИ КАТО ТЕБЕ БЕ ПЕЕЕЕЕЕПЕЕЕЕЕЛТЕК
5
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СерГея ходи у десно, завива на дясно към Щатите. Може ли Гей с лява резба да ходи на дясно- пак лъжат комуноидите.