Тримата бежанци са непрофесионало бити от скинари

Ген. Тонев: По-щастлив съм като лекар, отколкото като началник
Обновена: 2 дек 2013 10:42 | 2 дек 2013 10:42, Анисия Иванова
48
Тримата бежанци са непрофесионало бити от скинари
Ген. Тонев Архив: Булфото

Тримата бити бежанци са били настанените във ВМА, няма опасност за живота им. Това каза пред Нова тв генерал-майор Стоян Тонев, началник на Военномедицинска академия (ВМА).

По негови думи те са бити непрофесионално от скинари. "Бежанците са млади мъже, силни, защитавали са се. В болницата остава само единият, който не е в добро състояние, останалите са обработени и са транспортирани по местата си, където са настанени.“, обясни Тонев по повод снощния побой край „Захарна фабрика“, при който трима бежанци пострадаха и потърсиха помощ във ВМА.

По отношение на своето освобождаване като шеф на болницата, което официално ще се състои днес, ген. Тонев каза, че интрига няма. „По-щастлив съм се чувствал като лекар, отколкото като началник“, категоричен е той. 

Още по темата
В началото на ноември Съветът по отбрана предложи на Министерския съвет да бъде освободен ген. Стоян Тонев като шеф на ВМА и на негово място да бъде назначен полковник доцент д-р Крум Кацаров, който е заместник-началник на ВМА по учебно-научната дейност.
 
Ген. Тонев днес категорично отхвърли твърдението, че го отстраняват, защото критикува управляващите за политиката им в здравеопазването. "Това е един нормален акт”, каза той.
 
На въпрос чувства ли тъга, че от утре няма да е шеф на болницата, той отговори, че по-скоро чувства облекчение. „Защото не съм правил много неща заради поста. Не само в личен, но и в професионален план”, каза ген. Тонев.
 
По думите му през последните 15 години в лечебното заведение не е имало скандал, свързан със структурата му. „В България сме заменили конкуренцията със завистта”, смята той.
 
Ген. Тонев поздрави колегите си, които работят в чужбина. „Проблемът е в това, че ние започваме да губим младите специалисти, а те имат друг дух. Така започва да липсва авантюризма, радикалното начало”, каза генералът.

Той разказа, че неговият баща се е пенсионирал на 61 година и след това е станал шеф на курортна поликлиника.

Мит и лъжа е, че българинът не е благодарен към лекаря, смята д-р Тонев. "В една голяма част от случаите лекарите в малките градчета определят за кого да се гласува дори.", допълни той. Според него всички преврати по света преди това се уговарят в лекарски кабинети.

За своите бъдеще планове генерал Стоян Тонев каза, че му се иска да напише някои книги - "в предишни периоди от живота си бях написал пиеса и разкази."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
В опита си да привлече интерес ,понякога заглавието на една статия,може грозно да изкриви информацията.Това виждам тук.
29
1
 
2
 
! Отговори
АХП преди 10 години
А ПА МЕН МЕ БИХА В СИРИЯ В ДАМАСК ЩО СЕ ЗАГЛЕЖДАМ ПО БУЛКИТЕ ПА НИКОЙ НЕ МИ ПОМОГНА
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
nemoe da se razbere zasto sled kato Cecko ima diplomka za Bega4-Raznosva4-Apartament4ik, ne e nazna4en za direktor na bejancite deka se raznasiat is poleto i nema deka da dremnat u nekoi apertimentCecko e mnoo po-gotski ot Budkata Pipon Tikvev Kretunefski. Cecko ne e proizvejdal amphetaminski apove, ne e butiliral nezakonen alkohol, ne e usukval nelegalni cigari i ne e prlivar embargovi nafti. E, Cecko e malko bunak, ama tova ne go pravi prestypnik, prosto mom4eto si e prosto
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До софиянец Да така е, но сега в базите им са настанени семитски бандити.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Били са се "бежанци" с "бежанци" и случаят ще бъде оставен да отшуми от "само себе си". А вие тука дори не усещате динената ***. А този на снимката защо е натирен от болницата? За честност и почтеност?
25
0
 
3
 
! Отговори
Tomov преди 10 години
Какви ги плещи тоя? "Непрофесионално бити"....
24
0
 
7
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
А не може така, следващия път по-професионално да бият, че няма да се излагаме пред чужденците я.
23
0
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ХА-ХА-ХА..." - Тримата бежанци са бити непрофесионало..."АБЕ,- ХУБАВА РАБОТА, АМА..., ***....
22
1
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
"Мит и лъжа е, че българинът не е благодарен към лекаря, смята д-р Тонев"Като изнудвате пациентите си за подкупи от по няколко хиляди лева всеки така ще смятате, много ясно.
21
0
 
16
 
! Отговори
Кутев преди 10 години
И тримата имали статут на бежанци, единия бил ливанец. Въпросът ми е защо ливанецът има статут на бежанец? Виналата седмица 200 афганистанци се изнизаха от сградата, която подпалиха в центъра на София. Те пък какво правят тук? И те ли бягат от войната в Сирия?Ами да вземем и ние да избягаме от войната в Сирия и да отидем в Шенген щото ни е кеф примерно.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
значи да разбирам че за да са бити професионално след това е трябвало да се намесят херурзи , черепно мозъчни професори , и др тесни специалист така ли ? а когато са бити от аматьори мое и от санитари да се прегледат ,има логика.
19
1
 
5
 
! Отговори
Т. Илиев преди 10 години
Ген. проф. Стоян Тонев е един изключителен организатор в здравеопазването. Аз вярвам, че той ще продължи да работи в това направление и независимо, че е пенсионер, той може да бъде изключително полезен. Жалко, че в тази толкова важна област на нашия живот липсва "политическа воля" за промени. Ако тя се намери, аз вярвам, че могат да се постигнат много неща, вкл. и младите лекари да останат в България, а тези които са се квалифицирали в чужбина да се върнат. Успехи Господин Генерал!
18
1
 
6
 
! Отговори
P. преди 10 години
Разбирам го какво се е опитал да каже доцента, но това понятие непрофесионално бит е прозвучало доста глуповато в случая.
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ми да ги набият ПРОФЕСИОНАЛНО бе доценте
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман от аматьори.
15
0
 
13
 
! Отговори
hmn преди 10 години
както всичко друго и скинарите ни са калпави...
14
2
 
22
 
! Отговори
Валери преди 10 години
Доста малоумно изказване, не знам дали лекарят така е коментирал или някой услужлив "журналист" така го е разбрал, но от раните да определиш, че точно скинари са ги били е направо простотия. Може да са ги били и ***, Захарна фабрика е известно свърталище на ***.
13
1
 
14
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 10 години
Какво означава "непрофесионално" И защо скинари?Днес гледах телевизия и никъде не споменаха за така наречените "скинари" и въобще какво означава тази дума?Просто млади хора с правилни разбирания.Хубав ден на всички и успешна седмица.
12
0
 
24
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
"Тримата бежанци са непрофесионално бити от скинари"... Ми научете скинарите как да бият професионално, де. Няма да се излагат пред чужденците, я!
11
0
 
19
 
! Отговори
Въпросче преди 10 години
Защо ,когато *** издевателстват над хора......няма такава гластност ???????И най вече правосъдие ??????