7 милиона по-малко има за разузнавателни средства

Парламентът прие и окончателно бюджетите на БНТ, БНР и БТА
Обновена: 6 дек 2013 06:00 | 5 дек 2013 23:58, Петя Славова
18
7 милиона по-малко има за разузнавателни средства
Депутати удължиха за четвърти път работното си време, навън протестиращите си тръгнаха. Снимка: БТА

За четвърти път парламентът удължи работното си време. Депутатите обсъдиха и гласуването на второ четене бюджета на общините за 2014 г.

Първоначално то бе до 20.00 часа, след това до 22.00 часа, а още по-късно се реши денят да приключи в 23.00 часа. припомня БТА. Парламентът обсъжда и гласува на второ четене държавния бюджет за 2014 г.

Депутатите приключиха работа минути преди полунощ. Не успяха да приемат на второ четене изцяло бюджет
2014, но гласуваха голяма част от основните текстове, включително бюджетите на министерствата, агенциите и общините. Парламентът ще заседава утре от 9.00 часа и ще започне работата си с проекторешение, внесено от ГЕРБ, за освобождаването на Мая Манолова като заместник-председател на Народното събрание.

Ще има и парламентарен контрол. На депутатски въпроси ще отговаря вицепремиерът Даниела Бобева и министрите Ангел Найденов, Десислава Терзиева, Данаил Папазов, Хасан Адемов, Димитър Греков, Искра Михайлова, Таня Андреева, Анелия Клисарова, Кристиан Вигенин и Петър Чобанов.

За това време парламентът намали със 7 милиона лева предвидените в първоначалния вариант на бюджет 2014 пари за политика в областта на прилагането на специални разузнавателни средства. Депутатите обсъждат на второ четене проектобюджета за 2014 г.Парламентът прие на второ четене бюджетът на Държавната агенция "Технически операции" за 2014 г.

Предвиждаше се за прилагане на СРС да бъдат отделени 49 501 000 лева, но по предложение на депутати от Коалиция за България и ДПС те бяха намалени, като тези пари ще бъдат част от увеличените средства на Министерството на здравеопазването за следващата година.

Веселин Вучков от ГЕРБ предложи средствата за СРС да бъдат намалени на 20 милиона лева, като посочи, че годишно СДОТО, чийто приемник е агенцията, е харчило около 20 милиона лева.

Парламентът прие и окончателно бюджетите на БНТ, БНР и БТА за 2014 г.Българската национална телевизия ще получи 65 147 000 лв.За БНР са предвидени 42 112 000 лв. Българската телеграфна агенция - 4 085 000 лв. Не бе прието предложението на "Атака" националните радио и телевизия да не получат държавна субсидия.

Общата субсидия през 2014 г. за общините за делегираните от държавата дейности е 1 988 198 800 лв.

Общата субсидия за догодина за общините за делегираните от държавата дейности е 1 988 198 800 лв. реши парламентът, койтообсъжда на второ четене републиканския бюджет за 2014 г. Трансфери за местни дейности, в т.ч. обща изравнителна субсидияе 255 640 000 лв.За зимно поддържане и снегопочистване на общински пътища държавата отпуска 19 000 000 лв.

Целевата субсидия за капиталови разходи е 121 900 000 лв., което включва и 60 млн.лв. за изграждане и основен ремонт на общински пътища За Столичната община са предвидени общо 293 987 900 лв.Община Варна получава 88 118 600 лв., Бургас - 64 884 100 лв.За община Пловдив са заделени 97 970 300 лв.

*Информацията е актуализирана към 00.00 часа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
на халос преди 10 години
С така наречените "подслушвателни средства" могат да подслушват само обичайните комуникационни средства.Факт е,че като бях войник имахме двама радиолюбители които след 17 часа от военните радиостанции правеха свръзки с цял свят.До нас имаше...поделение за радиозасичане!И така и за 2 години не ги хванаха.Та който е рекъл да не го хванат няма да го хванат.Само подплашиха бандитите и те станаха наистина недосегаеми!А днес каква техника има няма и да си мечтае МВР да ги чуе!
15
0
 
2
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Естественно, тези пари ги пренасочиха към жандармерията за да пазят народните избранници от любовта на суверена. Какви граници, каква национална сигурност, кво разузнаване бе хора когато е застрашен живота на Серльо, Доган, Местан и Волен????? Българският парламент сега е най-важен това е "интернационален" парламент!!!!! Човечеството днес цяло тях гледа и очаква спасение!!!!!
14
0
 
4
 
! Отговори
Ники преди 10 години
Ако се замислиш с толкова служби като Национална разузнавателна служба, Военна информация и ДАНС, трябва да сме непробиваеми.Е да, ама не... Всъщност тия служби се занимават главно, ако не единствено, с мистифициране на дейността си и лапкане на пари.България толкова ли е богата и такава огромна армия ли има, че да са ни нужни две разузнавания?Ами военните съдилища? Гледат по 2 дела на месец, то няма численост на армията, която да предполага такава специализирана структура...
13
0
 
2
 
! Отговори
nqkoi si преди 10 години
Do nikoga poveche gerb :Mai dovolno ti plashtam kato gledam ot krai vreme stoish v saita I narejdash gerb tova I onova :D shamar ti li si e momche?
12
1
 
6
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Чудесно!За какво ни е разузнаване?... Да не би границата ни да е разграден двор? Или пък да преминават нелегални индивиди от целия арабски и африкански мюсюлмански свят? Че за какво ни е да ги разузнават кои са, кого са убили и кого имат намерение да убиват? Ами прекрасната ни съседка Турция и напълно вменяемия Ердоган? Да не би да внедряват турски агенти и да извършват подривна дейност срещу България? Неееее..... Само розови слонове летят в небето и хвърлят маргаритки по минаващите хора...
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Interesno kak izvednyj uj namaliha parite za ehidnqrstvo kato v nachaloto bqha poveche I ot predishnoto pravitelstvo.. mmmm bravo stabilen kabinet usetiha se :D
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно е откъде си ги смучат тези цифри. Един GSM интерсептор от най-висок клас - пасивен с 2 насочени антени, който може да подслушва 10000 апарата на веднъж струва 1 милион лева.
9
0
 
7
 
! Отговори
iKoko преди 10 години
7 милиона по-малко за крадене в един бюджет означава7 милиона повече за крадене в друг бюджет
8
1
 
10
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
те не вярват в Господ, но това не пречи, ще си платят един ден. Всичко в този свят се плаща. Яд ме е, че нас ни правят на ***.
7
1
 
8
 
! Отговори
дим преди 10 години
щото после ще им лъснат кирливите ризи.но има господ
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужаст! Как ще разбера Гошо от Б вход, кога си претака зелето и колко градуса му е виното?! Ами ако на Веско Маринов му тече носа, кой ще ми каже? Не може да разчитате на един Биг Вип Брадър да знае всичко, нито на Ники Кънчев и Петър Вучков- трябват и уши да снасят за хорското хортуване до тлаките на разсъмване... Най- добре се замита всичко с един секс-скандал тип Берлускони, в Бг вариант Пенкагейт- не знам кой беше, обаче ако го хвана, тоя път трябва да си плати!
5
1
 
3
 
! Отговори
геша преди 10 години
Супер
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не виждам защо толкова средства се отпускат за разузнаване, когато тези пари отиват при хора, които не направиха пълна лустрация. За малко д ападне параграф 12 и какво- закриват комисията. Къде отиват толкова пари в нереформирани структури и защо? Какво разузнават за националната сигурност ли или за личната им сигурност, за да са недосегаеми?
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Некадърници мръсни,що се мъчите и мъчите целия народ.НО КРАЯТ НА МЪКИТЕ ВИ ИДВА.РАДВАЙТЕ СЕ.
2
0
 
8
 
! Отговори
Bounov преди 10 години
vse edno. kolkoto iskat da se inatyat na bg narod. izvan Shengen sa i te.majoritarni izbori.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не смеят да излязат мишките.