"Атака" поиска отново Западните покрайнини

Ньойският договор няма сила спрямо Сърбия и Македония, смятат националистите
Обновена: 27 ное 2013 14:52 | 27 ное 2013 11:49,
66
"Атака" поиска отново Западните покрайнини
Снимка: Булфото, архив

"Атака" поиска обратно Западните покрайнини и Струмица в декларация от парламентарната трибуна. Депутатът Андриан Асенов поиска думата по повод 94-тата годишнина от подписването на "унизителния за България Ньойски диктат".

Според "Атака" с този договор от страната ни са били откъснати територии, които до ден днешен са населени с хора с българско самосъзнание.

"Днес, 27 ноември, е един трагичен ден за българската история", заяви Асенов.

"Териториите, населени с хора с българско самосъзнание, намиращи се в пределите на днешните държави Сърбия и БЮР Македония следва да бъдат върнати обратно във владение на България", настоя още той.

По негови думи Сърбия и Македония не са правоприемници на Югославската република и „следователно Ньойският диктат няма сила спрямо Сърбия и БЮРМ и е недействителен по отношение на западните покрайнини и Струмица поради изчезването на държавата, с която е бил сключен. Това означава, че земите, откъснати от България по този договор, трябва да бъдат върнати в нейната територия“, заяви Асенов.

Според депутата освен това Ньойският договор не е легитимиран от България, както изисква Търновската конституция – с ратификация на ВНС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
България е уникална страна -- граничи от всички страни със собствените си територии.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ангола забранява исляма
52
0
 
1
 
! Отговори
sideroglu sejtan преди 10 години
Ustrumca Makedonya olduğunu ve Ustrumca Makedonya şehir. Sideroglu, odi kaj turskite partneri da ti prevedat. Za ostanatite Bugari bratski, prijatelski i sdecen pozdrav od Skopje.
51
4
 
7
 
! Отговори
до 56 преди 10 години
ако наистина стане северен *** Руска губерния аз ще съм щаслив , поради причината че харесвам Руският пред арабският и хамерекунският, и да идват по скоро че нищо не разбирам от османско *** арабския език..
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз смятам, че атака желае Северна България да е руска губерния , а Южна да е за приятелите им от дпс :(((( Комунистите са *** и безбожници, обаче за тях ще си е южен поток от комисионни течности ! ГНУСНА банда !!!!!!
49
1
 
2
 
! Отговори
a takaaa преди 10 години
a kvo praim za Dogovora ot Bukuresht, s koyto e razdelena Makedoniya na Priniska, Egeyska i Vardarska. Makedoniya e unikalna v vsyakakvo otnoshenie - natsiya, istoriya, vsichko, nay-bliskite ni bratya sa Balgarite, pochti edin narod sme...no tryabva takiva malumnitsi kato Siderov da razberat che s prostotii ne stava...
48
0
 
7
 
! Отговори
f преди 10 години
това са кьор фишеци на сидероглу ,опитва се да привлече някои и друг глас ако тои държеше за българия няма да е *** на дпс чиято цел е превземането на бг от турската държава ако вече не е и станало щото тук доган командва това е повече от ясно,искал западните покраинини а в същото време се говори за административна област тракия а по късно ще поискат и автономия, та сидеров по добре да опита да защитава сегашната цялост на бг така по има шанс за някои и друг истински вот а не купен отцигани
47
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО , само така.!
46
3
 
9
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Има логика в това, но за да се стигне до правилно решение, би трябвало да се потърси мнението на международен арбитраж. Само с някакви наши претенции нищо няма да стане.
45
5
 
1
 
! Отговори
Антимухъл преди 10 години
До LoLА ти си просто един от многото заради които България никога няма да се оправи!
44
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АТАКА - ЛУДИ ЗА ВРЪЗВАНЕ....САМО СЕ ПОТЯТ....И ИЗЛАГАТ БЪЛГАРИЯ! ***!
43
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аферим, кардашлар АТАКА....големи го*на излязохте!
42
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако пионката на *** е казала това с ясното съзнание какво говори - трябва да лежи в затвора за разпалване на война. Ако го е казал под влияние на болест - в лудницата! "бАтака" след като вече не може да вие по адрес на ДПС си търси други с които да се заяжда. Зад всичко това обаче прозират интересите на путлерова Русия, която иска дестабилизация в ЕС. Отворете си очите - обработват ни за излизане от ЕС и натикване зад новата желязна завеса наречена Евразийски митнически съюз.
41
2
 
4
 
! Отговори
МИЛОШЕВИЧ преди 10 години
СЕВЪРСКИЯ ДОГОВОР ТРЯБВАШЕ ДА СТАНЕ....НО АНГЛИА И ФРАНЦИЯ НЕ ИМ СЕ ВОДЕШЕ ВОИНА В АНАДОЛА, И ЗА ТОВА ИЗЛЪГАХА ГЪРЦИТЕ, ЧЕ ЩЕ ИМ ПОМОГНАТ С ВОИСКИ, КАКТО НА МАКЕДОНСКИЯ ФРОНТ ПО-РАНО. НО ГОРКИТЕ ГЪРЦИ СТИГНАХА ДО ПОЛАТЛИ САМИ (40 КМ ОТ АНХАРА) А АНГЛИЧАНИТЕ НЕ ПРАТИХА АРМИЯ В ТЯХНА ПОМОЩ.НОВАТА СЪВЕТСКА ВЛАСТ ПРАТИ 3 ВАГОНА СЪС ЗЛАТО И 5 ВАГОНА С ОРЪЖИЯ НА АТАТЮРК, АЗЕРИТЕ ПОМАГАХА, АРАБИТЕ И КЮРДИТЕ СЪЩО, А ФРЕНСКОТО ОРЪЖИЕ ОТ КИЛИКИА ПОПАДНА ВЪВ ВОИСКАТА НА АТАТЮРК.
40
3
 
6
 
! Отговори
До мо преди 10 години
Много си прав, аз живея от 12 години в чужбина......... Хубаво ми е да съм Българин ама в Испания
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно май започна да мирише на избори...
38
1
 
15
 
! Отговори
ma4enik преди 10 години
Щом искате хващате оръжието и си го взимате. Даром никому нищо не се дава. Виж недолюбваме турците но когато им казаха,че трябва да подпишат Севърския договор те се хванаха за оръжието през срамната за България 1919 година и спасиха голяма част и с кръвта си начертаха националните си граници. Сега предстоят малки корекций около Керкюк и Мусул и работата ще е приключила. Точно по това време българската делегация пътува със седмици в конски вогони до Ньой за да подпише договора. СРАМОТА И ПОЗОР!
37
6
 
3
 
! Отговори
Цвети преди 10 години
до 36 щеше да е вярно ако не беше се коалирал с БСП И ДПС - но с това те доказаха за пореден път че са *** с две лица
36
9
 
8
 
! Отговори
Цвети преди 10 години
На път сме да загубим България с тези си граници а той тръгнал да предевява претенций,интриганти събиращи точки
35
9
 
11
 
! Отговори
Късно е чадо преди 10 години
Сърбите даваха даром Западните покрайнини, Босилеград и Македония през 1993 год. срещу неучастие на България в съюз със Щатите, за да си запазят Босна и Херцеговина и Косово. На власт бу правителството на Любен Беров с мандата на ДПС. Това бе първият удар на ДПС срещу обединението на България. Вие г-н Сидеров бяхте в СДС, върли американолюбци. Къде бе тогава родолюбивото ви чувство. Конституцианния съд заби първия нож в гърба на Българите, признавайки ДПС като партия. Национално предателство.