Партиите не дадоха и лев от държавната си субсидия

Намаляването им би било популизъм, обясни касиерът на БСП
28 ное 2013 07:36, Петя Славова
74
Партиите не дадоха и лев от държавната си субсидия
Снимка: Булфото

"Партиите не отстъпиха нито лев от държавната си субсидия", акцентира "Сега". На фона на острото политическо противопоставяне в страната партиите - управляващи и опозиция, постигнаха пълно единодушие по една тема - запазването на размера на държавната им субсидия. Въпреки поетия от БСП ангажимент бюджетната комисия снощи запази парите на партиите на сегашното им ниво при второто четене на бюджета за следващата година. За 2014 г. те ще получат почти 39 милиона лева.

"Популизъм е да се режат парите на партиите", е озаглавено интервюто в "Труд" с касиера на БСП Емил Костадинов. Той припомня, че още в предприсъединителния период към ЕС на страната бе препоръчано в Закона за политическите партии да бъдат създадени норми за антикорупционни практики. Една от препоръките е да бъде осигурена държавна субсидия за политическите партии, за да не попадат те в зависимост от олигархични кръгове или икономически и корупционни влияния. "Размерът на субсидията е нормален и дава възможност на политическите партии да изпълняват нормално дейността си. Аз твърдя убедено, че всяко посягане на субсидията категорично ще тласне партиите в посока на търсене на компенсации. Част от политиците лесно се изкушават да говорят и действат популистки и да предлагат решения, които изглеждат лесни за изпълнение", посочва Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
Стоичччко преди 10 години
Дано ви приседне супсидията - изедници ненаситни.За пари сте готови с целувки и прегръдки да гласувате в едно.Всички сте се един дол дренки. Колко народни пари харчите,за дебелите си ***?- не ви ли е срам!
64
0
 
3
 
! Отговори
Революция преди 10 години
Питам се... Ако парламентът на пролет'14 бъде обграден от 200-300 хиляди души, докато има парламетарен контрол, дали тогава ще са толкова спокойни и нагли проклетите депутати?
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредното неизпълнено обещание от предизборната програма на бсп. Чудя се има ли даже 1 обещание което да са изпълнили? Но малоумния им електорат си гласува за тях, добре че с годините си заминават и естествено намаляват докато 2050 година не станат под 4%...
62
0
 
12
 
! Отговори
художника преди 10 години
Да се забранят субсидиите! Всички партии да се издържат от членски внос. Тогава ще се види кой- колко поддръжници има, а не като сега, с нашите пари да плащат на *** дето ходят да реват по техните митинги.
61
0
 
1
 
! Отговори
st преди 10 години
Tezi kak vi perdashat hehehehehehe ne e istina
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЛАВЕЙКОВ- НЕ СМЕ НАРОД НЕ СМЕ НАРОД А ***
59
0
 
8
 
! Отговори
другарю Костадинов преди 10 години
И без това сте популисти. Постъпете така още веднъж. ОСТАВКААААААААААА.
58
0
 
9
 
! Отговори
българин преди 10 години
Целият парламент - оставка !
57
2
 
21
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
"Размерът на субсидията е нормален и дава възможност на политическите партии да изпълняват нормално дейността си - харчейки половин милион лева за няколко часов безсмислен митинг с демонстративно пъчене на гърди и просташка надпревара за бройка !
56
0
 
33
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Това е все едно да кажат - Плащайте, за да не се чудим откъде да крадем !
55
2
 
20
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР преди 10 години
Гледам някакви призиви за бойкот на изборите ...По тъпо нещо, на всичкито отгоре харесано от доста хора - няма.Нали точно това им е целта ...Дреме им дали ще вземат 50 милиона субсидия , те ще си я откраднат от комисионни по Белене , Козлодуй, Южен поток , от теглените вече 2 млрд за половин година и другата ще е същото.А като бойкотирате изборите, хората с влаковете и рейсовете - 15 те хиляди ще изберат кой да ви управлява , а вие ще плащате сметката за заеми и извънредни на жандармерията
54
1
 
21
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
"за да не попадат те в зависимост от олигархични кръгове или икономически и корупционни влияния." Моля?Ми че те са в зависимост, Пеевски стана депутат и се пробва дори за ДАНС -ergo мярката със субсидирането на партиите не действа ergo тя трябва да се прекрати!
53
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко балъшки опит едновременно за оправдаване и оневиняване. Оправдават краденето на държавни пари и се оневиняват с тази практика за това, че въпреки държавните субсидии всички те са с принадлежност към олигархични кръгове и са инструмент на корупцията. Касиера на БСП ще бъде ли така добър да ни обясни как субсидията ги е предпазила от финансови и властови зависимости?
52
1
 
15
 
! Отговори
аз преди 10 години
И тези като предните и те ще си отидат по същия начин грубо сритани отзад.Докато не разберат ,че това е един от най-големите проблеви в страната няма да има промяна само ще се сменят едни и същи лакомници и ще се подиграват с народа.
51
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Кутеви за кой трябваше да гласувам ? имаш 5 мошенника дето се въртят на ротационен принцип и ти ме караш да гласувам за един от тях за кой ?? разбира се че няма да гласувам
50
0
 
37
 
! Отговори
има ли значение? преди 10 години
долни, мръсни, лакоми твари
49
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Политическата класа нагло се надсмя над мизерстващия народ и доказа, че от нея не може да се очаква нищо хубаво.
48
1
 
34
 
! Отговори
123 преди 10 години
наглец само от членски вноски трябва да са собсидийте
47
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП и ДПС са виновни,те от началото на прехода винаги са били във власта и ето го резултата......Виновен е и простия народ който си ги избра за енти път.....после да немрънкате че няма пари....ми няма,така ви се пада
46
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Решението е - пълен бойкот на следващите избори! Всичките им парички до последната стотинка за предизборни кампании и активиране на избирателите да отидат и пак парламент да не видят.